Mit tehet egy kamasz ha okosabb a szuleinel?
Sziasztok! Nem rolam van szo hanem a testveremrol . A szuleink nem tul okos emberek. Apukank eleg agressziv es gyulolkodo. Anyuknak meg mindenre bologat. Mi ketten ikrek vagyunk. En nem mondanam magamat egy kiemelkedo elmenek (4-5tanulo vagyok) , viszont a tesom iszonyatosan muvelt es osztalyelso. Mostanaban rengeteget vitaznak. Foleg apam es tesom kozott megy a vita. Igazabol mindenen osszetudnak veszni, a mostani valasztas meg meginkabb rasegitett erre. Teljesen ellentetes a vilagkepuk. Tesom raadasul lany, ezert nem ritka, hogy himsoviniszta beszolasokat kap apamtol.
Hogyan lehet kezelni egy ilyen helyzetet? Anyam nem csinal semmit inkabb csendbe van, de en mar nem birom.
17/F
Szerintem ne politizáljon apátokkal, felesleges.
Ez még csak nem is okosság és műveltség kérdése, sok témában az emberek igen makacsak és csak az a jó, amit ők gondolnak.
Szia, azért ez nem egy egyedi eset, hogy a gyerek okosabb a szülőknél, sőt, nagyon gyakori. Nem tudom, milyen neveltetést kaptatok, de tiszteletben kell tartani azt, hogy a szüleitek nem olyan műveltek, tanultak, mint ti. Nekem is volt egy korszakom, amikor szinte lenéztem a szüleimet, nagyon ciki volt, hogy alap történelmi dolgokkal sincsenek tisztában, de később nagyon elszégyelltem magam. Visszagondolva a szüleimnek köszönhettem, hogy volt lehetőségem tanulni, egy beképzelt, tudálékos és szívtelen, lelketlen dögnek láttam magam.
Egy intelligens ember nem kérkedik a tudásával, bárkivel is beszélget, felméri és tudja úgy folytatni a kommunikációt, hogy az ne legyen a másik félnek kellemetlen, lenéző.
Nem kell és nem is lehet mindenben egyet érteni, de gondold el, hogy ha apukátok az a régi vágású, "a férfi az úr a háznál" típus, milyen kellemetlen lehet neki egy gyerek kioktatása, milyen kellemetlen, amikor a gyereke okosabb,sikeresebb nála. Ez most más kérdés, hogy mennyire helytelen, ahogy a szüleid viselkednek, mert amiért nem tanult emberek, attól lehet véleményük, csak talán ők a támadással védekeznek. Azt gondolja apukátok, hogy kiabálással, lenézéssel ő van fölényben.
Hát, nem tudom, szerintem nagyon nehéz egy jó tanuló 17 éves és egy élettapasztalattal rendelkező középkorú ember tudását összevetni.
Szerintem inkább más jellegű a tudásuk: tesódnak az iskolában megtanult lexikális dolgok az erősségei, apukád meg eligazodik a világban, meg tudja oldani a problémáit. A saját szakmájához meg nyilván ért, ez is tudás.
Szerintem ne akarj köztük sorrendet fölállítani. Én a helyedben inkább tesódat inteném arra, hogy fölösleges vitákba ne menjen bele, mert csak a légkör lesz rossz.
Ennek felismerése az igazi bölcsesség egyik jele. ;-)
"Mit tehet egy kamasz ha okosabb a szuleinel?"
Befogja a szajat!
Sajat tapasztalat, 12 evesen mar okosabb voltam az egyedulalo szulomnel.
O nem nagyon viselte el, ha nem hittem el a logikatlan hazudozasait, ezert szinte mindig eljart a keze.
Engedje el a fule mellett a testvered, amit apad mond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!