Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anya elvárják hogy apa fizesse...

Anya elvárják hogy apa fizessen gyerektartast tesóm miatt, de ő egy forinttal sem támogat engem (egyetemista vagyok). Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Anya azt mondta apának hogy ha nem fizeti a gyerektartast bírósági ügy lesz a dologból (zárójelben elmondom hogy anya és a pasija kb minden hetvenen wellnesezni és szórakozni járnak, apa pedig éjjel nappal dolgozik). Apa igyis alig bír támogatni anyagilag mivel elég sokba van az egyetemem. Dolgozni sajnos nem tudok elmenni mert nagyon sokat kell tanuljak, hogy jo jegyeim legyenek és ne veszitsem el az ingyenes helyet.Anya azért nem támogat mert soha nem szeretett. Mit tudnák tenni?
2018. febr. 1. 16:25
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
55%
"Az higy meg nem arra költi amire kellene" Anyukának nyilán fel kellne címkézni a pénzt, hogy a kaját meg a rezsit saját keresetéből fizeti, de wellnessezni, azt tuti a gyerektartásból megy..
2018. febr. 1. 17:21
 22/30 grafno ***** válasza:
66%
Ahol most élek ott addig kell fizetni amíg tanul a gyerek, de nappali(uni) és max 24eves kor. Pont pár napja volt egy cikk, hogy már 40e Ft gyerektartás is soknak számít Magyarországon. Ha tesód anyáddal te meg apáddal vagy akkor nem kéne fizetnie. De célszerű bíróságra menni, hogy mi mennyi ilyenkor. Az egyik szülő biztos hogy fog fizetni amíg kiskorú a gyerek/tanul. Ha nincs meló akkor nem kell vagy minimál bér.
2018. febr. 1. 17:53
 23/30 anonim ***** válasza:
67%

"Dolgozni sajnos nem tudok elmenni mert nagyon sokat kell tanuljak, hogy jo jegyeim legyenek és ne veszitsem el az ingyenes helyet."

Csak hogy tisztázzuk, teljesen rendben vagy, hogy jól akarsz teljesíteni az egyetemen, azért vagy ott hogy tanulj (már ha tényleg így van, nem csak oltári kamu az egész), de csak azért mert valakinek nem szín 5ös az indexe, nem rakják át fizetősre. Lehetsz mindenből akár kettes is nem számít. Csak a kredit számít. Ha nem éri el valaki az évi előírt minimum kreditet, akkor kerül át fizetősre.

2018. febr. 1. 17:55
 24/30 anonim ***** válasza:
22%
Drágám, talán mondj le a neked adott pénz egy részéről a tesód javára. Apád nem fejőstehén.
2018. febr. 1. 18:37
 25/30 anonim ***** válasza:
41%

Sok határontúli magyar van, akik Magyarországon jártak gimibe és egyetemre, simán hihető a 400km és az,hogy a forintot írta, nem a lejt vagy akármit.

De az a helyzet,hogy felnőtt vagy, nem kötelessége támogatni már egyik szülődnek sem.

Én úgy tudom,hogy az első papír,végzettség megszerzéséig igényelheted ,akkor is,ha már elmúltál 18.De szerintem az érettségivel ez kifújt, nem kötelesek egyetem alatt is eltartani,se anyukád,se apukád.

Persze genyóság anyukádtól,hogy inkább welnnesezik minden héten,mint hogy a saját gyerekének segítsen.

2018. febr. 2. 08:19
 26/30 anonim ***** válasza:
36%
Nagykoru vagy menj dolgozni es estire ill levelelore annyi elkenyeztett oriasbaby van kovetelni azte tudnak nekik minden jar
2018. febr. 2. 08:36
 27/30 anonim ***** válasza:
61%
Ez nem elvárás, hanem kötelesség, a kiskorú gyermek után tartásdíjra kötelezett. Ezzel nem tudsz mit tenni. Viszont te nagyon sajnálod apukádat, aki éjt nappallá téve dolgozik így is MIATTAD, hogy támogasson mindenben. Mi lenne, ha levennél egy kis terhet a válláról? Lehet hétvégi munkát is vállalni, vagy vehetsz fel diákhitelt (tudom nem jó dolog, nekem se volt más választásom, de most én dolgozom meg ezért a pénzért, amiből magam támogattam, ahelyett, hogy szüleim dolgoztak volna még többet). Anyukád döntése ha már nem támogat, nem tisztem ebbe beleszólni, vagy véleményt formálni (bár én úgy tudtam, amíg nappali tagozatos vagy, addig támogatnia kell).
2018. febr. 2. 08:44
 28/30 anonim ***** válasza:
17%
Osztjátok itt az észt hogy kérdezőnek kuss a neve mert anyuci hajlandó volt megtenni annyit amire a törvény kötelezte, akkor ugye nem lesz baj ha öreg korára kérdező bevágja egy öregek otthonába és rá se néz? Elvégre többre nem köteles, megszületni meg nem ő akart.
2018. febr. 2. 09:01
 29/30 anonim ***** válasza:
30%

22es

,,Ha nincs meló akkor nem kell vagy minimál bér.,,

Ez sem így működik már. Ha nincs munkâja, akkor az állam megelölegezi 3 hónapra vagy fél évre (ezt nem tudom pontosan). És ezt is ki kell fizetnie, ha meg továbra sem dolgozik, akkor kozmunkára küldik, ha meg oda nem megy lecsucsuli.

18 elmullik a gyerek és tovább tanul, akár orvosnak (ugye az pár év, kB 5),akkor is fizetni kell rokontartast, ami kevesebb mint a gyerektartâs.

2018. febr. 2. 09:47
 30/30 anonim ***** válasza:

Én csak azt tudom mondani, hogy szar ügy. De ettől nem lettünk okosabbak, nem de bár? :) Sajnos felnőtt vagy egy csonka családban. Ezen nagyon nem lehet segíteni. Anyu wellnesezik, apu meg nem fizet többet. Két dolgot tehetsz:

1: apádhoz költözöl és ő személyesen fizeti ki neked azt a pénzt amit az egyetemi éveid alatt költenél el (mármint ha ő ebbe benne lenne).

2: Passziváltatsz 2 félévre és szerzel az alatt az idő alatt egy kis pénzt. + jó átlaggal jönnie kellene valamilyen ösztöndíj féleség is amit szintén kolira, kajára vagy egyéb dolgokra költhetnél.

2018. febr. 3. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!