10 éves vagyok, szüleimet rá szeretném beszélni, hogy tartsunk szamarat. Kinek, mi a véleménye a szamár tartásról? Köszi:D
Nos nekem van szamaram így leírom amit kértél, de elmondom elöljáróban hogy szüleid bele egyezése nélkül nem szabad ilyen állatot vinni a házhoz.
Nos a csacsi korántsem mindig makacs mint ahogy titulálják. Nekem most egy 6 fős ménesem van belőlük, parlagi szamarak. Van egy csődör 3 kanca ebből kettőnek most csikója van. Én háznál tartom őket van egy istállóm számukra. Ott jászol és azok mellé van kikötve a ménes éjszaka. Nappal jobban mondva reggel kiviszem őket a kertünk mellett fekvő akácos erdőbe. Itt mivel ez zárt rész úgy délig el szöszmötölnek. Délután szoktak estig legelni általában szegre kikötve vannak a legelőn. Nyáron karámban vannak. Nem nehéz a tartásuk de oda kell figyelni. Takarmányozás csekély ha esznek sok füvet, de széna, abrak neki ha kell, állatorvos ezek költségesek. Nálam be vannak lovagolva és kocsihoz vannak szoktatva a csacsik így befogom őket gyakran. Van amelyik kettesben megy welsh pónival. Nekem nem makacskodnak, elvannak. Viszont gyakran kezdenek ordítani ami nem minden szomszédot nem idegesít van aki nagyon nem szereti őket.
Ért nálatok valaki a szamarakhoz?
Ahogy előttem is írták tanítható állatok, de ha nem értesz hozzá legalább egy kicsit, akkor egy kutyát sem tudsz megtanítani semmire.
Ami kutyánál nem feltétlen baj, de egy szamár azért jó lenne, ha tudna ezt-azt azon kívül, hogy szamár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!