Ennyi idősen is meg kell szabni meddig lehet fent a
gyereketek?
Figyelt kérdés
18 évesen még mindig meg kell a szülőnek mondania meddig maradhat fent a gyerek?Leginkább este szoktam netezni mert akkor érek rá.De apumnak mániája amikor neteznék akkor kikapcsolja a wifim és azt mondja már ilyenkor aludnom kellene.Nem szeretem ha gyerekként bánik velem oké jót akar nekem de szerintem eltudom dönteni mikor akarok lefeküdni aludni.Néhány órácskát akarok csak netezni és azért késő este mert ilyenkor van időm.Én is tudom,hogy nem nagyon tesz jót a szervezetemnek,hogyha hajnalban vagyok fent de ha egyszer akkor érek rá miért ne kapcsolódhatnék ki kicsit?Nem egész nap nyomom a netet csak olyankor van lehetőségem nethez ülni amikor már a többiek alszanak.
"18 évesen még mindig meg kell a szülőnek mondania meddig maradhat fent a gyerek?"
Itt úgy értem a gyereket,hogy még ennyi idősen is a gyerekük vagyok bár tudom,hogy felnőtt korú vagyok már. A másik mondatomba meg úgy értem a gyereket,hogy nem szeretem,hogy gyerekként is bánik még mindig velem.
2018. jan. 24. 22:36
2/26 anonim válasza:
Egy 18 évesnek már be kellene tudni osztani az idejét, egy 18 éves "gyerek" szülőjének pedig ezt már fel kellene fogni. Viszont 18 évesen komoly érvekkel el kell tudni magyarázni a szülőnek, hogy a gyerek nagykorúsága mit jelent.
2018. jan. 24. 22:45
3/26 anonim válasza:
Csak annak lehet megszabni aki hagyja.
2018. jan. 24. 22:46
4/26 anonim válasza:
Csak annak lehet megszabni aki hagyja. Pontosan.
2018. jan. 24. 22:51
5/26 anonim válasza:
Egy gyereknek meg kell szabni, meddig lehet fent, és még sok mást is. Lényegtelen, mennyi idős, amíg gyerekként viselkedik, gyerek is marad.
2018. jan. 24. 22:57
6/26 anonim válasza:
Van ahol a 30 éves is csecsemőként viselkedik hála a szüleinek akik nem egedték felnőni,itt is a gyakorin puffog a sok mamahoteles huszon harminc éves felnőtt akiknek azt is megszabják mikor fekhet le v épp mehet pisilni.
2018. jan. 24. 23:01
7/26 anonim válasza:
Marhára nem mindegy, hogy éjjel 2-ig netezel és 6-kor kelsz, hogy iskolába menj vagy éjfélig nyomod csak és 7-kor kelsz. 18 évesen gondolom érettségire készülsz már, hát nagyon nem lennének boldog, ha azért vagy állandóan kialvatlan, mert éjszakába nyúlóan a gép előtt ülsz.
ÉS igen, 18 évesen gyerek vagy, hisz magadtól nem tudsz kontrollt tartani, muszáj a szüleidnek ezt a konfliktust felvállalni.
2018. jan. 24. 23:04
8/26 anonim válasza:
Nekem ugyan ez volt, es lett is volna 18 eves koromig vagy tovabb a sorsom, mondjuk en 15 vagyok, de egyenesen megmondtam a szuleimnek hogy szerintem mar nem kell pontos takarodot megszabni nekem, tudom hogy ha keson fekszek le akkor masnak nekem lesz rossz, nem tolok ki magammal. Nem ertettek egyet, veszekedtunk ertelmes emberi lenyek modjara, kulturaltsn, normalis hamgnemben erveket felsorakoztatva, es az ervelesem utan megengedtek hogy innentol en osszam be az idomet. Probald meg ezt te is.
Igen kedves kérdező, próbáld meg először szép szóval megbeszélni velük. Meg lehet kompromisszumot is kötni, habár a Te érdeked lenne a normális időben való lefekvés, hogy rendszeresen 8, egyedi esetekben pedig legalább 6 órát aludj.
2018. jan. 24. 23:15
10/26 anonim válasza:
#8 tisztaban vagyok a vitatkozas fogalmaval koszonom, de nem gondoltam hogy errefele ennyire pontosan kell fogalmazni. De koszonom hatha ezen fog mulni a nyelvtan 5os hogy itt mennyire szofisztikaltan fogalmazok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!