Ti mennyi pénzt adtok le havonta a szüleiteknek?
Otthon laktam még elég sokáig miután elkezdtem dolgozni. Soha nem kértek a rezsibe egy forintot sem, mondjuk elég keveset is kerestem. A magam dolgait magamnak vettem persze. Anyu csak egy dolgot kért mikor elkezdtem dolgozni, hogy nyissak egy lakáskasszát magamnak.
35N
"Ámulok és bámulok.
Mihelyst munkahelyem volt,adnom kellett haza.Most,hogy már családom van,és anyósommal élünk,(a ház részben az övé) még ő is elvárná,hogy mi adjunk neki,nem pedig ő nekünk (hozzátenném jelképes összeget ad,97%ban mi fizetünk mindent...)
Bevallom kicsit mindig is irigy voltam azokra akiket feltétel nélkül vagy pusztán csak szeretetből támogatnak a szüleik."
Én a válaszok és a kevés saját tapasztalatom alapján azt gondolom, hogy ezt a szülők anyagi helyzete dönti el. Ahol a gyerek még felnőttkorában otthon lakik - és lássuk be, ez tök érthető, ma nagyon nehéz normális lakáshoz jutni -, és a szülei nem keresnek olyan jól, nem nagy a lakás, ott a gyerek besegít, és talán erre a szülők felhívása sem kell. Mert érzi, hogy valahol mégis teher nekik. De ahol a szülők nagyon sikeresek, jól keresnek, olyan házat építettek, amit eleve több generációra terveztek, ott én se nagyon látom be, mi szükség van a kiegészítésre. Nem oszt, nem szoroz. Ez az egész attól függ, hogy a gyerek szorul jobban rá, vagy a szülő. Más a helyzet a protestáns országokban, ahol olyan dolgok vannak (van ilyen ismerősöm), hogy a szülők KÖLCSÖNT adnak a gyereknek a saját házra, amit az majd vissza kell, hogy fizessen. Lehet, hogy ez hatékony, meg önálló életre nevel, de engem kiráz tőle a hideg.
Kérdem én, akik lepontozták a válaszokat, mégis mi a hótkóros véreres fmért?
Indokolják már meg, please :D
"
Ámulok és bámulok.
Mihelyst munkahelyem volt,adnom kellett haza.Most,hogy már családom van,és anyósommal élünk,(a ház részben az övé) még ő is elvárná,hogy mi adjunk neki,nem pedig ő nekünk (hozzátenném jelképes összeget ad,97%ban mi fizetünk mindent...)
Bevallom kicsit mindig is irigy voltam azokra akiket feltétel nélkül vagy pusztán csak szeretetből támogatnak a szüleik."
Ámulhatsz és bámulhatsz is, de ugye tudod hogy nem a te eseted a normális? Attól mert neked pénzéhes szüleid vannak, akik az utolsó fillért is lehúznák a saját gyerekükről, még nem mindenkinél jellemző ez. Persze anyós esete más, ha részben övé a ház akkor nem nagyon tudsz mit tenni, max elköltözöl onnan, mert anyós nem fog változni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!