Mit tennétek ha kiderülne hogy a lányotoknak barátnője van?
Közölném vele, hogy nem minden fiú bunkó, ő sem olyantól lett, de amúgy nem rázna meg a dolog. Majd érlelődik s remélhetőleg nem azért fog összejönni lányokkal, mert a fiúk szerinte mind bunkók.
Nekem az is OK, ha ez egy korszak vagy próbálkozás nála, amíg nem árt vele senkinek és magának sem s az is OK, ha egy nővel fog leélni egy életet (vagy kettővel, egymás után vagy egyszerre, ez az ő élete). E téren igazán nem vagyok maradi.
Azért azt is közölném vele, hogy nem kizárólag a terhesség van az ember fejében, ha félti a kicsi lányát...
Eltilthatod a lánytól, de azzal csak azt éred el, hogy dacból, titokban csak azért is csinálja.
Ez nem a te szégyened, mert nem erre nevelted.
Nem lányod szégyene, mert ha tényleg leszbikus, akkor nem tehet róla.
Az sem lehetetlen, hogy csak lázadása.
.
Beszélgetés, megértés, nem pedig sértődöttség és tiltás.
Harag és részrehajlás nélkül:
"Reménykednék, hogy kinövi ezt a hülyeséget"
Ha abban reménykedsz, hogy 'kinövi', azzal elismered nevelésed eddigi hiányosságát és ezutáni időre hagyatkozásod ahelyett, hogy segítenél neki!
.
"Tiltani nem tiltanám"
Nem is tiltható, hiszen részéről nem akartlagos a nemi beállítottság, de a 'nem tiltáson' kívül a beszélgetés -nem számonkérés!- sem maradhat el, különös tekintettel arra, hogyan viselkedjék, hogy a sok előítéletes ember ne közösítse ki.
Benne van a pakliban minden szülőnek,hogy ez történik.
Mindig megmosolyogom a nagy homofób kommentelőket itt,vagy facebookon.Könnyen lehet,hogy a saját gyerekük is meleg lesz,vagy már az.
Szerintem egyébként 15 évesen nagyon nem kell ehhez mit szólni, én ugyanúgy állnék hozzá, mintha fiú barátja lenne, ugyanúgy meg akarnám ismerni,ugyanúgy azok a szabályok vonatkoznának rá, mintha fiúval járna.
Ennyi idősen még nem kell borítékolni,hogy sosem fog pasival járni, nem lesz gyereke stb.
Egyik ismerősöm sok-sok évig járt egy pasival, el is jegyezte. Aztán egyre többet panaszkodott róla, megromlott a kapcsolatuk. Elhagyta és pár hónappal később egy nővel jött össze.Azóta együtt élnek és szeretik egymást. A család is furcsán nézett elsőre, de mindenki örül,hogy végre boldog.
Pedig hát a fene se gondolta volna,hogy biszex, még ő sem tudta magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!