Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan történhet meg, hogy...

Hogyan történhet meg, hogy egy Apa (miután elhagyta a családját és új kapcsolatot kezdett) csak a nevelt gyerekével foglalkozik. Mi lehet az oka, hogy 16 évig nevelte, szerette a fiát, most úgy tesz mintha soha nem is létezett volna? "Egy Anya"

Figyelt kérdés
Ünnepeken, születés vagy névnapon sem köszönti fel. Nem látogatja, nem támogatja, nem érdeklődik utána még telefonon sem.

2018. márc. 11. 17:13
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sajnos a Fiam előtt még említeni sem lehet az Apját.Az elmúlt 2 évben 1x kért Tőle segítséget, a mai napig várja a választ.Sajnálatosnak tartom, de nem csodálom, hogy nem a Fiam kezdeményez.
2018. márc. 11. 19:17
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de akkor tényleg nem értem a kérdést, neki nem hiányzik, nem a fiad miatt írtad ki a kérdést. Gondolom neked sem hiányzik a kapcsolattartás.

Én is elvált szülők gyerekeként nőttem fel, az apám évekig nem keresett, de soha nem éreztem, hogy nem kapok otthon elég szeretetet, édesanyám is boldog volt, nem hiányzott neki, hogy a volt férje keressen minket. Soha többet nem ment férjhez, de hamar túltette magát a váláson.

Az élet megy tovább nélküle is kedves kérdező. :)

2018. márc. 11. 19:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szóval, akkor az apa nem kíváncsi a gyerekére és most már a gyerek sem az apjára. Akkor mást nem nagyon tehetsz, mint hogy tudomásul veszed a dolgot.
2018. márc. 11. 23:15
 14/17 anonim ***** válasza:
74%
Azon meg ne agyalj, hogy miattad van- e. Ha érdekelné a fia, nem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne, hogy akkor találkozzon vele, amikor nem vagy ott. Abban meg végképp nem akadályozza meg semmi, hogy időnként felhívja.
2018. márc. 11. 23:19
 15/17 anonim ***** válasza:
70%

Egy jellemtelen farok, az van.

Attól, mert VELED baja van, leszarni a GYEREKÉT - aki NEM tehet a köztetek lévő feszkóról - a legnagyobb hányadékság...

Amúgy az is lehet, hogy az új nő uszítja, a mostohaanyám pl. gyűlölt, és szabályosan megtiltotta apámnak, hogy találkozzon velem - az meg volt olyan tulok, hogy inkább nem hívott, csak a mostohám ne hisztizzen.

2018. márc. 12. 10:46
 16/17 anonim ***** válasza:
83%

Igen, nagy valószínűséggel az új nő is vastagon benne van. Sajnos apuka gyenge jellem, nem sokat tehettek. 2 dolgot: 1. vagy csak azért is a nyakára kell járni, (mármint a fiad menjen, látogassa) hogy ne felejtse el, hogy van még egy gyereke. 2. elfelejteni végleg.

Az én esetem: Apám ugyanígy kifogott egy ilyen nőt. 2 gyerekével nem sokat foglalkozott, csak a nő gyerekei léteztek. Aztán 20 év után a nőnek elege lett, kidobta. Ekkor apám rájött, hogy van neki 2 gyereke. Beállított, ajándékokkal felpakolva, mintha misem történt volna. A tesóm nem is akart találkozni vele. Én találkoztam, és megmondtam, valamikor nagy szükségünk lett volna egy apára, de most már nincs, ne haragudjon, de nem tudom ott folytatni. Nagyon nehéz volt ezt így, mert szerencsétlen volt, és ő tényleg elhitte, hogy ezek után minden rendben lesz, és én fogom támogatni öreg korára. Nem így lett, de nagyon megviselt engem is. Jobb lett volna egyáltalán nem találkozni vele, csak hát becsengetett, és ott volt, muszáj volt beszélni vele.

2018. márc. 14. 11:05
 17/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat. A pozitívakat és a negatívakat is. Mindegyik tanulságul szolgált. Azokkal akik meg hasonló helyzetben nőttek fel, nagyon együtt érzek.
2018. márc. 15. 09:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!