Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnám leszoktatni a...

Hogyan tudnám leszoktatni a szüleimet arról, hogy napi szinten felhívjanak?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok, 1 éve költöztem el otthonról, jelenleg a férjemmel élek. Nincs egyetlen egy nap se, hogy ne hívnának fel. Én megértem, hogy hiányzom nekik és csak tudni akarják, hogy minden rendben van, de ez már túl sok nekem. Első pár hétben, hónapban még érthető volt, hogy aggódnak, de így 1 év után már nem birom ezt. Leültem velük szépen nyugodtan megbeszélni, ideig óráig tartott, aztán megint elkezdtek napi szinten hívni. Van hogy munka után fáradt vagyok, még főzök valamit, közben meg arra jövök vissza, hogy van 5 nem fogadott hívásom. Vagy csak le szeretnék kicsit feküdni pihenni és már hallom is a szomszédos szobából hogy 5 percen keresztül csörög a telefon. Ha nem veszem fel, akkor 2 percenként hívnak, ha felveszem, akkor meg mi az hogy csak most veszem föl, hol voltam eddig? Már az őrületbe kergetnek ezzel az állandó hivogatással. Próbáltam már azt is, hogy egyszerűen csak 1 napig nem veszem fel a telefont, de akkor másnapra már van 20 nem fogadott hívásom, 5 üzenet... Hogyan lehet őket leállítani? Szerintem azért ez már beteges féltés. Sokszor napi 1 telefon nem is elég. Ha beszélek velük reggel, az nem azt jelenti, hogy délután már nem kell. Ha hétvége van és beszélek velük, aztán kimegyünk kicsit sétálni a férjemmel, visszajövök és megint ezer nem fogadott hívás és üzenet, hogy miért nem veszem fel a telefont...
2017. jún. 5. 14:39
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
2%
30. Biztos azért ilyen ingerült,mert nincs lehajtva. :D
2017. jún. 5. 16:56
 32/50 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem is, de az nem az anyjától függ, hanem a párjától. Már nem az anyja párjától, bár az is egy megoldás.
2017. jún. 5. 16:59
 33/50 anonim ***** válasza:
82%

Ez nem arról szól, hogy hálátlan - e a kérdező vagy nem. De egyszerűen 2-3 óra alatt nem történik semmi, ami érdemleges lenne. Ha baj vagy valami olyan van, úgyis szólna, gondolom én.

De megérdemelnéd, hogy egy napig hívogassanak, aztán megértenéd, hogy miről van szó.

Én nem akarom kinyomni, mert szeretem őket, úgyhogy csak igyekszem rövidre zárni őket.

2017. jún. 5. 17:03
 34/50 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nem tetszenek ezek az agresszív megoldások. Attól, hogy a szüleid agresszívek, neked még nem kell annak lenni. Viszont az, hogy a férjed vegye fel, vicces ötlet, és alkalmas a leszoktatásra, vele ugyanis nem fognak akarni beszélni. Hasonló fricskás megoldásként el tudnám képzelni, hogy te hívod őket ötpercenként, mindenről hosszan beszámolsz olyan időpontokban is, amikor tudod, hogy alkalmatlan nekik (még alszanak, már alszanak, délutáni szieszta, vendégség, munkába menés, munka, kedvenc műsor a tévében).

Újra komoly, alapos átbeszélés, mondd el, hogy mért zavar, és figyelmeztesd őket, hogy nem fogod felvenni, ne csak úgy egyik pillanatról a másikra tedd azt. Agressziótól nem fogják abbahagyni, csak a feszültség nő köztetek meg bennük. Olyat se tud a te nem okos telefonod, hogy különböző csengőhangon szólnak a különböző hívók? Mert akkor legalább meg tudnád különböztetni, ki hív. Másik lehetőség két telefon, a régin csak ők hívnak, mindenki más az újon.

De a szüleid lelkével is kéne foglalkozni, vajon mért érik úgy, hogy nélkülük nem maradnál életben. Rájuk férne egy pszichológus, de úgyse mennének el.

2017. jún. 5. 17:12
 35/50 anonim ***** válasza:
81%

Ha egyéni csengőhangot (jelen esetben némítást) nem is tudsz beállítani a butatelefon miatt, de hívásszűrés a régi készülékekben is van, és akkor a tőlük érkező hívások ugyanúgy nem fognak kicsörögni. Ők csak azt hallják, hogy csörög-csörög, te meg nem is látod, hogy hívnak, így nem frusztrál.

Csak akkor tényleg rá kell szoknod arra, hogy pár naponta te telefonálj, nehogy rád törjék az ajtót. :)

2017. jún. 5. 17:12
 36/50 anonim ***** válasza:
25%

Kaptál már több ötletet, én azt írom le, amit én csinálnék.

Nekem nem probléma naponta néhány percet beszélni a szüleimmel. (Ha neked az, akkor majd más megoldást választasz.) Felhívnám őket akkor, amikor hazaérek a munkából, addigra már úgyis van pár nem fogadott hívásod, vagy ha nincs akkor megelőzöd ezzel. A pár perces beszélgetés végén azzal köszönnék el, hogy holnap hívom őket munka után.

2017. jún. 5. 17:13
 37/50 anonim ***** válasza:
91%
Unokatesómnál ugyanez volt a helyzet. Csak őt napi 3-4 alkalommal is hívták a szülei telefonon. A beszélgetés, könyörgés, veszekedés nem volt hatásos, így az unokatesóm egy ideig azt csinálta, hogy heti egyszer felvette a telefont, ahol elmondta mindig, hogy hiába hívják napi 10x, akkor is csak minden pénteken veszi fel egyszer. Ha telefontéma az, hogy letolják, akkor kinyomta. Mindig közli velük, hogy ha azért hívják, hogy veszekedjenek, leteszi. Majd később új telefonszáma lett amit nem adott meg a szülőknek,. A régit is megtartotta de az csak pénteken volt aktív
2017. jún. 5. 17:13
 38/50 anonim válasza:
21%
Okostelefon csodákra képes :) Simán letiltod őket :D
2017. jún. 5. 17:21
 39/50 anonim ***** válasza:
13%
Tudod én milyen boldog lennék ha csak heti egyszer fel hívnának?
2017. jún. 5. 20:27
 40/50 anonim ***** válasza:
10%

Harmadik oldal utolso elotti vagyok.

Ki a franckarika pontozza le az osszes valaszt?

2017. jún. 5. 20:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!