Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi volt ma a suliban? Semmi.

Mi volt ma a suliban? Semmi.

Figyelt kérdés

Örök kérdés és a jó választ kutatom...

Avagy: miről szoktatok beszélgetni a szüleitekkel?

Nálunk kilőve: időjárás, "hogy érzed magad", "mit csináltál ma".

2018. márc. 28. 18:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Míg otthon éltem apával KETTEN, addig a napunkat beszéltük meg, autókról, suliról, főzésről, írásról, éneklésről horgászatról... mindig akadt téma.

A mostohaanyámnak semmit nem mondtam soha, mert ő mindenbe belekötött meg kioktatott, a rokonok szintúgy, elük az időjárás volt a téma.

A párommal szintén bármit megbeszélek :)

2018. márc. 29. 10:10
 12/14 anonim ***** válasza:

Hát igen, az volna az ideális, amit 10-es hozzászóló írt!

Amit kérdező írt magukról 4-ben, az iszonyú! :-(((((

Ilyen szülőkkel tényleg a minimálisra kell leszorítani kommunikációt.

Az én szüleim már idősek, velük leginkább az a téma, hogy hogy érzik magukat.

Kisfiamat az óvodáról szoktam kérdezni, hogy mit játszott, kivel játszott aznap. Ezekről nem szívesen beszél. Viszont, ha alkot valamit otthon, arról szívesen beszél, én meg szívesen hallgatom.

Feleségemmel a hétköznapi megbeszélnivalókon túl elég keveset beszélgetünk, már csak azért is, mert a gyerekek igénylik, hogy velük foglalkozzunk. Nyilván ez majd később más lesz.

2018. márc. 29. 12:19
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
A szülőtől függ, hogy tud-e beszélgetni a gyerekével. Én gyerekkorom óta nem tudok a szüleimmel, ők sajnos egymással sem beszélgetnek. Ha próbáltam is elmesélni valamit, általában az volt a reakciójuk, hogy őket ez hol érdekli, ha megemlítettem, hogy osztálykiránduláson quad-oztunk és milyen jó volt, anyukám első reakciója az volt, hogy "és akkor most vegyek neked egy quad-ot?". Ő nem tudja értelmezni azt, hogy vannak emberek, akik csak úgy megosztják egymással az érzéseiket/élményeiket/gondolataikat, mert az jó érzés. Sem ő, sem apukám nem tartja a kapcsolatot a saját szüleikkel a kötelező húsvéti és karácsonyi vacsorán kívül. Így egy idő után én is elfogadtam, hogy ők ilyenek, megtanultam, hogy velük az a legegyszerűbb, ha minimálisra csökkentem a beszélgetést és egy idő után már nem próbálkoztam. Idősebb ismerőseimmel órákig tudok beszélgetni a semmiről, imádom hallgatni, milyen volt az élet régebben(a szüleim soha nem meséltek, mi volt, mielőtt én éltem), hogyan kell egy-egy ételt elkészíteni, vagy egyszerűen csak megtudni, hogyan látják a világot.
2018. márc. 29. 17:24
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem szeretnek, na! Nemcsak téged, magukat és senki mást se. Nem tudják, hogy kell. Előbb-utóbb elköltözöl, akkor már végképp nem lesz probléma a beszélgetés.
2018. márc. 31. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!