Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki úgy érzi...

Van itt olyan, aki úgy érzi nem kapott rossz mintát a szüleitől?

Figyelt kérdés
Én mentálisan beteg anya mellett nőttem fel, elég sok mindent kell helyre tennem magamban emiatt. Van itt olyan, aki jó családból jött és úgy érzi nem hozott semmi olyat otthonról, amivel foglalkoznia kellene?
2018. febr. 21. 09:12
 1/10 anonim válasza:
85%

Szerintem nem nagyon van ilyen. Úgy érzem minden családban vannak problémák, kisebbek vagy nagyobbak. Nálunk apával vannak gondok, de anyára azt hiszem mondhatom, hogy nagyrészt jó példát mutatott. Viszont nagyon sok lelki dolgot nekem is helyre kellett tenni, amihez viszont barátok, sőt pszichiáter segítsége is kellett.

Szerintem ez a mai világban egyre gyakoribb. Tökéletes család nem létezik, max olyan, ami kívülről annak tűnik. De hidd el, a problémákkal nem vagy egyedül. Keress olyan embereket, akik a segítségedre lehetnek :)

2018. febr. 21. 09:51
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

16 évig igen, aztán a mostohasnyám három év alatt roncsot csinált belölem.

Anorexia, bulimia, utáltam.magam, depresszió, senki-érzés...

2018. febr. 21. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Én úgy érzem, összességében jó mintát kaptam, ami nem tetszett pl. apám szemléletében, azt kamaszkoromban helyretettem magamban, tudtam, mit kell majd elkerülnöm. Egyik szülőm sem tökéletes és hibátlan ember, de nem is vártam tőlük soha, hogy azok legyenek, én sem vagyok az.:-)
2018. febr. 21. 10:42
 4/10 anonim ***** válasza:
57%

Szerintem nem nagyon van.

De olyanok vannak, akik nem ismerik fel, hogy bizonyos dolgokat az otthoni minták miatt tesznek.

2018. febr. 21. 11:02
 5/10 anonim ***** válasza:
70%

Egyetlen dolog van, amiben nem szimpi anyukám mintája, ez pedig a férje. Apám lelépett, amikor terhes volt velem, ezzel meg tudtam volna barátkozni. Az új férjjel is, ha normális lenne, illetve ha anyukám boldog lenne vele. De nem az. Több, mint 20 éve együtt vannak, van 4 közös gyerek, ők még otthon, én már férjhez mentem, babám van. De szerintem már az első tesóm születésekor sem volt vele boldog anyukám, most pedig végképp csak a gyerekek miatt vannak együtt.

Én ezt nem akarom, így minden erőmmel azon vagyok, hogy a férjemmel való kapcsolatom sose jusson el arra a hideg-rideg szintre. Egyelőre sikerül... (9 éve). 😊

2018. febr. 21. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
70%
A szüleim elváltak 2 éves koromban, apám enyhén szólva sem egyszerű eset mai napig, szóval a legjobb, ami történhetett, hogy anyum egyedül nevelt minket. Sok van belőlem apámból, de szerencsére anyu volt a minta, minden nap főzött, embertelen módon tud spórolni úgy, hogy közben mindenünk megvolt, sokmindent beáldozott miattunk, 3 munkahely mellett leült velünk tanulni, szóval a jó példa egy szülővel megvolt, de én például képtelen lennék végigjárni az ő életútját, viszont sok élethelyzeten átsegített az ő szemlélete, és szerencsére sok jó átragadt rám. Apám haverként kezemen, mert nem több, a későbbi nevelőapámból merítettem inkább, és mire felnőtt lettem, egyszerűen nem is akartam agyalni apám dolgain, ő ilyen, mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja, én biztos nem követem az elrettentő példát.
2018. febr. 21. 11:34
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

En a batyam miatt nottem fel rossz mintaban, mert fuvezett, meg meg isten tudja miket probalt ki. 10 evesen egyedul voltam itthon este, amikor ket rendor becsongetett, es be akartak jonni a hazunkba (a testverem haverja bekopte a batyam, hogy marihuanat termeszt). Nem arrol van szo, hogy rendesen beszeltek velem, hanem konkretan agresszivoskodtak es ordibaltak, ha nem engedem be oket betornek. Most szerinted egy 10 eves kislany ilyenkor mit csinal? Megijed, es probal elbujni.

A lenyeg hogy en nagyon rossz peldat kaptam, az anyukam nem foglalkozott velem, amikor nagy szuksegem lett volna ra, most megis igy 17 eves letemre onallo, es szerintem egy normalis ember vagyok. Tehat osszefoglalva aki rossz dolgokat tesz, az onmagatol is megtenne elobb-utobb, csak egy kicsit hajszolni kell ra. Hiaba lattam rossz peldat, meg sem tettem volna meg ugyanazokat a dolgokat, mint anno a batyam (a tobbit nem szeretnem ide leirni). Ez vonatkozik arra is, ha valaki jo csaladbol jott, az ugyanugy tehet rossz dolgokat ha akar.

2018. febr. 21. 11:42
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Igen van, én vagyok.

A szüleim jó fejek. Nem szórják a pénzt, nem is sóherek, dolgoznak, nem lusták és barátságosak, jók a baráti kapcsolataik.

2018. febr. 21. 11:47
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyszerű szüleim vannak. Nem vagyok tökéletes de semmiért sem hibáztathatnám őket.
2018. febr. 21. 12:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Én nekem anyukám a szemembe egy tündér! Imádom. Szerintem ő a legjobb anya a világon.

Viszont apukám egy seg.fej és hálistennek nem lakik velünk és jó messze lakik.

Mivel apa nem érdekel, és van egy csodálatos anyukám, nem gondolom azt, hogy hordozok magammal egy olyan terhet, amin később dolgoznom kellene.

2018. febr. 25. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!