Mire szavazzak?

Figyelt kérdés
Apám egy eléggé tekintélyes személy a saját szakmájában. Volt egy rossz élménye, mert egyszer a komplett cég vezérkara repülőgépszerencsétlenségben elhunytak és az új főnökei olyat akartak rákényszeríteni, amivel szakmailag nem értett egyet (informatikai rendszerek költöztetésével foglalkozik, ha valakit érdekel... (és néha oktatást tart), ezért kilépett. Azóta szabadúszó, kevesebb (havi 350-400,000 forinttal) bérrel. Tegnap este felhívta egy régebbi kollégája, hogy munkát ajánl neki a cégébe havi 900-ért. Ezt elmondta nekünk és mondta, hogy ránk fog hagyatkozni (rám, anyámra és az öcsémre) a döntésnél... A helyzet csak az, hogy nagyon fóbiája van attól, hogy neki főnökei legyenek, ne pedig csak ügyfelei. Szóval akármilyen hihetetlen (számomra az) ő ezt a szíve szerint visszautasítaná. De havi 900k az majdnem húszmillió forint évente... Az rengeteg.

2018. febr. 5. 12:02
1 2
 1/16 anonim válasza:
86%
Itt most az a kérdés hogy megéltek e abból ami most van vagy kell több. Mert ha elég most is amennyi van akkor szerintem csinálja azt amit szeret de ha szükségem lenne plusz pénzre még én bevállalnám.
2018. febr. 5. 12:13
 2/16 anonim válasza:
93%

1 es vagyok.

Arra is gondolj hogy van e pénz nyaralásra továbbtanulásra esetleg ha történne valami kár azt rendezni stb...

2018. febr. 5. 12:14
 3/16 anonim ***** válasza:
97%
A havi 900k az majdnem 20 millió évente?
2018. febr. 5. 12:16
 4/16 anonim ***** válasza:
83%
A pėnz nem minden.
2018. febr. 5. 12:17
 5/16 A kérdező kommentje:

3, Én kérek elnézést, elnéztem egy helyiértéket...

Amúgy megélünk. Viszonylag jól. Nyaralásra van, továbbtanulásra is (Jó, nyilván nem.az ELTE pszichológián...), de ettől függetlenül nem hiszem, hogy ne tudná mire költeni

2018. febr. 5. 12:30
 6/16 anonim ***** válasza:
88%

Nekem a férjem is és én is voltam már ilyen szituációkban.

Elöször is az apukádat a másik cég hívta. Vagy is ö diktálja a feltételeket. Elmondhatja, hogy mit akar, és nem csak anyagilag, hanem mit szeretne a munka területén.

Enegem pont most kértek fel egy munkára, amiben nagyon zavart, hogy Ök szabnak nagyon durva feltételeket, mikor nekem jólbevált módszerem van(pont ezért is kértek fel engem). Megmondtam, hogy csak akkor fogadom el a munkát, ha az én feltételeim szerint lesznek, leírtam mit is szeretnék, és meglepetésemre de azt mondták, hogy ez nekik pont jó. (fontos, hogy írásos nyoma legyen)

A másik, hogy szabadúszoként mindig egy bizonytalanság van. Nincsen szabi, minden egyes nem munkával töltött nap fájdalmas. Elöfordulhat, hogy egyszerre több munka van, de akár félévig is lehet, hogy nincsen munka. Szabadúszként akiket ismerek azok mind igen magas tarifával dolgoznak(mind informatika), mert ugye adót kell fizetniük, és a rizikó is benne van az árban...

A dupláját kaphatja biztos háttérrer, fix szabdsággal.

Már csak politika, hogyan képes a neki megfelelö munkakörülményeket kiharcolnia mielött aláírja a szerzödést...

2018. febr. 5. 12:42
 7/16 anonim ***** válasza:
19%

Te most ennyire életkeptelen vagy, vagy felakarsz vagni a szüleid pénzével...? Miben befolyasol teged az hogy mi mit mondunk?

Melyik repülőgepszerencsetlenseg volt?

2018. febr. 5. 12:45
 8/16 A kérdező kommentje:

6, Ha semmilyen autonómiát nem biztosítanának neki azonnal visszautasította volna az ajánlatot, ebben biztos vagyok. Elég szűkszavú volt, mivel őszintén szólva látszik rajta, hogy nem.rajong érte, de kérdés csak az, hogy a pénz boldogít-e annyira, hogy ezt érdemes legyen elvállalni. Meg az is, hogy ne mi kényszerítsük rá... Mert oké, hogy ránk hagyatkozik, de én inkább a pénzt választanám... Viszont kissé lelkiismeretfurdalásom van

7, szerinted én egy kb 7 éves koromban történt repülőgépszerencsétlenségre emlekszem, amibe olyan emberek haltak meg, akiket életembe nem láttam?

2018. febr. 5. 12:54
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Figyu. Ilyenkor már ő is diktálhat feltételeket. Éljen vele.
2018. febr. 5. 12:57
 10/16 anonim ***** válasza:
92%

Gondolom a Synergon repülő balesetéről van szó.

Kérdező, nekem roppant furcsa, hogy egy szülő a családjával, pláne gyerekeivel szavaztat meg ilyeneket. A helyedben ebbe az utcába nem mennék bele. A döntés felelősségét ne tolja másra!

Én azt mondanám, hogy döntsön úgy, ahogy helyesnek tartja, és én mindenképp megértem a döntését.

2018. febr. 5. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!