Tényleg az én hibám, hogy egyedül kell töltenem a szülinapomat? Jogosan nem jönnek el a szüleim?
Megpróbàlok minden fontos infót leírni.
Most vasàrnap töltöm a 21. szülinapomat. Màr lassan 3 éve külöm élek a családomtól, 100 km-re. (Mikor elköltöztem, a pàromhoz mentem, de azóta szétmentünk, most egyedül élek.) Van egy nagytestű kutyàm, vele szoktam hazautazni, havonta egyszer egy hétvégére. Nincs kocsim, tömegközlekedéssel hàztól hàzig cirka 4 óra az út. Kocsival másfél óra. A családommal egyébként nagyon jó a kapcsolatom.
Úgy volt hogy most hétvégén hazautazunk a szülinapom miatt, de aztán jött egy váratlan esemény szombatra, amin ott kell lennem. Ergo szombaton màr nem tudunk menni, a vasárnapot (a szülinapomat) meg nem akarom azzal tölteni hogy hajnalban-reggel, majd délután-este utazok. Mondtam is a családnak hogy nem megyek most haza. Anyàm kicsit szemrehànyóan mondta, hogy ok, akkor nem rendel tortàt, de azt ne vàrjam el hogy majd az egész rokonság ideutazik hozzàm. Mondom nem is vàrom el,miért vàrnàm?
Aztàn mamàm akadt ki azon, hogy anyámék úgyis egész nap jönnek-mennek, miért nem képesek az egyszem lànyukhoz felmenni a születésnapján, hogy ne egyedül töltse. Igaz, tényleg nem várom el, hogy idejöjjenek, de azért mamànak is igaza van. Nektek mi a vélemènyetek?
Abban igazad van, hogy anyukádnak egyáltalán nem jogos a kiakadása.
Mamádnak is igaza van, hogy ebben az esetben anyukádék mehetnének hozzád.
Viszont az szerintem lényegtelen, hogy pont a szülinapod napján nem ünnepeltek, majd megünneplitek következő héten.
Mi sem mindig pont a napján tartjuk, munka vagy akármi más miatt.
Nem a Te hibád, de nincs olyan anya, akit ha szépen kérnek, ne tenne meg bármit a gyerekének.
Mi történne, ha nem itt kérnél tök ismeretlenektől tanácsot, hanem felhívnád édesanyádat, és azt mondanád > Anya, nagyon szeretném , ha eljönnétek, szeretném , ha együtt lennénk a születésnapomon.
Én december 4-én születtem. De nekem az csak egy ugyan olyan nap, mint a hamadika, vagy az ötödike.
Egyébként a születésnap egy olyan dolog, ami azt jelképezi, hogy az ember megint egy évvel közelebb került az elkerülnetetlen véghez...
Én semmi jelentőséget nem tulajdomítok a születésnapnak. Miképpen a névnapnak sem. Persze, akiknek ezek fontos dolgok, őket is megértem, és meg is köszöntöm őket, egy valami aprósággal, egy üveg borral, vagy valami más dologal, amiről tudom, hogy szeretik.
“akkor nem rendel tortàt, de azt ne vàrjam el hogy majd az egész rokonság ideutazik hozzàm.“
Tehát már meghívta az egész rokonságot a szülinapodra, amit te lemondtál, mert halaszthatatlan dolgod akadt előző napra. Ennyi, ezért leszel egyedül, mert te lemondtad a saját, neked szervezett bulidat. Kézcsók a mamádnak, aki nyilván édesapád anyukája...
Már bocsi, de ez egy hirtelen jött változás, és nem várható el, hogy miattad újratervezzék az egész tervüket. Ha annyira akarsz, le tudnál utazni te is, de kényelmes vagy.
A mamád meg tipikus áskálódó anyósnak tűnik, aki a szüleid ellen hangol.
Van azért több lehetőség is. Például stoppal is mehetnél és az nem kerülne 4 órába.
Másrészt megünnepelhetnétek akkor, amikor úgyis együtt vagytok.
Harmadsorban beszélhetsz anyukáddal és elmondhatod, hogy te nagyon szeretnél velük ünnepelni, utazzanak el hozzád, mert neked fontos.
De bunkók vagytok. A kérdező lusta, mert nem akar egy nap alatt 8 órát utazni oda-vissza?
A szülei meg milyen jó fejek, mert nekik autóval csak 3 óra lenne oda-vissza és mégsem mennek el hozzá, inkább duzzognak meg beszólogatnak?
Érdekesek vagytok.
Én biztosan örömmel mennék a gyerekemhez. És eszembe sem jutna ilyen, hogy utazzon le 8 órát.
Megpróbàlok mindenre válaszolni.
Hogy mennék stoppal?? :D a nagytestű kutyàmmal? Azért az vicces lenne :D
Barátaimmal nem találkozok aznap, mert ugyan vannak itt barátaim, de egyiksem olyan "ugorjunkelszülinapotünnepelnicsakúgy" barát.
Mamàm anyumnak az anyukàja, nem apának.
Nem hiszem hogy anyum bulit szervezett volna, csak kis családi összeröffenès szokott lenni. Plusz beszéltem nagynénémmel, hogy nekik aztán tökmindegy hogy mikor ünneplünk, csak szóljak nekik időben.
Én nem azt mondom hogy egy hűdenagy nap a szülinap, de hát mégiscsak az ember szülinapja. De mint írtam, nem gond ha nem jönnek, nem is várom el, csak fura ez az egész. Egyébként meg legközelebb a márc 15-és hétvégén megyek hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!