Miért csinálja ezt? (Pénzt adok anyunak, ő továbbadja tesómnak. )
Bár anyukám szorgalmasan dolgozott egész életében, a nyugdíja elég alacsony (nem meglepő ebben az országban...). Apukám nincs már, így egyedül él. Elég nehezen jönne ki, így minden hónapban fizetek a rezsibe, és rendszeresen veszek neki cipőt-ruhát, hogy arra se kelljen költenie. A rezsit úgymond kötelességemnek érzem, mert ők is sok áldozatot hoztak míg felneveltek, a ruhavásárlás pedig mondhatni még öröm is, ha vihetek valami szépet, és látom, hogy tetszik neki.
Gondoltam (és beszélgettünk is róla), hogy ami marad, azt elkölti magára. Pl. nagyon szeret kávézni, megenged valami drágább kávét, vagy tartalékol rosszabb időkre. Erre mi derül ki? Hogy spórol ahogyan csak tud, még a kaján is, nemhogy "luxust" engedne meg magának, hanem tesóméknak folyik be a lóvé... Ami nagyon szomorúvá tesz...
Két dolgozó ember, diplomások is ráadásul, gyerek sincs. Csak valahogy mindig mínuszban vannak. Pl. a sógornőm folyamatosan tanul valamit, ami alapvetően még pozitívum is lehetne, de végül semmit nem használ ki, csak egy plusz papír. Mellette részmunkaidőben dolgozik, mert nem fér bele több a sulik mellett. Így a fizu is kevés. Tesóm is egy sz*r helyen robotol, meg sem próbál másikat keresni. A házuk is csak a pénzt viszi, mert egy régi parasztház. Hogy minek vették meg, az ő dolguk lenne, de nem így!
Bevallom azért is rosszul esik, mert bár a pénzt tudom nélkülözni, azért én sem dőzsölök, éppenséggel el tudnám költeni. Pl. beérem nyomógombos telefonnal, pedig tetszene egy okosteló nekem is. Ellenben náluk az is alap, hogy évente csere van. (Tudom tönkre is mennek ezek.) De a legjobban a kaján való spórolás háborít fel.
Szóval rohadtul szíven ütött, és nagyon nem fair. Verjem ki a cirkuszt, vagy hagyjam ennyiben?
Mindegy mit csinálsz, úgyis a testvéredéknél fog kikötni az anyádnak szánt plusz.
Ha pénzt adsz, odaadja nekik.
Ha különlegesebb terméket veszel, odaadja a nagyját.
Ha befizeted a csekkjeit, akkor az îgy megspórolt pénz fog kikötni náluk.
Azért anyád is magába nézhetne, az egyiket megrövidítem, csak hogy a másiknak adjam??
Milyen eljárás ez?
Én megmondanám neki, hogy látom, neked nincs szükséged segítségre, nekem viszont hiányzik, ha hiszed, ha nem. Én azért, hogy NEKED (!!) segíthessek, lemondok dolgokról, erre te odaadod a laza életművészeknek, akiknek így perszehogy nem kell hajtani!
Úgyhogy ezentúl nem adnék.
Marhára undorítónak tartom, amikor az egyik gyereket megkárosítják a másik javára!
Én is azt mondom, hogy ne adj több pénzt anyádnak. Ha meg is beszéled vele, hogy ne adjon a tesódnak, benne van a pakliban, hogy titokban mégis adni fog. Ahogy már korábban is írták, maximum élelmiszert vegyél neki. Mielőtt elmész hozzá, kérdezd meg, hogy vigyél-e valamit a boltból, pl tej, kenyér, kávé, levestészta, stb. A tesónak meg a barátnőjének meg lehet mondani, hogy álljanak a saját lábukra. Nincs baj azzal, ha a szülő támogatja a gyerekét, de ne a másik kárára. A barátnő helyezkedjen el valamelyik papírjával vagy végezzen el egy utolsó szakmát, amivel boldogulni tud. A tesód majd talán megpróbál jobb munkahelyet keresni, ha anyuka már nem pénzeli őket.
Mik vannak...
Nehéz helyzet, az biztos. Nincs garancia arra, hogy ha élelmiszert veszel Anyukádnak, akkor azt ne adná tovább. Ráadásul simán elképzelhető, hogy akkor a nyugdíját adná oda a testvéredéknek, és nem maradna semmije sem.
Próbálj beszélni a testvéreddel, hogy felnőttként felelősséget kell tudniuk vállalni.
15 vagyok
Mondjuk nálunk dolgozik nyugdíj mellett csak hogy tartsa a léhűtőket. Mert a 40 éves fia nem dolgozik. Ő megélne a nyugdíjból de a léhűtőkkel már nem. Igy beleszakad de dolgozik. Szabadnap nélkül. Több nap több pénz. Igaz hogy egy nyáron kettőt öregszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!