Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként mit szólnátok...

Szülőként mit szólnátok hozzá, ha 16 éves fiatokat ki akarnák rúgni az iskolából, amiért 8 napon túl gyógyuló sérülést okozott az osztálytársának az iskolán belül?

Figyelt kérdés
2018. febr. 19. 20:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

nem mindegy milyen körülmények között zajlott, pl ha verekedésbe keveredett, nem lehet azt mondani hogy ha megütötték, és már kapott is kettőt-hármat, ne védekezzen, ő lehet hogy ő csak egyet ütött vissza mert kicsit izmosabb az átlagnál vagy épp ő volt az erősebb és úgy lett a másiknak 8napon túl gyógyuló..

vagy esetleg ha 2-3ember ha rá megy mit csináljon a gyerek?? még 1v1 be lehet is figyelni a másik testi épségére ha nem lehet megúszni bármi oknál fogva is erőszak nélkül, de ha valakire többen rámennek a maga épségével fog foglalkozni, mert onnantól már a túlélésért megy 3ember ha rá megy valakire lehet ott is marad...

és pl valakit úgy üt vagy rúg meg hogy 8napon túl gyógyuló hát istenem...

egyik esetbe se hibáztatnám a gyerekem, mert nem tehet rólla, de ha pl ő kötött bele egy nálla gyengébbe azt nem igazán díjjaznám

2018. febr. 20. 14:43
 12/18 anonim ***** válasza:
50%

Ha többen megtámadták volna, akkor nem az jön, hogy Ö EGYEDÜL félhullára vert valakit!

EZ ANNYIT jelent, hogy a gyerek egyszerüen összevert valakit, és ez IGENIS komoly probléma.

2018. febr. 20. 14:45
 13/18 anonim ***** válasza:
69%

a fél hulla meg a 8napon túlgyógyuló között van különbség...

most nem mondok rá érthető okokból konkrét példát de 1 ruggással el lehez érni hogy valakit műteni kelljen, nyílvánvaló okok miatt 1v1 es küzdelembe nem csinálnám mert a másik testi épségére azért ügyelnék de ha gázba vagyok nem érdekelne, ő baja lenne...

2018. febr. 20. 15:46
 14/18 anonim ***** válasza:
68%

Nem örülnék, de nem is mennék könyörögni az iskolába, hogy ne rúgják ki. 16 évesen már tudnia KELL, hogy tetteinknek

következményei vannak.

Megérdemelt büntetés, ha az iskola úgy döntött, gondolom, kivizsgálták az ügyet.

Ha most megúszná, később joggal érezhetné, majd a körülmények felmentik, a szülők kihúzzák a bajból, vagy bármi mentség adódhat.

Ne adódjon, vállalja a felelősséget. Agresszivitásra nincs mentség.

Később majd veri az asszonyt, a gyerekeit, idős szüleit?

2018. febr. 20. 16:20
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Azért valamit reagálhatnál a körülményeket firtató kérdésekre, mert így nem sok értelme volt kíírni a kérdést.
2018. febr. 20. 17:15
 16/18 anonim ***** válasza:
19%
Az ilyet nem kirugásssal kell büntetni, hanem börtönnel
2018. febr. 21. 18:24
 17/18 anonim ***** válasza:
Mások előtt megvédeném, mert a gyerekem. Komolyan elbeszélgetnék vele a bántalmazásról, és ha kiderül, hogy valóban ezt tette, várna rá egy kellemetlen beszélgetés a megvert osztálytárs és annak szülei társaságában, ahol átbeszélnénk a következményeket.
2018. febr. 21. 21:49
 18/18 anonim ***** válasza:

Körülményektől függ. Engem sokat szekáltak suliban és lány létemre keveredtem verekedésbe többször is. Azért, mikor hárman jönnek oda, lefognak, pofozgattak, rugdosnak akkor mit lehet csinálni? Várjam meg még megunják és utána sétáljak el? Ilyen helyzetben egyszerűen nem opció az, hogy arrébb megyek, mert visszacibálnak, ha kell a hajadnál fogva. Ezt sokan nem fogják fel. Én 8 napon túl gyógyulót nem okoztam, de ha véletlenül pont eltört volna az orra valakinek akkor pont leszarom. Nehogy már ne védhessem meg magam, ha más jön nekem. Ha ilyen helyzetben okozott volna sérülést akkor nem problémáznék rajta.

Páromat is szekálták sokat. Egyszer egy gyerek azzal szórakozott, hogy le tudja e rúgni a fejét... Hiába ment arrébb, ment utána. Végül elkapta a lábát és földhöz vágta a gyereket. A tanár látta, de mivel az előzményeket is ismerte ezért nem szólt semmit, mert jogos volt. (Azt nem értem, miért nem avatkozott közbe előbb.) Suliban nem okozott ő sem 8 napon túl gyógyulót, sulin kívül viszont nem is egyet. Az egész suliban egyedül neki volt vörös haja és a fülei is elálltak, ezért gyakran kötöttek bele. Egy két törött ujj/orr/fog után rögtön nem kötekedtek vele és megszűntek a zaklatások. Próbálta ő szépen is rendezni, de a szülei és a tanárok is szartak az egészre. Akkor most neki kellett volna meghúzni magát, meg bújkálni az iskolás évei alatt, nehogy valaki belekössön, mert más színű a haja? Nem hiszem...

Apósomat azért rúgták ki anno, mert kilógatott egy gyereket az ablakon a lábánál fogva. Az én apám is elég verekedős kamasz volt. Engem is tanított otthon, hogy hogy tudom magam megvédeni. Ennek ellenére végtelenül türelmes emberek vagyunk, de annál rosszabb, ha egyszer felidegesítenek/kötekednek velünk. Én nem értem, miért hiszi mindenki, hogy aki komolyabban verekedett már az egy idegbeteg, agresszív állat mindenkivel. Párom pl. soha egy hangos szót sem szólt hozzám, de mikor belém kötöttek anno és a srác kihívta verekedni, csak mert megvédett akkor kiment. Az már más, hogy az osztálytársam a puszta jelenlététől összeszarta magát, mert csak a szája volt nagy. Én tudom, hogy ha a helyzet megkívánja akkor meg fogja védeni a családunkat. Nem hiszem, hogy ettől agresszív, idegbeteg állatok lennénk, csak mert anno suliban vagy az utcán megvédtük magunkat.

2018. febr. 21. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!