Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kivételezés? Hogyan oldjam meg?

Kivételezés? Hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés

Húgomat mindig elviszik orvoshoz és ő otthon maradhat,ha fáj a hasa vagy a feje,viszont én akkor sem maradhatok otthon,ha hasmenésem van vagy szédülök (vagy akármi bajom van).Ő bezzeg maradhat még dédelgeti is anya meg állandóan kérdezi,hogy jól van-e,meg hol fáj.Velem nem viselkedik így.Hozzám vág egy rohadt gyógyszert és mehetek iskolába.Volt hogy lázasan is bent ültem az iskolába,mert nem maradhattam otthon.Ha egyedül elmegyek az orvoshoz,akkor csak leszidnak otthon,hogy mi a francnak megyek,ők is kibírják hát bírjam ki én is.Tesómmal meg már futnak azonnal az orvoshoz és le sem szidják még mondják is,hogy hát lehet a stressz miatt fáj neki most a hasa,meg hogy nem volt nagy dolga,de azért maradjon csak,mert pihenni is kell....

Mikor alig bírtam ráállni a lábamra,akkor is mennem kellett még magántanárhoz is a város másik felébe !Egy rohadt tesifelmentésem sem volt (12 voltam)!

Vele meg már menni akartak röntgenre,mikor belerúgott valamibe és fájlalta az egyik ujját,pedig őt még orvos sem látta ! Nekem meg csak annyit mondott,hogy biztos csak megzúzódott és hogy ne hisztizzek,pedig még az orvos is megmondta,hogy menni kéne röntgenre,mert marhára csúnya és van rá esély,hogy el is tört (persze azóta sem vittek el,egyébként meg azóta is fáj,ha megnyomódik :D)

Ez most csak szerintem kivételezés ?Hogyan mondjam meg nekik,hogy ez így nem jó ? Ilyenkor letagadják,hogy ez nem is igaz,meg hogy kitalálom a dolgokat !

A húgom 13 éves,én 15 vagyok.

Köszönöm a segítséget !

2018. febr. 1. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
96%
hááát szépen letojod ha azt mondják, hogy semmi bajod és nem kelsz ki az ágyból. Szépen közlöd velük(miután jártál orvosnál és kértél igazolást), hogy így jártak, te beteg vagy , nem vársz el semmilyen kényeztetést mint a húgod,de amíg nem szereznek orvosi diplomát ők nem mondhatják meg mi a bajod, arra ott van a körzeti orvos-ja hogy a körzeti kiírt téged hoppá XD
2018. febr. 1. 17:37
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk is ez volt. Igazából én nem tudtam változtatni a helyzeten. Hiába mondtam én is, hogy tesóm (szintén két évvel kisebb húg) egy fejfájás miatt otthon maradhat, én meg 40 fokos lázzal jártam iskolába, mert egyszerűen elvették a kulcsomat is, hogy haza ne tudjak menni. Szerintük ilyen nem történt és én találom ki. Mikor volt, hogy a tanár hívta be anyumat az iskolába, hogy vigyen kórházba, mert összeestem. (Igen, reggel jeleztem anyumnak, hogy nagyon rosszul vagyok, de ugye csak szimuláltam biztos, úgyhogy bezavart.) Utána meg értetlenkedik, hogy nem tudja mi történhetett, eljátssza az aggódó szülőt, majd a kocsiban lecsesz, hogy beégettem a tanár előtt. Rengeteg ilyen eset volt, nem sorolom fel mindet. Emellett soha nem volt szülői igazolásom, mert "nem asszisztál a lógásaimhoz". Tesómnak meg simán igazolt bármit, ha nem volt kedve bemenni.

Nálunk másban is megnyilvánult a kivételezés, de persze azokat is én találom ki. Nálatok is van más téren is, vagy csak betegségkor? Talán, ha más valaki utalna rá, hogy kivételeznek akkor lehet jobban átgondolnák. (Én anyumnak is mondta más is, még tesóm is és csak akkor gondolkozott el rajta, de akkor sem változtatott.) Ha az érintett gyerek mondja akkor nem szokták komolyan venni (főleg, ha kamaszról van szó).

2018. febr. 1. 17:48
 3/5 anonim ***** válasza:
96%
15évesen NEM KELL SZÜLŐI kíséret a dokihoz. Elmehetsz egyedül is! Ha tényleg bajod van ki fog írni(a dokit ne bírálják már felül), ha nincs akkor viszont cumi van.
2018. febr. 1. 17:50
 4/5 anonim ***** válasza:
95%
tanulj az egyik válaszólótól és csináltass magadnak pótkulcsot előtte
2018. febr. 1. 17:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Iskolaorvos hazaküld ha úgy látja jónak, kardozzák le vele.
2018. febr. 2. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!