Normális, hogy a szülő folyamatosan viszi a gyerekét valamilyen edzésre?
Szerintem normális, ha valaki a gyerekét műveli, taníttatja.
Ez attól függ, melyik társadalmi rétegben születtél, hogy mik a normáid, milyen az életformád.
2: Az olasznak a magyarral azonos az artikulációs bázisa, ezért nem tudsz akcentussal beszélni, ha magyar az anyanyelved.
Egyébként van egy óvodás ismerősöm, állami óvodába járó cigány kislány szegényebb környéken, az anyukája egyedül neveli, sokszor be sem viszi az oviba, mert fáradt.
Na, abban az oviban hordják a gyerekeket úszni, múzeumba, kirándulni meg mindenhova.
Ez a gyereknevelés, művelődés része.
15: Amikor iskolások voltunk, drága és ritka volt nálunk a déli gyümölcs. És akkor a tanárok bevezették a házirendbe, hogy nem szabad az iskolába vinni déli gyümölcsöt, mert akinek nem tudják megvenni, annak fájdítja a szívét. Oviban meg ugye helyben kaptuk az ételt, szó sem volt arról, hogy bármit is bevigyünk. Nem jó az ovi, ha engedi, hogy sportszereket vigyen a gyerek be magával. Mégis minek? Állandó programot biztosít az ovi a gyerekeknek, nincs üres idő, amikor le kell foglalja magát a gyerek... játékot se viszünk eb magunkkal, azzal játszunk, ami az oviban van...
Azt is el tudom képzelni, hogy rossz az ovi ennek a kisfiúnak, azért visz be magával személyes tárgyakat, és egy megfelelőbb óvodát lehetne neki választani.
Mivel 6 éves, azt nem mondom, hogy korai neki az ovi, de ha 3-4 éves lenne, ez is eszembe jutna, hogy ráérne később kezdeni az ovit, vagy csak napi pár órás napközibe járjon.
Szerintem normális ha sportol a gyerek, sőt fontos is. Ha lesz gyerekem, akkor én is úgy fogom nevelni, hogy sportoljon. Nekem is kiskoromtól kezdve az életem része és el sem tudnám képzelni, hogy nem csinálom. Egyszer volt egy fél éves kihagyásom és iszonyatosan szenvedtem nélküle.
Most felnőttként (27) látom, hogy mekkora előny ez. Akiket gyerek korukban nem így neveltek, azok borzalmasan elveszettek sokszor, hogy valamit mégis csinálni kéne az egészségük miatt, de nem tudnak fegyelmezetten eljárni, mert nem szokták meg. Aztán az edzéseken szintén szenvednek, mert aki nem jár rendszeresen annak mindig sokkal nehezebb. Nem értik, hogy a sikerhez bele kell tenni mindent, mindig ott nyavajognak, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy nekem ilyen jól megy, hogy milyen jó az alakom stb (az persze, szerencse és nem a heti 3-4 edzés kiskoromtól)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!