Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megszűnik a munkahelyem,...

Megszűnik a munkahelyem, ennek ellenére apukám elítél, mert eladónak akarok menni. Jogosan ítél el?

Figyelt kérdés

A munkahelyem várhatóan 2 éven belül megszűnik, a mostani helyeket felszámolják és akik elfogadják, más központba kerülnek át, más munkakörbe. Nem akarom itt leírni a munkám, mert szerintem sokan támadnának, de nappal 12, este 12 munkabeosztásról van szó, nagy felelősséggel. 24N vagyok, világ életemben ezt akartam csinálni, egyből el is helyezkedtem. Nettó 190-230 között keresek, ez függ sok mindentől, túlóra, stb, plusz évente 270 ezer béren kívüli SZÉP-re, EP-re, stb, ez elosztható. Ennyit erről. Viszont nem szeretném, ha valahol messzebb ajánlanának fel munkát és amit felajánlanak, ez ettől csak nehezebb lenne. Nézve, hogy az Aldiban, Sparban többet, vagy ennél kicsit kevesebbet keresnek, nem éjszakáznak, nincs felelősség ember életek felett - gondoltam jelentkezem és közben megtanulok angolul és elvégzek egy szakmát. Sajnos nekem egyetemhez nincs jó fejem, érettségim is közepes átlag lett. De apukám teljesen ki van akadva, hogy hüly@ vagyok, mit képzelek, maradjak itt, míg megszűnik, aztán lesz valami. Anyukám teljesen mellettem áll, de apám néha minősíthetetlen hangnemben beszél velem. Ja, ugyanezt csinálja, mint én, sőt, a párom is, 20 éve, már ő sem bírja az éjszakát. Mint én, ő is imádja a munkáját, csak már ő is bele fáradt abba, hogy ennél a cégnél sosem volt megbecsülés. Pedig nagy cég... Sajnos aki ilyen pályára készül, nem szerez pluszba jogász diplomát a zsebébe, ahogy egy fodrásznak sincs bölcsész diplomája. Ezek csak példák. Arról meg itt senki nem tehet, hogy mindent gépesíteni akarnak, holott az országban sok helyen nem ez van.

Szerintetek jogosan sérteget?

2018. jan. 25. 06:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
83%

Az Aldiban és Lidlben lettek egész jók a bérek, a spar még mindig gyenge.

Én azt mondom,hogy ez a te életed,neked kell tudni. Én pl 1 hétig bírtam a 12 órázást, nekem nagyon sok volt, utazással együtt éppen annyi időm volt otthon, hogy aludjak . Az éjszakázás meg teljesen felborítja a ritmust.

Szerintem jó ötlet,hogy szakmát akarsz szerezni és nyelvet tanulni+mellette más munkát nézni

2018. jan. 25. 13:54
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
2 év elég hosszú idő ahhoz, hogy kitaláld, mit szeretnél utána dolgozni. Én csak akkor hagynám ott, ha már tudnám, hogy mit fogok csinálni és már megvan a szakma is.
2018. jan. 25. 14:38
 13/13 anonim ***** válasza:

A munka az munka. Senkinek sincs joga téged elítélni azért mert tisztességes munkát szeretnél végezni. Semmi baj sincs az eladói munkával.

Jó ötlet hogy tanulni szeretnél. Az angol nyelv pedig mindig jól jön, minden helyzetben.

Saját példám, gyesről úgy mentem vissza dolgozni a cégemhez, hogy letettem a középfokú nyelvvizsgát angolból. Pár hónapra rá volt egy nagyobb létszámú leépítés a cégnél, de engem nem tettek ki, sőt! Eleve alig várták hogy visszamenjek, mert a nyelvtudás mindig hasznos egy munkahelyen.

2018. jan. 26. 00:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!