Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyámat, hogy...

Hogy vegyem rá anyámat, hogy télire beengedje a macskánk?

Figyelt kérdés
Rövid story: Anya másfél évvel ezelőtt hazahozott messziről egy macskát 2 hónapos kiscicaként. Másfél évente cserélgetjük a macskákat mivel folyton elszöknek anyám miatt. És most ő volt a soron. Már legelső alkalommal anya kirakta a kertbe 2 hónapos kiscicaként majd egész télen kint volt fél évesen. Szerencsétlen épp hogy nem halt meg, mert anya bevezette, hogy -10 fok alatt beengedi a garázsba éjszaka. Ezután jött újra a meleg idő, nem volt probléma maajd megint itt a tél. Most másfél éves a cica és másfél éve van itt szóval rendhagyóan ez a cica is elszokott tőlünk és a szomszéd befogatta magának, mert nem bírta nézni ahogy fagyoskodik szegény kint egész nap. Anyám nagy vitát levágott a szomszéddal a történtek után és a szomszéd felvilágosította anyámat, hogy egy idióta és kínozza szegényt, de még mai napig nem akarja belátni, szerinte ő csodásan tart állatot, hibák nélkül. Mivel elszokott tőlünk a macska ezért anyu majd megint kiscicát akar hozni haza akit megint kirak majd a hidegbe és így sorjában ha az megint elszökne. Lényeg az egészből: Nem tud macska nélkül meglenni de nem fogja beengedni a házba. Valahogy rá lehet venni, hogy beengedje a macskát a házba vagy ez egy ördögi kör, Ez volt már kb a 10. macskánk sorjában....

2018. jan. 29. 19:17
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
96%
A garázsba miért nem mehet be? Vehetsz neki macska kosarat, fekvőhelyet, ami vastagon ki van bélelve.
2018. jan. 29. 19:55
 12/32 anonim ***** válasza:
87%

Rengeteg kinti macska van, bundájuk van, élelmük van, nem igazán fáznak az enyhe magyar teleken, hidegben pedig a legtöbb talál magának zugot, rendes helyen eleve van házuk.

Kiscicánál azért más, azt nem annyira oké kivágni télre, főleg, ha addig nem ahhoz volt szokva s nem nőtt meg a bundája (fogalmam sincs, mekkora cica kell ahhoz, hogy jól bírja a telet, a mienk áprilisi, az már jó nagy volt ősszel is).

S persze az elszökés sem jó pont. Ha nem tudja rendesen tartani a macskákat, ne tartson macskát. Vagy fogjon valami belevalót, ami a jég hátán is megél, bár azt sem irigylem, ismertem olyat, rossz gazdákkal.

De pusztán az, hogy nem engedi be a macskát, nem gond. Mi is csak néha engedjük be őket, éjszakára pedig soha. Vígan kiszaladnak, hatalmas bundájuk van, nem fáznak s persze el sem szöknek.

2018. jan. 29. 19:56
 13/32 anonim ***** válasza:
2018. jan. 29. 19:57
 14/32 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk is eltűnt az összes kijárós egy-másfél éven belül, de nem azért, mert elszöktek, hanem elvesztek, megmérgezték vagy elütötték őket vagy elkapta valami idegen kutya. Itt is mindig anyám engedte ki őket, mert a ház börtön nekik...
2018. jan. 29. 19:58
 15/32 anonim ***** válasza:
41%

Vidéken élünk, van 3 macskánk és 3 kutyánk. Télen, mínusz 00 fokban is kint vannak. Nem fagytak még meg sosem. Az állat szerintem se bentre való. Ha nagyon hideg van, akkor természetesen nálunk is van kint egy elzártabb hely, doboz, amiben van nem használt ruhanemű, hogy tényleg ne legyen semmi gond, de nem tartunk bent állatot. Az állatok fel vannak készülve a hidegre, a télre.

Viszont ha valakinek nem kell macska, akkor ne tartson.

2018. jan. 29. 20:00
 16/32 anonim ***** válasza:
23%
Valahogy eddig egy macskank sem fagyott meg a -30 fokos hidegben sem, sot a kutya sem, pedig neki nincs sok opcioja a macskaval ellentetben.
2018. jan. 29. 20:07
 17/32 anonim ***** válasza:
78%

Csinálj kint egy fedett ,zárt cicaólat.Hungarocellel kibélelni, szalmát tenni alulra. És úgy elhelyezni,hogy ne fújjon be a szél.

Ezenkívül ivartalanítani is kéne, merem állítani,hogy több köze van az eltűnéseknek ahhoz, hogy ivarosan voltak hagyva.

Sok cica él kint, nem fagynak meg, főleg nem a mostani télben. Nem jó nekik csak kint, de most is 6 fok van kb. Egész télen max -3 fok volt nálunk, gondolom máshol sem volt rosszabb sokkal a tél.

De persze én sem bíznék anyukádra macskát, semmi felelősségérzet nincsen benne

2018. jan. 29. 20:15
 18/32 anonim ***** válasza:
80%
Nagyon helyes, hogy elment tőletek, minek nektek macska... tudod mit, vegyetek fel téli kabátot, és teszteljétek le mennyi ideig bírjátok ki odakint... várom az eredményeket, na csá...
2018. jan. 29. 20:22
 19/32 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem kár vele beszélni. Anyám is ilyen, neki is van egy véleménye az szent. Nálunk nem lehetett cica, mert nem szereti őket. Elköltöztem itt van két szoba macska, őket szokta szeretgetni, de sokszor tesz megjegyzéseket is. De nem érdekel, mind a kettő mentett, mostmár ivartalanított, amíg ők élnek a legjobb sorul lesz nálam. Amúgy a kutyák a minusz 10 fokba pl be vannak engedve, pedig le tudnának menni a pincébe is. Meg ha vihar van, vagy petárdázás vagy bármi. De ha szép az idő akkor kint vannak.
2018. jan. 29. 20:34
 20/32 anonim ***** válasza:
82%
Arra kéne rávenni anyádat, hogy ne tartsatok macskát. Én személy szerint gyűlölöm, ha kint mászkál a macska, mert féltem, de szeret kint lenni, így nem veszem el tőle a szabadsagot, viszont amikor be akar jönni akkor mindig bent van. Az egyik fotelt le szoktam neki takarni, ott szokott aludni. És az égvilágon semmi kosz nincs tőle a lakásban. A macskák elég tiszta állatok, nem büdösek, maximum hullik picit a szőrük. De ezekkel nyilván te is tisztában vagy, majd tartasz cicát, ha különkoltozol, addig meg igyekezz azt elérni, hogy ne legye
2018. jan. 29. 20:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!