Hogyan találjam meg az apámat?
Hát mi a neve? Ha Szabó János vagy hasonló, akkor nehéz lesz. De semmi sem lehetetlen.
A BM Népességnyilvántartó Hivatalának van ilyen szolgáltatása, hogy egy adott személyt kérésre felkutatnak, és jelzik neki, hogy ez és ez kapcsolatba szeretne lépni vele. Azt nem tudom, 18 éves kor alatt hozzáférhető-e, de ha nem, hát biztos van felnőttkorú rokonod, aki megírja helyetted a kérelmet.
Nagyon kevés az infó így. Intézetis vagy? Vagy örökbeadtak? Vagy mi az oka annak, hogy semmit sem tudsz róla?
Ha tudod a nevét, nyilván azt is, hogy hozzávetőlegesen milyen idős és hogy merre lakik. A népességnyilvántartó is jó ötlet, de én hallottam már olyanról, hogy valaki a facebook segítségével lelt rá rokonára. Mégpedig úgy, hogy a vezetéknév alapján megtalált valakit. Írt neki, hogy ismer-e egy xy-t. Az visszaírt hogy ismer ilyet, aki az illető valami rokona volt, így írt oda, végül összehozták a keresett személlyel.
De ha pl pontosan tudod a születési dátumát, akkor a hivatalos szerveknél meg tudod kérdezni, hogy él-e még és üzenhetsz, hogy felvennéd a kapcsolatot vele. Ebben ők segítenek. Apám pl egy régi osztálytársát találta meg így.
Szia! Szerintem is népesség nyilvántartó hivatalban kellene próbálkoznod.
VAGY, esetleg nem tudsz rokonokról/nem találkoztál Apád egy haverjával, akire emlékszel?
Írj privátot ha gondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!