Miért tanácsolják az emberek, hogyha annyira rossz otthon a helyzet, költözzön?
Vagy ha elmúlt 18 képjen le.
És mégis hogyan? Tudjátok mennyi pénze van egy 18 évesnek?
Én 17 évesen léptem le egy borzalmas családból. Olyan 12 évesen már tudtam, hogy nem bírok élni az alkoholista anyámmal, ezért már 12 évesen tudatosan elkezdtem gyűjteni a pénzt. Dugdostam, hogy ne találják meg. Mindenből pénzt csináltam. Eladtam olyan ruhákat amiket nem hordtam, elmentem nyári munkára amikor 16 éves lettem. 17 évesen már volt annyi pénzem, hogy egy szobát béreljek. Suli mellett 4 órát takarítottam. Pokoli nehéz volt, de legalább leléptem otthonról.
Aki akar az tud új életet kezdeni. Aki nem akar, az csak panaszkodik.
Miért, mit csináljon? Menjen tönkre, mert a szülei esetleg kompromisszmképtelen, merev idióták?
Én 18-21 dolgoztam, gyűjtöttem, de így is túl későn léptem ki az otthoni szrságokból, és most már 2. éve pszichológus havi 2x program, ahol beszélem ki és dolgozom fel barmi lassan az elmúlt jópár évet.
Nincs ott a 19:29-nél a pont.
17 évesen felhívja a rendőrséget és hazahozat.
Mert benyögik hogy költözzön el és hátradőlnek hogy igen, ééééééén segítettem, igaz hogy egy 18 éves max prostitúcióval fogja tudni összeszedni a kauciót mert ha csak nem a "jobb" részeken él munkát se nagyon fog találni, főleg olyat amit iskola mellett csinálhat, pláne nem olyat amiből futja albérletre, rezsire, saját maga ellátására és mint mondtam ,a legtöbb albérletben be kell nyújtani 200-300 ropit csak hogy beköltözhess.
Koleszból bármikor kivehet a szülő, 18 fölött pedig még mindig meg van szabva meddig járhatsz ki, hétvégén a legtöbb koleszban nem maradhatsz.
De ez persze lényegtelen mert könnyű fotelhuszárként más fa..ával verni a csalánt, mindenki k..va okos és "mindig van megoldás" ha nem annak kell megoldania aki ezt mondja.
A másik gond hogy tegyük fel sikerül munkát találnia és elköltözni.
A Győri albérlet árakat tekintve garantált bérminimumból még úgy ahogy megélhet. De miből tesz félre? Elromlik valam ia házban, több 10ezres kiadás, gyakorlatilag hónapról hónapra él és ha csak nem halála napjáig tervezi ezt csinálni rohadtul nem vezet sehova mert nem tud félretenni, nem jut egyről a kettőre.
Ugyan már! 17 évesen amikor elmentem otthonról az agresszív alkoholista anyám, és a szintén alkoholista apám csak örült, hogy nem vagyok kolonc a nyakukon. 17 éves voltam, de már csak 3-4 hónap kellett, hogy 18 éves legyek.
Én megcsináltam. AZ olyan szülők akik tojnak a gyerekükre, akik nem nevelik a gyereküket, azok örülnek ha a gyerek minél hamarabb lelép.. Nem hív sem rendőrt, sem gyámügyeseket. Eszükbe sincs..Még a családi pótlék megszüntetéséről is én írtam levelet amikor elmúltam 18 éves, mert azt hittem, hogy ha nem jár, és a szüleim felveszik továbbra is, később tőlem vonják le.
De tudod kérdező, nem kell a pontod, nyilván panaszkodni sokkal könnyebb mint cselekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!