Hogy vegyem rá anyámat, hogy télire beengedje a macskánk?
Rengeteg kinti macska van, bundájuk van, élelmük van, nem igazán fáznak az enyhe magyar teleken, hidegben pedig a legtöbb talál magának zugot, rendes helyen eleve van házuk.
Kiscicánál azért más, azt nem annyira oké kivágni télre, főleg, ha addig nem ahhoz volt szokva s nem nőtt meg a bundája (fogalmam sincs, mekkora cica kell ahhoz, hogy jól bírja a telet, a mienk áprilisi, az már jó nagy volt ősszel is).
S persze az elszökés sem jó pont. Ha nem tudja rendesen tartani a macskákat, ne tartson macskát. Vagy fogjon valami belevalót, ami a jég hátán is megél, bár azt sem irigylem, ismertem olyat, rossz gazdákkal.
De pusztán az, hogy nem engedi be a macskát, nem gond. Mi is csak néha engedjük be őket, éjszakára pedig soha. Vígan kiszaladnak, hatalmas bundájuk van, nem fáznak s persze el sem szöknek.
Vidéken élünk, van 3 macskánk és 3 kutyánk. Télen, mínusz 00 fokban is kint vannak. Nem fagytak még meg sosem. Az állat szerintem se bentre való. Ha nagyon hideg van, akkor természetesen nálunk is van kint egy elzártabb hely, doboz, amiben van nem használt ruhanemű, hogy tényleg ne legyen semmi gond, de nem tartunk bent állatot. Az állatok fel vannak készülve a hidegre, a télre.
Viszont ha valakinek nem kell macska, akkor ne tartson.
Csinálj kint egy fedett ,zárt cicaólat.Hungarocellel kibélelni, szalmát tenni alulra. És úgy elhelyezni,hogy ne fújjon be a szél.
Ezenkívül ivartalanítani is kéne, merem állítani,hogy több köze van az eltűnéseknek ahhoz, hogy ivarosan voltak hagyva.
Sok cica él kint, nem fagynak meg, főleg nem a mostani télben. Nem jó nekik csak kint, de most is 6 fok van kb. Egész télen max -3 fok volt nálunk, gondolom máshol sem volt rosszabb sokkal a tél.
De persze én sem bíznék anyukádra macskát, semmi felelősségérzet nincsen benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!