Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ítélik el annyira, ha...

Miért ítélik el annyira, ha valaki idős szülőjét otthonban helyezi el?

Figyelt kérdés
Jártam ilyen otthonban, és nagyon jó hely volt. Mindenkinek külön kis lakrésze, fürdőszobával, konyhával. Nagy közös ápolt kert, közösségi helyiségek, non stop orvosi ügyelet, és szakképzett ápolók. Sokkal nagyobb biztonságban van ott egy idős ember mint otthon. Anyósom most fog egy ilyenbe beköltözni, ő maga akart menni, mert nem szeretne a terhünkre lenni, meg a férjem is nyugodtabb lesz így, hogy ha baj van tudnak neki segíteni.
2018. márc. 24. 19:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
65%
Itt Magyarországon szimpla irigység miatt. Egy megfelelő minőségű idősotthonban való elhelyezés viszonylag tetemes pénzösszegbe kerül (sokszor lényegébe lakásáron kell megvásárolni a lakrészt, ami gyakorlatilag "elvész" az idős ember halálával), így csak kevesek engedhetik meg maguknak. A többiek részéről tehát marad az irigység.
2018. márc. 24. 20:46
 12/25 anonim ***** válasza:
21%

Amit te írsz az már inkább egyfajta hotel, és emiatt bizony nem is olcsó. Aki megteheti hogy ő maga, vagy közeli családtagja kerüljön ide, annak valóban nem lesz rossz dolga.

Viszont sokan pusztán a saját kényelmükből berakják valami állami otthonba, ahol a nővérek minimálbérért, és a tultertheltség miatt csak lenyugtatózzák szerencsétleneket, hogy ne legyen velük sok gondjuk. Itt nem is élnek túl sokáig már, és azt is szenvedéssel. Viszont itt is csak azt ítélem el aki kényelemből teszi ide, mert vagy tudná maga is gondozni, vagy lenne pénze egy normális otthonra.

Egyébként meg lehet hogy sok idős valóban kidobásnak, elhagyásnak éli meg ha a család, a gyerekei akiket ő is pátyolgatott kicsi korukban, átpasszolják másnak őket, pont mikor igazán szükségük lenne rájuk.

Nagynéném egy közepes színvonalú otthonban halt meg, de mire bekerült már nem volt eszénél. Nagymamám szerencsére utolsó pillanatig otthon volt, önálló volt, így közvetlen tapasztalatom nincs ugyan, de hallani azért hallottam már "szépeket".

2018. márc. 24. 20:56
 13/25 anonim ***** válasza:
10%
A oothon drága. A csoro maradéknak marad az elfekvő meg a kronikus osztály ahova a család beviteti mentővel h addig se otthon zavarjon sajnos.
2018. márc. 24. 20:57
 14/25 A kérdező kommentje:
Jó, hogy kaptam pozitív véleményeket is. Általában le szoktak minket hordani, hogy kötelességünk lenne magunkhoz venni, és ellátni a férjem édesanyját. A férjem nagyon lelkiismeretes, mindig gondoskodni fog az édesanyjáról, mind érzelmileg,mind anyagilag. Nem állami otthonba fog menni, hanem magánba, igaz nem lesz olcsó, de mint írtam kiváló körülmények közé fog kerülni. Nekünk nincs szakképesítésünk ápolásra, és ott orvos is mindig lesz mellette. Hozzá hasonló idős emberek társaságában lehet, ha pedig szeretne, van hova különvonulni. Tud magának főzni is, ha szeretne, fogadhat vendégeket, kijárhat. Egyszóval gondtalanul élhet. Ez nem azt jelenti, hogy soha többet nem lesz velünk, sőt így gyakrabban fogunk vele találkozni, mert nagyon közel lesz hozzánk, eddig több mint 200 km-re volt, most lesz kb. 3-ra.
2018. márc. 24. 21:04
 15/25 anonim ***** válasza:
63%
A szüleim azt mondták, hogy ha idős korukban ápolásra szorulnak, ők inkább beköltöznek otthonba, de nem akarják ránk, a gyerekeikre tolni az ápolás terhét.
2018. márc. 24. 21:36
 16/25 A kérdező kommentje:
Igen, anyósom is pont így gondolja. Hiába mondják, hogy a szerettünket gondozni nem teher, de igenis nagyon nagy teher. Így szakképzett kezekben lesz, ha bármi gond van, el tudják látni, de mi is tudjuk látogatni, direkt közeli otthont kerestünk neki. Így mi is nyugodtan alszunk, nem kell miatta aggódni.
2018. márc. 24. 21:51
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eszembe nem jutna, hogy visszavárjam azt a gondoskodást, amit most megadok a gyerekemnek. Nem ezért csinálom. Ha magatehetetlen leszek, nem akarok a terhére lenni, nem csak pelenkázással meg fürdetéssel lehet valaki felé kifejezni a hálát.
2018. márc. 24. 22:25
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy nagy teher. Egyetértek az utolsó válaszadóval, sőt, szerintem jobb, ha hozzáértő szakemberek között van.
2018. márc. 25. 13:27
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem ítéllek el! Az én anyósom egyedül él 75 évesen, hálistennek egészséges, mint a makk, bár folyamatosan próbál érzelmileg zsarolni minket, főleg a fiát, hogy gondozza, menjen hozzá, öngyilkosságot is megpróbált elkövetni mert szerinte vele senki sem törődik stb. Nekünk már 2 gyermekünk van most jön a 3., a férjem nyilvánvalóan nem tud kettészakadni, megteszi, amit tud, de a család az első. Szóval bele sem merek gondolni, mi lesz, ha már nem tudja ellátni magát. A nehéz természete miatt ha együtt élnénk vele a házasságunk menne tönkre. Nagyon jó, ha anyósoddal jó a kapcsolat, és normálisan gondolkozik, becsüljétek meg, szerintem benne sincs harag emiatt, jól fogja érezni magát, lesz társasága, ellátják. A többi emberrel meg ne foglalkozzatok, ki mit mond. Az nettó zsarolás, ha azzal a címszóval, hogy "hiszen felneveltelek most neked kell rólam gondoskodnod" tönkre teszi a gyermeke hátralévő életét. Én jó kapcsolatnak látom a tieteket és biztos vagyok benne, ha megtehetnétek, magatokhoz vennétek a mamát,mivel ő nem mérgezi az életeteket. De az anyagilag még megterhelőbb. Ne törődj azzal, ki mit mond.
2018. márc. 25. 13:53
 20/25 anonim ***** válasza:
29%
Az édesanyád luka a 0% -os aki kitolt
2018. márc. 25. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!