Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Kidobhat itthonról?

Nemmondommeg2014 kérdése:

Mit tegyek? Kidobhat itthonról?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok és a kérdésem az lenne, hogy ha szeretnék elmenni itthonról haverokkal vagy koncertre, de anyám nem enged, akkor, ha elmegyek itthonról utánam küldheti e a rendőröket? Tudtommal nem, mert ha önszántamból megyek el akkor nem szólhat bele.

2018. márc. 5. 15:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
Most ez komoly? Elmész és kész.
2018. márc. 5. 16:19
 12/21 anonim válasza:
34%
Szerintem gondold végig, hogy vajon miért nem enged el. Ülj le vele és próbáld meggyőzni, hogy engedjen el. Amúgy nagykorú vagy szóval azt csinálsz amit akarsz
2018. márc. 5. 16:31
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Lehet le nullázni de a mostani felnövő generácio éhen fog halni hála a saját szüleiknek akik nem engedik őket felnőni...
2018. márc. 5. 16:36
 14/21 anonim ***** válasza:
48%

Csatlakozom az előttem szólókhoz :-)

Minden válaszolónak van igazsága.

-18 év felett felnőttnek számítasz jog szerint, lehetőséged van elmenni bulizni..

-Amennyiben egy viharosabb incidens után elmész otthonról, lehetséges, hogy a lakásajtó zárja ki lesz cserélve, mire hazaérsz.

-A fizetésedet legjobb lenne, ha a saját számládra kapnád, azért megdolgoztál...

-A szülőknek alapesetben nem is kellene elvárni, hogy a "gyerek" minden forintról elszámoljon...De vannak extrém esetek.

Ez csak saját meglátás:

A legtöbb esetben a szülő-gyerek kapcsolat nagyon családfüggő dolog, nagyon sok tényező alakítja.. Mivel nem látunk a családod életébe (régen voltak-e problémák, úgy látják, hogy nem tudsz gazdálkodni a pénzzel, vagy ők nem tudnak.... és azért kell a te fizud is), ezért nem is tudunk teljesen jó tanácsot adni. Nagyon sok minden lehet a mostani helyzet kialakulásának a hátterében.

((((Mindig arra kell törekedni, hogy a felmerülő problémákat megbeszélni és megoldani kell, nem a szőnyeg alá söpörni vagy veszekedni, uraskodni. Akkor lesz a legnormálisabb a szülő-gyermek-testvér kapcsolat még felnőttkorban is))))

Sokszor látom az ismerősöknél, hogy a gyermek nem nőtt fel lelkileg. A szülő nap mint nap megtapasztalja a gyermeke hiányosságait. Próbál neki segíteni, de ő már "felnőtt", úgyhogy kuss legyen anya, apa..... A hónap közepén a sok buli és haverok miatt egy vasa sincs.... De látok fordított felállást is, a gyerek felnőttebb, mint a szülei...

2018. márc. 5. 16:39
 15/21 anonim ***** válasza:
21%

NIncs saját bankszámlád 18 évesen?

Attól, hogy 18 vagy még nem vagy felnőtt.

Akkor lenne bankszámlád amire a fizetésed megy, és nem kérdeznél olyan hülyeséget, hogy érted megy-e a rendőr.

De persze ha annyit keresel, hogy lazán el tudod tartani magad, amit kötve hiszek, akkor bérelj egy albérletet és lehet játszani a felnőttet.

Így könnyű a szavakkal dobálózni, ilyet mindenki tud.

2018. márc. 5. 16:48
 16/21 anonim ***** válasza:
"Lehet le nullázni de a mostani felnövő generácio éhen fog halni hála a saját szüleiknek akik nem engedik őket felnőni.." A húszas, korai harmincas korosztályból is vannak ilyen ismerőseim, rokonaim. Van amelyiket úgy körül zsongja az anyja, hogy épp csak a seggét nem kell kitörölni. Aztán utána megy az értetlenekdés, miért nem akar dolgozni a kis drága.
2018. márc. 5. 17:44
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem ő kapja a fizumat! Odaadja nekem csak nekem meg nincs számlám ugye azért megy neki az utalás.
2018. márc. 5. 17:47
 18/21 A kérdező kommentje:
Ja csak ő se szent. Rohadt sok mindent tűrök neki, falazok neki a hitelekben stb szóval örülhetne, hogy kussolok. Arról nem is beszélve, hogy minden fizukor megkerdezem, hogy kell e neki belőle meg mikor odaadom neki visszaadja, bezzeg mindig számon kéri, hogy mit veszek belőle. Minden hétvégén megy a pasijával ide oda holott apámmal meg válnak. Nekem meg a meló, a suli meg a stb mellett ugy gondolom kijár egy kis buli meg pihenés.
2018. márc. 5. 17:53
 19/21 anonim ***** válasza:
62%
Hát igen Anyukának lehet pasizni házasként,te meg ülj otthon,én jol beégetném,ha már a válásig se birt magával..
2018. márc. 5. 18:02
 20/21 anonim válasza:
Mi az hogy 18 évesen nem enged? Ez fa.szság
2018. márc. 5. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!