Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a véleményetek erről?

Mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Mi a véleményetek azokról a szülőkről ( anyákról ) akik úgy mond bíráskodnak a majdnem 23 éves gyerekükön hogy a pénzt hogyan költse el mikor mennyit rakjon ( ezt valahol tanácsként megértem ) meg hogy mire és mennyit ver el ...

22 - 23 / F

2018. ápr. 5. 20:05
 1/9 A kérdező kommentje:

Mellesleg a szülő többet is keres mint a ''gyerek '' vagyis én anyám 300 fölött 350

Én meg 100 és 200 közt

2018. ápr. 5. 20:10
 2/9 anonim ***** válasza:
81%
Azért ez nem ilyen egyszerű. Ha a 23 éves gyerek a szüleivel él, nem ad semmit a közös költségbe, mert az anyja azt kéri, hogy gyűjtse a pénzét, hogy egyszer tudjon haladni vele, de a gyerek elkölti haszontalan hülyeségekre, akkor jogos ha az anyuka bíráskodik.
2018. ápr. 5. 20:20
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
Nos nyilvánvalóan erre ban szüksége a kisgyereknek, hiszen még otthon él anyuci nyakán. Költözzön el, álljon a maga lábára és ossza be úgy a saját pénzét, ahogy akarja
2018. ápr. 5. 20:21
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Hát ez sok mindentől függ. Ha az elvileg felnőtt fiam még otthon lakik és nem tanul valamit, nem fizet bele semmibe ergó ingyem van a lakhatás, kaja, mindem akkor lehet énis beszólogatnék.
2018. ápr. 5. 20:22
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha 23 évesen még otthon laksz, akkor sajnos ez ezzel jár! Az én gyerekeim "x"összeget haza adnak, a fennmaradó összeggel azt csinálnak amit akarnak! Bíráskodni nem szoktam, a véleményemet elmondom! Anyukád jót akar Neked, csak lehet, hgy nem megfelelő stílusban! Abból az összegből amit Te keresel, nem igazán lehet félretenni! Nyílván magadra költöd, de hát most vagy fiatal,még megteheted!
2018. ápr. 5. 20:29
 6/9 anonim ***** válasza:

Én nem szólogatnék be.

Elkérném a pénzt a rezsire (a rá jutó rezsire), kajára,és ha nem vagyok rászorulva, félretenném neki egy bankszámlára, ott gyűjteném. Így "érzi a törődést", hogy nem ingyen van a víz/gáz/villany, közben gyűlik a pénze, amit majd egyszer odaadok neki, amikor lakásvásárlás előtt áll.

2018. ápr. 5. 20:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Meg mondom nektek hogy nem otthon lakom hanem barátnőmnél és a szüleinél és itt én magam veszem és a barátnőm közösen vesszük itthonra a cuccokat kaját meg fürdőbe cuccokat esetleg NÉHA kisegítenek itthon de az a kisegítés is úgy van hogy anyám 1 hónapba kb 2-3 szor hoz nekünk felvágottakat meg vajkrémeket meg nagy ritka hogy a barátnőm szüleinek a zöldségeiből egyek mert ezt mi már a barátnőm szüleivel meg beszéltük és itt minden tényleg úgy van ahogy én le írtam és nem az én saját szüleimmel élek még egyszer megsúgom az értelmetlenek kedvéért és elnézést az imént említett kifejezésemért felétek ...... (!)
2018. ápr. 5. 20:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nos. Egyrészről nincs köze hozzá, hogy mire költöd el a pénzt. Másrészt az (értelmes) spórolós tanácsokra viszont érdemes lehet hallgatni. Jobb, ha időben megtanulod, mert később már nagyon nehéz. Pl. én a mai napig sem tanultam meg spórolni, hiába keresek százezreket, egy fillér félretett pénzem sincs.
2018. ápr. 5. 20:39
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én onnan is elköltöznék a helyedben!
2018. ápr. 6. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!