Perelhet Apa a gyermekfelügyeleti jogért?
Figyelt kérdés
A párommal élettársi kapcsolatban élünk, van egy közös gyermekünk. Jelenleg ő igényli a gyedet, mivel nekem 2 napom hiányzott a jogosultsághoz. Jelenleg nincs munkám, de keresek... a bölcsibe már felvételiztünk, de várólista van. Ha szétmennénk, perelne a felügyeleti jogért. Abban az esetben, ha az anya a nagymamájához költözne a gyermekkel, és átmenetileg csak a gyes+csp lenne a jövedelme (37.850ft), a bíróság elvenné az anyától a kevés jövedelem miatt? A nagymama nyugdíja 95 ezer ft, gondolom ezt is figyelembe veszik az egy főre jutó jövedelem számításakor. Az apa jövedelme összesen 270 ezer ft körül van, a munkabér + gyed együttes összege.2018. febr. 5. 13:54
11/15 anonim válasza:
Hát én két elvált apukát ismerek, az egyik már a válásnál vitte a gyereket, a másik a mai napig pereskedik értük. Szóval kérdező, ne nagyon dőlj hátra, csak azért, mert a nagytudásúak szerint itt az apuka el fog tűnni a balfenéken :)
12/15 anonim válasza:
Én is ismerek elvált apukákat akik vitték a gyereket. Négyből három tojik a gyerekre, csak a volt asszonyt akarta bántani azzal hogy magához vette, és mindent megtesz hogy az anyuka ne láthassa a gyéreket. amúgy a gyerekek kapnak pénzt, de ennyi, le vannak sz*rva. a cél az volt hogy az exnek sz*r, legyen,a gyerek érdektelen.
13/15 anonim válasza:
Előző ilyennek a gyerek meg is fogja ám háláni öregségére..
14/15 anonim válasza:
Tudom, osztálytársam volt az egyik ilyen gyerek -de addig ő is, meg az anyukája is szenvedett. És ijesztő az arány hogy mennyien csak eszközként tekintettek a tulajdon gyerekeikre.
15/15 anonim válasza:
Ha te igényled a gyest, neki nem fog járni gyed már, szóval nem lesz 270 a keresete. De nem ez a döntő szempont az elhelyezésnél, hanem az, hogy kivel töltött több időt a gyerek. Ha te voltál otthon vele, akkor kb kizárt, hogy a bíróság egy 3 év alattit az apának ítéljen, ha te alkalmas vagy ellátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!