Apáéknak fizetniük kell sok pénzt mit tegyek?
Az osztytársam szemüvegére én idióts véletlen ráálltam és 50ezer forintba kerül 1 új...
Hogy közöljem velük? Nagyon megbántam több napa idegeskedek, félek mit reagálnak mert ez sok pénz.. De ha mondom nekik hogy nyáron ledolgozom és odaadom nekik attól se lesz sokkal jobb . hogy mondjam el nekik? Félek hogy mi lesz... Tudom hogy magamnak csináltam és az én hibám.. Egyedül anyáékat sajnálom hogy most fizethetik :/
Oszinten sajnalom ezt a sok megrekedt agyut.
Az en szemuvegen cirka 65 ezer volt. A pad nem arra van h taposgalj rajta, viszont amig atoltozik miert ne tehetne le a padra maga elé/ mellé? Jaaa, mert szemuveges inkabb dogoljon meg ugye? Menjetek a faxba. Nehogy mar ra legyen kenyszeritve az ember egy ocsmany keretre, amugy megsugom h nem az a draga benne...
Igenis koteles kifozetni az arat, jol mondja a kerdezo. Legkozelebb mar mindketten odafigyelnek.
Amúgy a gyerek szüleivel nem lehet megbeszélni részletbe fizetitek?
Ezért én nem vennék fel hitelt. A másik gyereknek nem volt szemüvegtok? Minek a padon volt a szemüveg?
Én a helyedben letagadnám az egészet, és nem fizetném ki a szemüveget.
Amúgy annak van igaza, aki azt írta, hogy miért nem vigyázott rá jobban a szemüveg tulajdonosa, és miért rakta olyan helyre, ahol baja eshet. Én is szemüveges vagyok,és nem tettem volna le a padra egy pillanatra sem. Aki régóta szemüveges,az jól tudja, hogy mennyire fontos eszköz nekünk, és mennyire vigyáznunk kell rá.
Jajj istenem, ez a "miért rakta olyan helyre, ahol baja eshet?"....Mondj egy olyan helyet (a szemüvegtokon kívül), ahol 100%, hogy nem eshet baja egy szemüvegnek! Ha felveszi a gyerek és abban tesizik, akkor véletlenül megdobják kidobó közben/véletlenül meglökik vagy megbotlik és elesik/futás közben leesik, a szemüveg ezekben az esetekben megsérülhet, leeshet és összetörhet stb. Ha beviszi magával a terembe és leteszi a padra, akkor valaki véletlenül nem veszi észre hogy ott van, ráül/rálép/lelöki vagy akár ráeshet a labda vagy mit tudom én. Ha kint hagyja az öltözőben a padon, akkor ott ez ugyanúgy megtörténhet, ha a földre teszi, akkor méginkább, de az egy szemüvegem pl. pont úgy tört össze, hogy a tesi öltözőben feltettem az ablakpárkányra, mert gondoltam, hogy ott nem lesz baja, erre valaki rádobta a cuccait, a nehéz könyveit meg nem tudom még mi volt nála és összetörtött...Ilyen bárhol, bármikor, bárkivel előfordulhat. Az a gyerek is biztos vigyázott rá, nem számított rá, hogy valaki majd végigtrappol a padon, de a kérdező sem direkt törte össze a szemüveget, szóval csak véletlen volt. Lehet mondani, hogy akkor miért nem volt nála tok stb...hát miért nem volt? Elfelejtette/nincsen neki stb., nem tudom, de a lényegen, hogy a szemüveg megsérült, tönkrement, újat kell csináltatni és az pénzbe került, semmit sem változtat. Ebben az esetben szerintem teljesen felesleges ujjal mutogatni a másikra, hogy "ő volt a hibás", "nem, ő volt a hibás"....
Ebben az esetben szerintem az a helyes, ha a gyerekek hazamennek és elmondják, hogy mi történt és a szülők is megbeszélik, hogy mi legyen. Az egyik szülő utánajár a dolognak, hogy meg lehet-e csináltatni a szemüveget vagy sem, érdemes-e egyáltalán, mert lehet, hogy olcsóbban kijön, ha újat csináltat stb., eldönti, hogy mi legyen és elmondja, hogy hogyan döntött. Majd ketten megegyeznek, hogy hogyan legyen pl. felesben fizetik-e vagy esetleg egyáltalán nem is kér érte pénzt (pl. az én szüleim azt mondták a fent említett esetre, hogy semmi baj, ilyen előfordul, én sem tudhattam és a másik sem direkt tette, ez van). Le kell ülni és meg kell beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!