Szerintetek ezek alapján alkoholista lehet az apám?
Általában hétfőtől péntek délig dolgozik (kamiont vezet), majd mikor pénteken hazaér kb azonnal nyitja a sört, és issza. Ugyanígy iszik szombaton és vasárnap is (3-4 üveg sör). Hétközben persze nem iszik, mert vezet.
Ha ünnepekkor otthon van, vagy szabadágon van akkor is minden nap iszik.
Igen.
Aki nem szinte iszik alkoholt az alkesz.
Az is sokat elárul,hogy hazaér a melóból és már egyből iszik,mert sokáig nem ivott.
Amíg a sörnél megáll a dolog nehezen hiszem hogy alkohol problémái lennének.
Én huszonévesen hasonlóan megiszom azt az 1-2 sört, mert szeretem. Sokan nem is gondolják hogy egy-egy férfinek mit jelent a sör.
Unokabátyám szintén sofőr Ő is megissza azt a keveset, és teljesen rendezett az életük. Tudja tartani a mértéket, ellenben sokakkal akiknek egy sör után már két deci tömény kell rögtön.
Szóval én úgy gondolom nincs okod aggódni.
*16-os vagyok
Elírtam.
Napi szinten iszik,az bizony alkesz.
Idővel egyre többet fog valószínűleg.
Tudom itt sokan magukra veszik,lepontoznak,mert Magyarországon divat az állandó italozás.
A köznyelv szerint az az alkoholista,aki mindig be van állva,és fetreng a saját hányásában.
Sajnos sokan nem szeretik ezt a szót..
"Tudja tartani a mértéket,"
Nem az a lényeg mennyit iszik valaki,amikor napi rendszerességű a dolog.
Lehet áltatni magát az embereknek,de az alkohol nem létszükséglet,és nem napi fogyasztásra lett kitalálva.
Tudja tartani a mértéket.
Hogyne,az tudja tartani a mértéket,aki egy hónapban egyszer elmegy vacsorázni,és megiszik a vacsora mellé valamit,vagy elmegy szórakozni havonta egyszer és becsiccsent.
egyértelműen nem! Én is volt olyan időszak, hogy minden hétvégén söröztem péntek-szombat-vasárnap (2-2-2 üveg sörike) ez ment 2 évig...aztán nem ittam 9 évig egy kortyot sem, mert nyelvvizsgára készültem( 2005 január) és gondoltam majd ha meglesz a nyelvvizsga megünneplem pár sörrel addig nem iszok (2005 június)...meglett a nyelvvizsga és nem ittam, aztán eltelt 9 év :-) Utána rájöttem hogy mennek az évek én meg úgy élek mint egy öreg ember(se sör, se kávé )...egyszer beteg leszek és akkor mikor sörözök ha elrontom a fiatalkorom :-) Ismét elkezdtem sörözni.....most megint minden hétvégén megiszok 1-2 üveg sört.....mert jól esik, mert egészséges vagyok és majd ha egyszer közli az orvos, hogy szedjek 60 gyógyszert akkor majd nem iszok sört...de addig élvezzem az életet és szeretem a sört!
Szóval nincs apáddal semmi probléma :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!