Hogy vegyem rá szüleimet, hogy ne tartsunk macskát?
Szerintem a települési rendeletek meghatározzák, hogyan kell tartani macskát, és lakóházba hányat szabad és milyen feltételekkel. Szerintem szedd elő az ide vonatkozó jogszabályt, vagy egyszerűen szólj állatvédőknek, és kérd meg őket, jöjjenek ki, elbeszélgetni vele.
De be is mehetsz a jegyzőhöz, és akkor ő elrendel ellenőrzést és korlátozást.
Ezt egyébként az állatvédők is el fogják intézni, ha anyukáddal nem jutnak dűlőre.
Még az egészségedre is káros lehet ez, tehát még az ÁNTSZ is illetékes ebben, őket is megkérdezheted, mi a teendő.
Merre laksz, hogy ennyire hidegek a telek? A kertben nem tudnál egy biztonságos kuckót készíteni a macskának? (Akár egy kisebb méretű kutyaház felhasználásával, bent legyenek pokrócok, van aki szerint a szalma a nyerő, mert a pokrócok, rongyok átnedvesednek a macska koszos lábától, a szalma viszont kiszárad hamar.)
Azért csak ezeket írom, mert az alapproblémát nem tudom, hogy lehetne megoldani. Igazából azt sem teljesen értem, hogy miért nem bírják a macskáitok a kinti tartást, hiszen egy csomó kóbor macska is megél valahogy. Talán anyukád mindig rövid szőrű fajtákat választ, nem keverék házi macskát?
Az előbb félreértettem, azt hittem, egyszerre van ennyi macska.:)
Szóval szerintem egy pici óla ha van, az már jó lehet neki. Ez egy kóborcica, nem a tiétek, csak ismeritek egymást. Hát igen, értem, mi van, mi a szívfájdalmad, de hát nem a ti macskátok, nem gondozzátok, csak sokat van ott, ezért olyan néha, mintha hozzátok tartozna. De hát ilyen a cica természete.
Kóborállat, vadállat az.
" Ezért anyu most megint macska után kutat. Nem tudom leállítani, azt mondja kell a házhoz"
Egy ilyen szerzett cicához viszont gondoskodás kell, etetni kell, állatorvoshoz kell vinni, kozmetikushoz, féregteleníteni, ivartalanítani, chippelni.
Akkor 10-14 évig is veletek van, amíg él.
Ha nem vállalja ezt anyukád, akkor ne vállaljon macskát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!