Mi volt a legdurvább jóhiszemű hazugság amit gyermekednek beadtál?
Félelemkeltő hazugságot sose mondtam és nagyon nagy ostobaságnak tartom, ha valaki ilyet tesz.
Halálról se hazudunk a most négy és fél éves fiunknak (de 3 éves kora körül ez már biztos volt téma). Egyik nagyapja (feleségem édesapja) egyéves korában hunyt el. Feleségem sokszor beszél róla, tehát a halál nem tabu téma. De ha egy ismerősünk halálhíréről értesülünk, azt is sokszor a gyerek előtt mondjuk egymásnak.
Az ajándékot a Jézuska és a nyuszi hozza, de néha elszólom magam hónapokkal később, hogy "Ezt ugye Márti mamától kaptad?" ahelyett, hogy azt mondanám: "Ezt ugye Márti mama Jézuskája hozta?" A karácsonyfát az angyalok díszítik, de apa egész délelőtt bent van abban a szobában és az ajtó kulcsra van zárva belülről.
Olyat sose fogok neki hazudni, hogy "én a te korodban már rég...". Ha igaz, akkor esetleg mondom, ha nem, akkor nem mondom.
Nálunk nincs télapo,Jézuska és nyuszi sem.Csak mert ez külön felmerült kérdésnek.Elmondjuj,hogyádok ezt mesélim a gyerekeiknel,meg ebben hisznek.Ez n rossz,de mi nem Jézus születését ünnepeljük.Persze ajándékot kap,csokit is,de tudja,hogy mi vesszük Neki.3 éves egyébként.
Másban sem hazudunk Neki.Az apja egyszer ilyesztgette,hogy kirakja az udvarra ha n alszik és elviszi a nyest.Szóltam Neki hogy butaságot nem mondunk a gyereknek.Amúgy a fiam kinevette...Azóta a párom sem mond Nrki badarságokat...
A 2. válaszoló vagyok: nem, nem volt Fogtündér, Mikulás stb.
Pontosabban, mindig tudta minderről az igazat.
Tök normális, intelligens fiatal lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!