Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya fog tudni segíteni nekem?

Anya fog tudni segíteni nekem?

Figyelt kérdés
Mostanság életem legnehezebb időszakát élem át.Minden összejött és úgy érzem nehéz lesz felállni a padlóról. Éjszaka nem nagyon alszom napközben a gondjaim miatt ideges vagyok és sírok sokat.Az arcomra virítok egy kamu mosolyt és azt hittetem el,hogy tök jól vagyok pedig belülről már érzem,hogy fizikailag is felemészt a fájdalom nem csak lelkileg.Sokszor van hányingerem,fáj a hasam az idegtől.Úgy érzem bizonyos okok teljesen a padlóra terítettek. Tudom,hogy ez így nem mehet tovább el kéne mondanom anyumnak az egész sztorit nem ismeri ami miatt szomorú és ideges vagyok.Viszont nem akarom őt is stresszelni. Lehet jót tenne egy orvoshoz menni mivel az előző semmit nem segített viszont azt nem akarom,hogy gyógyszerrel tömjenek de ezt se fogom sokáig bírni már.Ha a szüleimnek elmondom akkor valahogyan szerintetek segítenek vagy ne idegesítsem őket a bajaimmal oldjam meg magam?

2018. márc. 19. 22:14
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Add ki magadból. Jobb mint ha belülről elemészt. Itt ha leirod, már az is megkönnyebbülést hozhat.
2018. márc. 19. 22:16
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Mindenképpen beszélj velük!Sipirc!
2018. márc. 19. 22:23
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
A problémáidat csak TE tudod megoldani,neked kell megtalálni a megoldást,nem a szüleidnek,csak feleslegesen traktálnád őket,és egy tehert helyezné rájuk, azonkivül lehet ők sem tudnának segíteni,és csak terhet tennél rájuk,ezenkivül,ezt te okoztad,bár nem tudni mi a gond,de ez a TE felelösséged megoldani. Ha gondolod írd le privátba,mert kiváncsi vagyok,mi az ami miatt ennyire görcsölsz.
2018. márc. 19. 22:27
 4/10 anonim ***** válasza:
98%
Ahogy az első válaszoló írta, jót tesz az, ha kiírod magadból a problémáid. Leírod magadnak, egy naplóba, esetleg egy Word dokumentumba. Azt ha újra átolvasod akkor elgondolkodhatsz rajtuk. Én szeretem összeszedni a gondolataimat, hogy el tudjak rajtuk gondolkodni. Ezt az opciót akkor válaszd, ha tényleg nem szeretnél anyukáddal beszélni. De tapasztalatból mondom azt, hogy jól esik az, amikor valakinek (egy embernek) elmondod a gondjaidat. Anyukádat nem fogja zavarni, hiszen szeret téged és a legfőbb érdeke az, hogy te boldog legyél. Emellett biztosan jól fog esni neki, hogy megbízol benne és elmondod neki a problémáidat.
2018. márc. 19. 22:28
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Nem igaz, hogy "feleslegesen traktálnád őket". Mi ez? A szülő azért van, hogy segítsen a gyerekének. Miért traktálná? Ha folyton panaszkodna nekik ilyen-olyan apróságok miatt, akkor azt mondom hogy igazad van. De nyilván itt nem erről van szó, hiszen írta is, hogy gyűlik-gyűlik benne a feszkó, ami nem annak a jele hogy folyton rinyál.
2018. márc. 19. 22:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mivel egyértelmű, hogy jó a kapcsolatod az anyukáddal, biztos, hogy fog segíteni!

Mindenképpen mondd el neki, tudod, "A megosztott teher félteher, a megosztott öröm dupla öröm!"

Ne a Gyakori legyen a bizalmasod!

2018. márc. 19. 22:46
 7/10 anonim ***** válasza:
86%
CSAK Anya fog tudni segíteni neked!
2018. márc. 19. 23:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy fog tudni segíteni! Már régesrég szólnod kellett volna neki, de sose késő! Minél előbb mondd el neki, hogy mi a helyzet, mert így is elég nagy a feladat, ne hagyd, hogy még nagyobb legyen. Tud segíteni és fog is a tapasztalatával, a tanácsaival, azzal, hogy egyáltalán meghallgat, azzal, hogy éreztetni fogja, hogy szeret, akkor is szeret, ha bármi van, akkor is, ha amiatt van baj, hogy te magad csináltál valami hülyeséget. Beszélj vele minél előbb.
2018. márc. 20. 07:37
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként hány éves vagy?
2018. márc. 20. 07:39
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Biztos tud. Ha nem is tud konkrétan segíteni, abban biztos tud, hogy szerinte mit lehet tenni. Már eleve attól világosabban láthatsz, ha elmondod, ha beszélsz róla.

A leírás szerintem nem segít, túl lassú. Beszélgetni kell. Többféleképpen megfogalmazni, hogy az anyukád el tudja képzelni, mi a baj.

2018. márc. 27. 01:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!