Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan találjam meg az apámat?

Hogyan találjam meg az apámat?

Figyelt kérdés
arról lenne szó, hogy én most 16 évesen meg szeretném keresni azt az embert akinek részben köszönhetem az életemet viszont még sohasem találkoztam vele, nem tudom hogyan találjam meg (egyedül a nevét tudom) és azt sem hogyan kezdjek hozzá

2018. ápr. 13. 01:30
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát mi a neve? Ha Szabó János vagy hasonló, akkor nehéz lesz. De semmi sem lehetetlen.

A BM Népességnyilvántartó Hivatalának van ilyen szolgáltatása, hogy egy adott személyt kérésre felkutatnak, és jelzik neki, hogy ez és ez kapcsolatba szeretne lépni vele. Azt nem tudom, 18 éves kor alatt hozzáférhető-e, de ha nem, hát biztos van felnőttkorú rokonod, aki megírja helyetted a kérelmet.

2018. ápr. 13. 05:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyon kevés az infó így. Intézetis vagy? Vagy örökbeadtak? Vagy mi az oka annak, hogy semmit sem tudsz róla?

Ha tudod a nevét, nyilván azt is, hogy hozzávetőlegesen milyen idős és hogy merre lakik. A népességnyilvántartó is jó ötlet, de én hallottam már olyanról, hogy valaki a facebook segítségével lelt rá rokonára. Mégpedig úgy, hogy a vezetéknév alapján megtalált valakit. Írt neki, hogy ismer-e egy xy-t. Az visszaírt hogy ismer ilyet, aki az illető valami rokona volt, így írt oda, végül összehozták a keresett személlyel.

De ha pl pontosan tudod a születési dátumát, akkor a hivatalos szerveknél meg tudod kérdezni, hogy él-e még és üzenhetsz, hogy felvennéd a kapcsolatot vele. Ebben ők segítenek. Apám pl egy régi osztálytársát találta meg így.

2018. ápr. 13. 06:25
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem vagyok semmi ilyen fajta helyzetben csak szimplán édesanyámmal élek ráadásul nagyon jól csak így 16 év alatt most el kezdett érdekelni a dolog ( anyám nem is ismerte az embert szóval más infó a nevém kívűl nem nagyon van)
2018. ápr. 13. 20:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem is népesség nyilvántartó hivatalban kellene próbálkoznod.

VAGY, esetleg nem tudsz rokonokról/nem találkoztál Apád egy haverjával, akire emlékszel?

Írj privátot ha gondolod.

2018. ápr. 26. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!