Apáéknak fizetniük kell sok pénzt mit tegyek?
Az osztytársam szemüvegére én idióts véletlen ráálltam és 50ezer forintba kerül 1 új...
Hogy közöljem velük? Nagyon megbántam több napa idegeskedek, félek mit reagálnak mert ez sok pénz.. De ha mondom nekik hogy nyáron ledolgozom és odaadom nekik attól se lesz sokkal jobb . hogy mondjam el nekik? Félek hogy mi lesz... Tudom hogy magamnak csináltam és az én hibám.. Egyedül anyáékat sajnálom hogy most fizethetik :/
Padra nem teszünk szemüveget. Ha nem rajtam van, akkor tokba teszem. Külföldön élek, itt létezik olyan felelősségbiztosítás, amit hasonló esetnél igénybe lehetne venni - ha tokban lett volna. Merthogy alapvetően a tulajdonos dolga, hogy vigyázzon a dolgaira.
Itt mivel a tulaj pont ugyanolyan hibás, mint a kérdező, max a kár felét kell megtéríteni
Megdöbbentő, hogy milyen sok hozzászóló nem fogja fel, hogy a felelősség itt megoszlik (és mielőtt a torkomnak ugranátok, én is szemüveges gyerek voltam - ma kontaktlencsés felnőtt). Padra nem teszünk szemüveget, és nem sétálunk a padon. 50-50. Azt meg valahogy mindegyik “csakéskizárólagakérdezőahibás” - válaszoló kikerüli szépen, hogy ha a kérdező ráült volna a szemüvegre, rendeltetésszerűen használva azt a nyamvadt padot, ellentétben a szemüveges társával, akkor is ő lenne-e a hibás...
Ne vicceljünk már, ha pl egy telefon garanciás, és valaki ráül, mert a tulajdonosa a padra tette, már ugrott is a gari, tök jogosan, nem rendeltetésszerű használat miatt. Miért? Mert a tulajdonos tehet a balesetről, azért.
Itt most csak annyiról van szó, hogy a szemüveges válaszolók ösztönösen a szemüveges gyerekkel (ill. annak szüleivel) azonosulnak. Realitás 0.
Aki azt mondja, mit 50 rongy egy szemüveg? Nos az én lencsém speckó, és 45 ezer EGY db, de nagynénmnek 60/lencse, és ebben még nincs benne a keret.
Mellesleg, ha valaki összetöri az én x ezer orintos dolgomat, akkor ALAP, hogy a TELJES összeget megtéríti, NEM kiszúrja a szemem valami olcsóbb vacakkal.
Kevés rá a pénze, engem marhára nem érdekel, nem én brmoltam szét az ő dolgát.
Jó, persze, az is hülye, aki a padra teszi, de könyörgöm, hová tegye? Én is leteszem magam mellé, mert van olyan pólóm, amit NEM tudok szemüveggel felvenni, mert szűk a nyaka.
Tokba meg - ja, ha a kedves ostoba kérdező rálép, az sem tartja meg, ugyanúgy széttörik, csak tokostól.
Amúgy ismerősnek volt hasonló problémája, a kedves rokongyerek összetörte a 120 ezres szemüvegét, aztán még a gyerek anyjának állt feljebb, hogy van szemüveg 20-ért is, ő nem fizet annyit.
Ja, multifokális lencse, marhára 10/db. :D Persze ki kellett fizetnie, de elképesztő, milyen surmó némelyik ember és képtelen vállalni a tettéért a felelősséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!