Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért zavarja anyukámat hogy...

Miért zavarja anyukámat hogy dolgozni szeretnék?

Figyelt kérdés

diákmunkára szeretnék menni,mert nyáron szeretnék nyaralni menni,és arra gyűjtenék. De anyukám azt mondta inkább kifizeti,miért lehet ez?

17 éves vagyok

2018. ápr. 4. 07:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is dolgozni akartam fősuli mellett, mert szinte minden ismerősöm vállalt vmi diákmunkát és nem akartam kilógni a sorból, gazdag fruskát játszani (nem voltunk amúgy gazdagok, de tellett, amire szükség volt, nem szűkölködtem soha semmiben, hála az égnek), és meg szerettem volna tapasztalni a munka világát, a közeget stb.

Anyámék nem engedték. Kiborultak, hogy miért akarok én dolgozni, hát mindenem megvan, mindent fizetnek, ráérek majd dolgozni suli után, felesleges...

Nem értek velük együtt mai napig sem. Túlságosan féltettek mindig, üvegbúra alatt neveltek fel. Nem engedtek másik városba fősulira, Erasmus jelentkezésről is lebeszéltek. Egy csekket nem tudtam befizetni huszoniksz éves koromig. És mikor végre elköltöztem koliba 22 évesen, ott is ment a hiszti, hogy elment az eszem, miért nem jó nekem otthon, mikor ők mindent megadnak...

Én megértelek kérdező. Ha szeretnél dolgozni, dolgozz. A pénz és a tapasztalat is jól fog jönni később.

2018. ápr. 4. 21:50
 12/12 anonim ***** válasza:

Nekem is annak idején ezt mondta anyám. Szerintem nem kell sokat mögé gondolni, egyszerűen mindent amit tud biztosítani szeretne neked hogy könnyebb és jobb életed legyen. És amíg lehet biztosítani szeretné hogy inkább jól érezd mint törd magad.

De szerintem ez alaptalan. Mivel nem vagy kiszolgáltatott helyzetben, így a diákmunkát ha nem tetszik ott tudod hagyni, és tapasztalatgyűjtésnek is mindenféleképp jó. Emellett a saját megkeresett pénzzel gazdálkodni sokkal jobb érzés.

Én szerintem az ember jellemét csak fejlesztheti ha kipróbálja milyen is a munka világa. Szerintem beszéld meg anyukáddal hogy nem csak az anyagi rész amit nyerhetnél vele. Egy próbát mindenképp megér.

2018. ápr. 7. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!