Megengednétek a 14-15 éves fiatoknak, hogy a 22 éves bátyjával éljen?
bocs, de nem hugi... legalábbis a kérdés úgy szól, hogy 14-15 éves FIATOKNAK megengednétek-e, hogy a tesóval lakjon....
Nehéz kérdés, mert nyilván logikus lenne, hogy ha ott a lakás, akkor ott el kell hogy férjen a kisebbik gyerek is. Az viszont kérdés, hogy a huszon-pár éves testvér alkalmas-e arra, hogy szigorúan felügyelje azt, hogy Öcsi tanul-e, készül-e... mert akárhogy is nézzük, ez azért fontos. Főleg neked, Kérdező.
Nagyon könnyű elkanászodni, ejj-ráérünk-tanulni-még-et játszani. Egy kollégiumban talán jobban odafigyelnek arra, hogy tanulj, készülj másnapra.
Értem én, hogy takarítasz, rendben tartod a környezetedet, amennyire lehet... nem ez a kérdés. Hanem az, hogy van-e melletted megfelelő kontroll, ha esetleg "megbolondulsz", ahogy a kamaszok szoktak. Ne érts félre és ne gondolj rosszat, elhiszem, hogy te a legjobbat akarod magadnak, csak láttam már egyet-mást az életem során, pedagógus vagyok.
A kérdésedre válaszolva: nem biztos, hogy megengedném, hogy a 22 éves tesóddal lakj... jobban bíznék a kollégiumban. Aztán ha ott bizonyítasz a középiskola első 1-2 évében, újra tárgyalhatnánk a dolgot.
El vagy tévedve. :D
"Ha nem akarná nem tudom szüleim megengedték e, de olyan szempontból nincs beleszólása, nem övé a lakás. "
Dehogy nincs. Annyit mond, hogy nem vállal érted felelősséget.
Esetleg azt mondja, hogyha a szüleid mégis ráakarnának sózni téged, akkor elköltözik. Akkor pedig biztos mész koliba.
És szerinted a 22 éves bátyádnak az minden álma, hogy a kishúgát pesztrálja?
Szülőként ALAP lenne, hogy a gyereket nem költöztetem oda az egyetemista tesójához, mikor teljesen más életciklusban vannak és 100% zavarnák egymást.
Pl. a bátyó kétnaponta más csajt dug, éjjel fenn van, időnként bulizik, a haveorkkal ökörködnek, stb., a kislánynak meg a tanulás az első, amit nem fog tudni nyugiban csinálni.
Azt meg nem várhatom el a nagytesótól, hogy éljen tiniként, mert a tesója ott akar héederelni. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!