Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg az én hibám, hogy...

Tényleg az én hibám, hogy egyedül kell töltenem a szülinapomat? Jogosan nem jönnek el a szüleim?

Figyelt kérdés

Megpróbàlok minden fontos infót leírni.

Most vasàrnap töltöm a 21. szülinapomat. Màr lassan 3 éve külöm élek a családomtól, 100 km-re. (Mikor elköltöztem, a pàromhoz mentem, de azóta szétmentünk, most egyedül élek.) Van egy nagytestű kutyàm, vele szoktam hazautazni, havonta egyszer egy hétvégére. Nincs kocsim, tömegközlekedéssel hàztól hàzig cirka 4 óra az út. Kocsival másfél óra. A családommal egyébként nagyon jó a kapcsolatom.

Úgy volt hogy most hétvégén hazautazunk a szülinapom miatt, de aztán jött egy váratlan esemény szombatra, amin ott kell lennem. Ergo szombaton màr nem tudunk menni, a vasárnapot (a szülinapomat) meg nem akarom azzal tölteni hogy hajnalban-reggel, majd délután-este utazok. Mondtam is a családnak hogy nem megyek most haza. Anyàm kicsit szemrehànyóan mondta, hogy ok, akkor nem rendel tortàt, de azt ne vàrjam el hogy majd az egész rokonság ideutazik hozzàm. Mondom nem is vàrom el,miért vàrnàm?

Aztàn mamàm akadt ki azon, hogy anyámék úgyis egész nap jönnek-mennek, miért nem képesek az egyszem lànyukhoz felmenni a születésnapján, hogy ne egyedül töltse. Igaz, tényleg nem várom el, hogy idejöjjenek, de azért mamànak is igaza van. Nektek mi a vélemènyetek?

2018. febr. 20. 22:56
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
10%
100km-re laktok, de majdnem egy hónap múlva mész csak? Az azért szép, "remek" lehet a családi viszonyotok.
2018. febr. 21. 14:09
 22/30 anonim ***** válasza:
37%
Én is ezt mondom utolsó,itt nem jo a viszony,hiába állitja a kérdező h cukormázas.. Itt a legkisebb gond a szülinap.. Amugy van messenger viber skyp. Köztünk unokatesóimmal 1000 km van,de egy két 3 naponta tudunk egymásrol,ha nem tudnak jönni az éteren át köszöntjük fel egymást,ennyi. 100 km akadály,ugyan 1000 sem az ha jo a viszony.. Itt vmi sántit..
2018. febr. 21. 14:50
 23/30 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem menj el hozzájuk és vegyél ki szabit hétfőre esetleg keddre. Akkor nem csak 1 nap lesz. Aztán lenyugszanak a kedélyek.
2018. febr. 21. 15:03
 24/30 anonim ***** válasza:
79%
"Jogosan nem jönnek el a szüleim?" Csak van már joguk eldönteni hogy mennek vagy sem... Úgyhogy igen, jogosan.
2018. febr. 21. 15:08
 25/30 A kérdező kommentje:

Miért nem hiszitek el hogy jó a viszonyunk?? Azért mert csak havonta egyszer megyek haza?

Igaz, csak 100 km, de 4 óra utazàs. Egy nagy kutyàval. Nem egyszerű (igen tudom, minek kellett akkor nekem ekkora kutya???).

És havonta 4 szombatból 3-at dolgozom.. na pl ezért (sem) megyek haza gyakrabban. Igen, hétfőtől szombatig dolgozom.

2018. febr. 21. 15:31
 26/30 anonim ***** válasza:
26%
Kifogás,aki haza akar mrenni az megoldja, szabad nap,amugy meg nem a középkorva vagyunk,van telefon millio kapcsolattartási lehetőség,a személyesen kivul is,és nem Karácsonykor meg egy szülinapon,kötelező ünnepekkor kell eljátszanii a boldog családot..
2018. febr. 21. 15:34
 27/30 anonim ***** válasza:
84%
Egyaltalan nem ertek egyet azokkal, akik azt allitjak, hogy a jo kapcsolat azon mulik, hogy ki hanyszor latogatja a csaladjat egy honapban. Mi se latogatjuk egymast tul gyakran, pedig kb 1kilometer van koztunk. A tesom is max havi 1x jar haza, pedig 70kilometerre van csak. Jo a viszonyunk, senki nem szol meg senkit emiatt, mert mindenki tudja, hogy felnottek vagyunk, mindannyiunknak megvan a sajat eletunk. Ami nem fonodik mar olyan szorosan ossze, mint amikor gyerek voltam. Mindenkinek van munkahelye, mindenkinek van parkapcsolata, mindenkinek vannak programjai a csaladba. Ettol még szeretjuk es becsuljuk egymast, es nagyon orulunk, amikor egyutt vagyunk. De tiszteletben tartjuk a maganeletet, mert felnottek vagyunk. Ez nem erzeketlenseg, ez nem rossz kapcsolat. Felnovunk, levalunk a szulokrol
2018. febr. 21. 18:43
 28/30 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem akik a kérdező ellen mennek azok lennének a legjobban felháborodva, hogy ha nem ünnepelhetnék meg a szülinapjukat. 100 km azért nem mindegy merre van. Az unokanővéremék is annyira laknak tőlünk és kb. 2-3 havonta találkozunk, mégis jó kapcsolatunk van velük, de ők is dolgoznak meg mi is. Tesóm egyetemi városa kicsivel több mint 100km-re van, mégis vonattal hosszabb az út mint kocsival. Meg gondolom a szülinapos is örülne, ha személyesen ünnepelhetné a szülinapját a szeretteivel. Én lassan 3 éve nem ünnepeltem rendesen meg a szülinapomat, pedig még csak 19 vagyok, és nem esett jól, hiába ünnepeltük meg később.

Kérdező! Esetleg skype-on beszélnétek aznap? Magadnak meg sütsz vagy veszel tortát, aztán a kamera előtt ülve fújád el a gyertyákat, a túlsó oldalról meg megköszöntenének :D

2018. febr. 21. 19:32
 29/30 anonim ***** válasza:
47%
Kedves Kérdező, nézd, ez az a helyzet, amit nem lehet úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen. A te szülinapod, vegyünk téged előre. Nem tudsz - nem kényelmes hazamenni azon a hétvégén, OK. Nyilván telefonon - SMS-ben - Skype-on, akárhogy, felköszöntenek majd. Az ünneplés meg marad akkorra, amikor találkozni tudtok, aztán kész. Felnőttként neked is be kell látnod, hogy nem fog mindenki hasra esni, mert neked szülinapod van... semmi nem történik, ha pár nappal később ünnepeltek. Attól még ugyanúgy szeretnek... én újévkor születtem, szerinted aznap hányan képesek az ünneplésre??? Nem a dátum a lényeg, ezt akarom mondani. Szerencsés vagy, vannak szüleid, fontos vagy nekik, megünneplitek a szülinapodat, amint lehet... mi a gond?
2018. febr. 21. 21:36
 30/30 anonim ***** válasza:
Ha valakit szeretnék felköszönteni, akkor elmegyek hozzá, nem őt rángatom el magamhoz :) Ez szerintem alap.
2018. febr. 22. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!