Hogyan vehetem a nevemre az 5eves gyerekemet?
Az anyjuk férjezett volt amikor születtek és az ő nevez kapták. Eddig nem akarta hogy a nevemre vegyem őket. Most engedi
Mi lenne a folyamat?
"Aha,pénz kell neki szerintem csak"
Az anya árvaellátást kap a gyerekek után, amit elveszít, ha a kérdező "nevére" kerülnek a gyerekek.
Sajnos a most engedi dologra annyira ne alapozzál,pláne ha megtudja,hogy ez nem lesz egyszerű és igazából macerás lesz (nem neked,hanem neki),szóval ha nem eléggé elszánt akkor már az elején fel fogja adni miután megtudja,hogy mennyi macera és idő.
Keress rá arra,hogy az apaság vélelmének megdöntése
Az anya árvaellátást kap a gyerekek után - 15- ös, az ANYA SEMMIT nem kap a gyerekek után!
Az árvaságit a GYEREK kapja, amit NEM veszít el, mert az NEKi jár alanyi jogon.
18-as vagyok, megmagyarázom.
A gyerek után ítélik meg, a gyereknek, ami érthető módon amíg nincs saját számlája, anyának-apának megy.
Ha a szülő újraházasodik, az árvaságit akkor is utalják, mert a GYEREK attól még félárva, és a mostohaanyja-apja pénzéhez neki semmi köze.
Az anya özvegyi nyugdíjat kap, meg emelt családi pótlékot, amit valóban elveszít, ha újraházasodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!