Anya elvárják hogy apa fizessen gyerektartast tesóm miatt, de ő egy forinttal sem támogat engem (egyetemista vagyok). Mit tehetek?
"Dolgozni sajnos nem tudok elmenni mert nagyon sokat kell tanuljak, hogy jo jegyeim legyenek és ne veszitsem el az ingyenes helyet."
Csak hogy tisztázzuk, teljesen rendben vagy, hogy jól akarsz teljesíteni az egyetemen, azért vagy ott hogy tanulj (már ha tényleg így van, nem csak oltári kamu az egész), de csak azért mert valakinek nem szín 5ös az indexe, nem rakják át fizetősre. Lehetsz mindenből akár kettes is nem számít. Csak a kredit számít. Ha nem éri el valaki az évi előírt minimum kreditet, akkor kerül át fizetősre.
Sok határontúli magyar van, akik Magyarországon jártak gimibe és egyetemre, simán hihető a 400km és az,hogy a forintot írta, nem a lejt vagy akármit.
De az a helyzet,hogy felnőtt vagy, nem kötelessége támogatni már egyik szülődnek sem.
Én úgy tudom,hogy az első papír,végzettség megszerzéséig igényelheted ,akkor is,ha már elmúltál 18.De szerintem az érettségivel ez kifújt, nem kötelesek egyetem alatt is eltartani,se anyukád,se apukád.
Persze genyóság anyukádtól,hogy inkább welnnesezik minden héten,mint hogy a saját gyerekének segítsen.
22es
,,Ha nincs meló akkor nem kell vagy minimál bér.,,
Ez sem így működik már. Ha nincs munkâja, akkor az állam megelölegezi 3 hónapra vagy fél évre (ezt nem tudom pontosan). És ezt is ki kell fizetnie, ha meg továbra sem dolgozik, akkor kozmunkára küldik, ha meg oda nem megy lecsucsuli.
18 elmullik a gyerek és tovább tanul, akár orvosnak (ugye az pár év, kB 5),akkor is fizetni kell rokontartast, ami kevesebb mint a gyerektartâs.
Én csak azt tudom mondani, hogy szar ügy. De ettől nem lettünk okosabbak, nem de bár? :) Sajnos felnőtt vagy egy csonka családban. Ezen nagyon nem lehet segíteni. Anyu wellnesezik, apu meg nem fizet többet. Két dolgot tehetsz:
1: apádhoz költözöl és ő személyesen fizeti ki neked azt a pénzt amit az egyetemi éveid alatt költenél el (mármint ha ő ebbe benne lenne).
2: Passziváltatsz 2 félévre és szerzel az alatt az idő alatt egy kis pénzt. + jó átlaggal jönnie kellene valamilyen ösztöndíj féleség is amit szintén kolira, kajára vagy egyéb dolgokra költhetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!