Hogyan tudnám leszoktatni a szüleimet arról, hogy napi szinten felhívjanak?
Megpróbűálnék beszélni velük s közölném, hogy nem fogom felvenni a telefont, amíg nem rendeződik a helyzet. Max. heti 1 kezdeményeznék, ennyi. A családomtól sem bírnám ezt, muszáj valami drasztikusat, egyszer csak abbahagynák a hívogatást... 1 nap kevés, akkor persze, hogy nem tették.
A másik lehetőség, hogy felveszed, bemondod, hogy jól vagy és leteszed. Aggódniuk így nem kell, más pedig várhat.
Telefonszámot nem cserélnék, az macerás.
Persze normális család egy beszélgetés után felfogja, hogy ne zaklasson...
Neked kell lépni, de nem beszélgetéssel. Eleinte csak az üzenetekre válaszolsz, esetenként ( 2-3 naponta) beszélsz is velük (telefonon).
Aztán egyre és egyre ritkábban válaszol, mígnem eljutsz egy tűrhető szintre.
Üdv a klubban :D
25 vagyok, nem rég költöztünk össze a párommal, de nálam ehhez elköltözni se kellett, csak elmenni dolgozni pár órát. ( vagy régebben suliba)
Nekem anyának mindig feltöltős volt a kártyája îgy hivogatni nem tudott de ha elköszöntem reggel már 20 perc múlva végig amíg haza nem értem pip pip pip a messenger a viber azonnal és mind a kettő.
Ha egyiken nem írtam azonnal akkor írt a másikra hogy megkapom e.
Mióta elköltöztem is egész nap pip pip rezeg a telefon. Hiába találkozunk aznap vagy beszéltünk már.
Én kikapcsolom a netet vagy lehalkítom és nem válaszolok csak ha kedvem van.
Szörnyen idegesítő.
Mindezt úgy hogy csak 10 percre lakunk egymástól.
Ha nem értenek a kérésből akkor te is csak a telefont tudod lehúzni a wc-n mint én. Sajnos. Aztán legyenek mérgesek, ez van, mindenkinek van más dolga is.
Üdv a klubban.
egyetlen megoldás hogy szólsz, nálam csak ez működött.
Páromat is zavarja. Amikor szeretnénk egy kicsit kettesben lenni, vagy csak leülünk megnézni egy filmet és 10 perc után már csöng is a telefon. Ilyenkor van 2 lehetőségem: a, - Leállítjuk a filmet, kimegyek és felveszem a telefont. Jön az átlagos szia, hogy vagy? minden rendben? mit csinalsz? hol voltál eddig? amire olyan kurtán válaszolok ahogy csak lehet, vagy ott a b, - Nem veszem fel és csak hagyom hogy kicsöngjön egyszer. De ebből ők nem azt látják, hogy hát no most biztosan nem ér rá, majd visszahív később, nem, hanem 2 percenként hívnak... szóval fel KELL vennem
Próbáltam már rengetegszer mondani, hogy nem kell engem napi szinten hívni. Ha van valami, akkor hívok és hetente pár alkalommal majd ha van sok időm, akkor felhívom őket. De egyik fülön be a másikon ki...
Már a nénikém is tud erről és mondta, hogy el szokott beszélni a szüleimmel, hogy nem kell ennyire aggódniuk miattam és nem kell naponta kétszer hívniuk, de rá se hallgatnak. Senkire se hallgatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!