Mit csináljak ha a tesóm lopja a pénzemet és a szüleim engedik?
1 éve dolgozok egyetem mellett, felvettek a gyakorlatból. Nem sokat keresek de 160at már megkapom. Ebből 40et adok a szüleimnek, 20ból ami kell megveszem magamnak. 100at kb próbálok félre tenni. Levettem a kártyámról egy nagyobb összeget mert tvt rendeltem erre azt a pénzt tesóm elvette anyától. Így nem tudta a futárt kifizetni. Dolgoztam anya itthon volt tesóm is (17) így ellopta. De anya leszidta hiába követelte a pénzt telefont vett belőle, a bolt bezárt így jó esetben pénteken vihetjük vissza. Semmi következménye nem lett ennek, csak a telót kell visszavinni. A helyi telefonosnál remélem itt is él a 3 napos csere. Ez nem az első esett decemberben a kártyámat vette el vásárolgatott, paypassos 5000ft a minimum limit sajna.
Elköltözni nem tudok csak augusztusban.
Ahogy elnézem, a szüleid (főleg anyád) tipikusan olyanok, hogy az ökölrázáson meg az ejnye-bejnyén kívül nem sokat tesznek / nem sokat tudnak tenni az öcséd ellen, mert képtelenek rá. Nem csoda, hogy az öcséd folytatja a lopást, hisz a szüleid olyanok, mint valami palimadarak.
Én nem sz@roznék. Megmondanám, hogy amennyiben X időn belül nem fizeti vissza, mész a rendőrségre feljelentést tenni. Pont. Ha nem fizeti vissza, TEDD MEG.
Ha megteszed, akkor majd megtanulja a kis seggdugasz, hogy a tetteinek bizony következménye van.
Jól írják, vagy jelentsd fel, vagy verd meg, de nagyon. Amikor a húgom elkezdte lopkodni a ruháimat, az első három hónapban csak szóban fenyítettem, de amikor az ajándékba kapott pólómat nyúlta le és páváskodott benne előttem, egyszerűen lenyomtam, lerángattam róla a pólót és jól helybenhagytam. Kegyetlen módszer, de azóta egyszer sem lopott tőlem. :)
Sajnos ezt a kissebb húgommal nem tudom megcsinálni, mert nehezen tartom kordában az erőm... viszont ő nem sz@rozott, rögtön az egész lakatolt perselyemet és a teljes tárcámat vitte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!