Miért nem érzek fájdalmat?
Egyik nap elgondolkodtam. Eljátszadoztam a tudattal, mi lenne ha pl. Anyum meghalna. Nagyon jó kapcsolatban vagyunk meg minden, de nem érzem hogy fájna ha elmenne. Ugyan ez van a barátoknál. A legjobb barátnőm, aki mindig ott volt velem, elköltözött nagyon messzire, és nem beszélünk már, kicsit sem érzek fájdalmat. Akkor sem, és most egy hónappal később sem... Valami baj lenne velem?
14/L
Örömöt/boldogságot/félelmet szoktál érezni?
Általában az nem szokott fájdalmat érezni, aki már teljesen elfojtotta az érzelmeit.
Nem csak pszichopaták nem éreznek fájdalmat, én tutira nem vagyok pszichopata, de volt az életemnek egy időszaka, amikor már semmit nem éreztem. Nagymamám 1,5 évig szenvedett a ráktól, egy nagy szerelmi csalódást kellett átélnem, amikor a fiú, akibe szerelmes voltam, nem tudta eldönteni, mit akar és ezt végül meguntam, aztán az öcsém öngyilkos lett és pár hónapra rá a gyerekkorom kutyája is meghalt. Nagyjából az öcsém környékén megszűntek az érzéseim. Sírni se tudtam 3 éven át. Az öcsém temetésén se sírtam. A kutyáim hoztak rendbe és csak a miattuk bekövetkezett boldog időszakban tudtam újra sírni.
Az az érzéketlen időszak olyasmi volt, mint amikor az embert ütik-verik és már nem érzi az ütéseket. Vagy legalábbis azt gondolom, az ilyen lehet.
Hogy te miért nem érzel fájdalmat? Majd az lesz a baj, ha bekövetkezik és nem érzel semmit. Most sok oka lehet. Talán a barátnődhöz mégsem kötődtél annyira.
De lehet nagyobb gond is. Az én férjem szerintem sose volt nagyon szerelmes, és egyáltalán semmilyen szélsőséges érzelmekre nem képes, na őnála szerintem valami gond van, csak sajnos későn jöttem rá. Pont az tetszett benne, hogy olyan kiegyensúlyozott, nyugodt, sose veszti el a fejét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!