Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám leszoktatni a...

Hogyan tudnám leszoktatni a 13 éves lányomat a telefonfüggőségérő?

Figyelt kérdés
Hétvégén egész nap azzal játszik, hétköznap pedig alig tanul, mert egész délután azt csinálja. A jegyein ugyan nem nagyon látszik, de tényleg nem szorgalmas. Hogyan tudnék ez ellen lenni valamit?

2018. jan. 28. 16:34
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%

Te nem akarsz foglalkozni vele, de nem foglalhatja el magát ahogy akarja? Na azért álljunk már meg. Ha nincs baj a sulival akkor mi a gond? Egy jó fejű gyereknek, pláne ha esetleg figyel is órán, akkor azért általános iskolában nem kell megszakadni a nagy tanulásban.

Ha azt akarod, hogy ne csak telefonozzon, akkor ajánlj neki megfelelő alternatívát. Próbáljatok ki dolgokat, hátha valamibe bele tud merülni, lesz valami hobbija. Sport, művészet, zene, akármi.

2018. jan. 28. 19:13
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

Köszi szépen kérdező, kezdhetted volna ezzel! Legalább nem pazaroltuk volna rád az időnket.

24/F

2018. jan. 28. 19:24
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

"A jegyein ugyan nem nagyon látszik"

Most akkor az a baj, hogy sokkal rövidebb idő alatt megtanul mindent azon a szinten, mint mások órák alatt, és a szabadidejében szórakozik?

2018. jan. 28. 20:44
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem, hogyha te amúgy sem akarsz foglalkozni vele, akkor mégis miért baj, ha a telefonját nyomkodja?

Ha gond lenne a jegyeivel, akkor még oké, hogy szeretnéd, ha hanyagolná, de így nagyon nem az.

Kb. csak meg akarod mutatni szerintem, hogy ki a főnök a háznál. Ha nem akarod magad megutáltatni (jogosan) a gyerekkel, akkor ne generálj feleslegesen vitát ebből.

Amúgy meg őszintén nem tudom megérteni ezt a nagy elektronikaellenességet az idősebb generációnál. Annyira örülök, hogy az én szüleim sosem így álltak hozzám. Pedig én tényleg őrülten sokat gépeztem általános-és középsulisként is (meg most is, ha van rá időm), de sosem piszkáltak vele, mert amúgy kitűnő voltam, meg ki is mozdultam azért otthonról.

2018. jan. 28. 22:16
 25/34 anonim ***** válasza:
89%

Ha te egyébként se tudsz vele foglalkozni illetve a jegyein nem ront. Akkor nem értem a probléma okát.

Ez inkább unaloműzésnek tűnik sem mint függőségnek.

2018. jan. 28. 23:23
 26/34 anonim ***** válasza:
27%
Ha van mobilnete akkor azt le kell mondani ,otthoni wifis netre meg időkorlátot szabni hogy ne tudja elérni mindig netet.
2018. jan. 29. 05:57
 27/34 anonim ***** válasza:
86%

Én is úgy gondolom,hogy foglalkozni kéne vele.

Bőven láttam ennyi idősen és fiatalabb korosztályban is telefonfüggő,gép függő gyerekeket. Nem foglalkoznak velük a szülők,egyszerűbb beültetni a gép elé és elvan ott egész hétvégén.

Programokat kéne csinálni, moziba menni,fürdőbe járni, sétálni, futni, állatkertbe menni, könyvtárba járni együtt, megszerettetni vele az olvasást.

De akár az is jó, ha csak valamilyen sorozatot vagy filmet néztek együtt. Leültök, csináltok valami kis nasit és nézitek.

Fel fog nőni pillanatok alatt, anélkül is,hogy csinálnátok programokat, töltenétek együtt időt.

Te fogod bánni később, hogy nincsen jó viszonyotok. De mire észbekapsz, addigra már ott lesznek neki a barátok, a fiúja és ő nem fog ráérni ,hogy veled legyen.

Most kéne időt tölteni vele és jó viszonyt kialakítani, amíg még van rá lehetőség.

Tapasztalatból mondom, gyerekkoromban sokat voltam a szüleimmel,jó is volt a viszony.Aztán szépen elmúlt, soha nem mentünk semerre,otthon sem töltöttünk semmi időt együtt, mindenki csinálta a dolgát. Nincs is igazán jó viszonyunk.

Annál ,hogy egész hétvégén a konyhában legyél és takaríts szerintem fontosabb lenne a család, a gyereked. De persze mindenki maga tudja!

De nem kell csodálkozni,hogy egész nap a telefont nyomja, ha nem is foglalkoztok vele, nem mondjátok neki,hogy na csináljunk mást.

Ha leülnétek vele nézni egy filmet, elhiheted,hogy arra a 3 órára elő se venné a telefont.

Ugyanaz ha valamilyen aktív programot csináltok, túrázás, hegymászás akármi.. Nem az lesz a fontos neki sem,hogy nyomkodja és végig pörgesse az instát meg a facebookot 100x alkalommal aznap,hanem hogy jól érezze magát, beszélgessetek ,kikapcsolódjatok.

Meg én tuti rávenném, hogy olvasson könyveket.

Biztos van olyan , ami érdekelné, az ő korosztályának való.

2018. jan. 29. 07:54
 28/34 A kérdező kommentje:
Igazából én vagyok a gyerek aki kiírta a kérdést. Csak tudni akartam a többi ember hogy reagál, m ilyen megoldásuk van.
2018. jan. 29. 11:35
 29/34 anonim ***** válasza:
Akkor viszont nem értem, magadat akarod leszoktatni, vagy félsz, hogy a szülők le akarnak szoktatni és ki akarod védeni? :D
2018. jan. 30. 06:00
 30/34 anonim ***** válasza:

Ne legyetek már ekkora rosszindulatú idióták, légyszíves!

Szeretném megérdeklődni a kedves szülőtől hogy egyébként mennyit foglalkozik a gyerekkel? Hazajön a suliból, ,,milyen napod volt? hogy vagy? milyen volt a suliba?" és megvolt a napi kommunikáció? Annyira irritálnak ezek a szülők, hogy konkrétan nem ismerik a saját gyerekeiket, aztán kamilláznak ha rákap a cigire, vagy terhes lesz. Egy gyereket nevelni kell, beszélni kell vele, törődést igényel jóember. Ülj le vele és beszéld meg mint ember az emberrel hogy miért telefonozol ennyit, és figyelj, kérdezd meg azt is hogy mit nem csinálsz jól, és hogy mit szeretne csinálni telefonozás helyett. van e hobbija ... KOMMUNIKÁLJ. köszihelló.

2018. jan. 30. 07:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!