Szerintetek ezek alapján alkoholista lehet az apám?
Általában hétfőtől péntek délig dolgozik (kamiont vezet), majd mikor pénteken hazaér kb azonnal nyitja a sört, és issza. Ugyanígy iszik szombaton és vasárnap is (3-4 üveg sör). Hétközben persze nem iszik, mert vezet.
Ha ünnepekkor otthon van, vagy szabadágon van akkor is minden nap iszik.
Meg tudja állni, hogy ne igyon minden hétvégén? Pl. ha valahova autóval kell menni. Vagy ilyen még sose fordult elő?
Az elég gyanús, hogy ha hosszabb ideig otthon van (nemcsak hétvégére) akkor minden egyes nap iszik.
Szerintem a kérdés az, miért iszik. Ha az íze miatt, akkor van alkoholmentes is, ha a családot zavarja, vagy féltitek, beszéljétek meg. Ha nem lehet vele erről beszélni, akkor alkoholista.
Mindig az a legjobb, ha közvetlenül azzal beszélsz, akivel a gond van. Az sem mindegy, hogy a 3-4 üveg húzóra megy, van reggeltől estig fogy el fokozatosan - mint másnál a desszert, tehát eszik rendesen. Ugyanis, ha részegségért issza, az nem jó. Ha megpróbálja elbagatelizálni, akkor alkoholista.
Szerintem ez túl sok. Hiszen minden nap iszik, ha nem vezet. Én nem érzem szükségét, hogy mindig igyak, ha nem kell vezetnem.
Ha megkívánom a sört, akkor sem iszom meg négyet.
Ha egy hónapig nem kéne vezetni, akkor egy hónapig minden egyes nap bevágna 4 sört?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!