Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ezek alapján...

Szerintetek ezek alapján alkoholista lehet az apám?

Figyelt kérdés

Általában hétfőtől péntek délig dolgozik (kamiont vezet), majd mikor pénteken hazaér kb azonnal nyitja a sört, és issza. Ugyanígy iszik szombaton és vasárnap is (3-4 üveg sör). Hétközben persze nem iszik, mert vezet.

Ha ünnepekkor otthon van, vagy szabadágon van akkor is minden nap iszik.

2018. jan. 29. 18:31
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
61%
Igen
2018. jan. 29. 19:13
 12/20 anonim ***** válasza:
Talán ez az u.n. nem alkoholfüggő alkoholista, aki egyszerűen unalomból iszik.
2018. jan. 29. 19:22
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem ez egyáltalán nem vészes. Egész héten nem iszik, 5 napot egyfolytában dolgozik, nehogy már baj legyen hogy hétvégén meg iszik pár sört. És ennyitől nem is rúg be egyáltalán valaki.
2018. jan. 29. 19:27
 14/20 anonim ***** válasza:
60%
Én minden est legurítok 2 sör. Vagy 20 éve így megy, nappal még ha meghívnak se kell, este viszont kívánom. Nem az alkohol miatt, és ha úgy hozza a sors hogy nem ihatok(gyógyszer, kórház, esti program) nincs elvonási tünetek. Vannak szakmák-kőműves, sofőr, rendőr, katona,-ahol gyakoribb a piálás. Ez olyan stresszoldó lehet. Nekem is orvos javasolta. mikor 12-14 órát taxiztam naponta.
2018. jan. 29. 20:16
 15/20 anonim ***** válasza:
20%
Most 3-4 sör. Egy év múlva 6-8 sör. Utána 2 üveg bor. Majd egy üveg tömény. Amikor megjönnek a tünetek, már 2-3 tömény az adagja és elvisz minden pénzt. Aztán halott.
2018. jan. 29. 20:33
 16/20 anonim ***** válasza:
40%

Igen.

Aki nem szinte iszik alkoholt az alkesz.

Az is sokat elárul,hogy hazaér a melóból és már egyből iszik,mert sokáig nem ivott.

2018. jan. 29. 20:53
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

Amíg a sörnél megáll a dolog nehezen hiszem hogy alkohol problémái lennének.

Én huszonévesen hasonlóan megiszom azt az 1-2 sört, mert szeretem. Sokan nem is gondolják hogy egy-egy férfinek mit jelent a sör.

Unokabátyám szintén sofőr Ő is megissza azt a keveset, és teljesen rendezett az életük. Tudja tartani a mértéket, ellenben sokakkal akiknek egy sör után már két deci tömény kell rögtön.

Szóval én úgy gondolom nincs okod aggódni.

2018. jan. 29. 21:09
 18/20 anonim ***** válasza:
47%

*16-os vagyok

Elírtam.

Napi szinten iszik,az bizony alkesz.

Idővel egyre többet fog valószínűleg.

Tudom itt sokan magukra veszik,lepontoznak,mert Magyarországon divat az állandó italozás.

A köznyelv szerint az az alkoholista,aki mindig be van állva,és fetreng a saját hányásában.

Sajnos sokan nem szeretik ezt a szót..

2018. jan. 30. 02:29
 19/20 anonim ***** válasza:
66%

"Tudja tartani a mértéket,"

Nem az a lényeg mennyit iszik valaki,amikor napi rendszerességű a dolog.

Lehet áltatni magát az embereknek,de az alkohol nem létszükséglet,és nem napi fogyasztásra lett kitalálva.

Tudja tartani a mértéket.

Hogyne,az tudja tartani a mértéket,aki egy hónapban egyszer elmegy vacsorázni,és megiszik a vacsora mellé valamit,vagy elmegy szórakozni havonta egyszer és becsiccsent.

2018. jan. 30. 02:32
 20/20 anonim ***** válasza:

egyértelműen nem! Én is volt olyan időszak, hogy minden hétvégén söröztem péntek-szombat-vasárnap (2-2-2 üveg sörike) ez ment 2 évig...aztán nem ittam 9 évig egy kortyot sem, mert nyelvvizsgára készültem( 2005 január) és gondoltam majd ha meglesz a nyelvvizsga megünneplem pár sörrel addig nem iszok (2005 június)...meglett a nyelvvizsga és nem ittam, aztán eltelt 9 év :-) Utána rájöttem hogy mennek az évek én meg úgy élek mint egy öreg ember(se sör, se kávé )...egyszer beteg leszek és akkor mikor sörözök ha elrontom a fiatalkorom :-) Ismét elkezdtem sörözni.....most megint minden hétvégén megiszok 1-2 üveg sört.....mert jól esik, mert egészséges vagyok és majd ha egyszer közli az orvos, hogy szedjek 60 gyógyszert akkor majd nem iszok sört...de addig élvezzem az életet és szeretem a sört!

Szóval nincs apáddal semmi probléma :-)

2018. márc. 17. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!