Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám miért fél hogy éhen döglök?

Anyám miért fél hogy éhen döglök?

Figyelt kérdés
más városban vagyok egyetemista, de anyám minden áldott nap elmondja nekem hogy mit egyek, és számon is tartja. Már évek óta ez megy. Szerinte keveset eszek és sokkal többet kellene. 180 centi és 82 kiló vagyok. szerintem elég jó...

2018. jan. 24. 01:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%

Jaj, anyósom is ilyen volt. De utált, amikor megtanítottam a párom, hogy lehet elhárítani az ilyen kérdéseket :D

Sajnos nem mindenki aggodalomból csinálja ezt, ő pl. csak szimpla unalomból. Nem lehetett egy lépést sem tenni mellette, hogy ne kellett volna beszámolni róla... ha elutaztunk, már indulás előtt szólt, hogy vigyük magunkkal majd a strandra a telefont, nehogy ne érjen el. Naponta 5-6 nem fogadott hívás jött tőle. Mindezt felnőtt fejjel. Nem volt egyszerű leállítani...

Kérdező, két választásod van, vagy őszintén elmondod neki, hogy szeretnéd a kezedbe venni az étkezéssel kapcsolatos dolgokat, vagy elkezdesz kerülő válaszokat adni, egy idő után el fogja unni magát.

Nem elhet, hogy ez az egyetlen közös témája veled?

2018. jan. 24. 08:46
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Én már 40 éves vagyok. 20 éve élek külön és ha nem is napi szinten de rendszeresen.piszkál az apám, hogy nem eszem rendesen meg egészségesen. Pedig még dietetikusnál is voltam aki megdicsért milyen jó a táplálkozásom. De ez sem győzi meg. Szent meggyőződése, hogy nem eszem meg nem egészségesen. Mióta kórházban voltam 1hetet. Pláne rám szállt mert ott az a szörnyű kaját amit adtak tényleg csak nyomokban ettem meg. Na meg étvágyam sem volt a fájdalmaktól. Nem hiszi el, hogy egyébként eszem normálisan. Szörnyű idegesítő úgy hogy megértelek. Monjuk ha minden nap ezt csinálná megőrülnék. Esetleg próbáld ki, hogy te is azt csinálod vele amit ő veled. Kezd el kérdezgetni ő mit evett minden nap és kritizáld. Vagy kérdezd meg tőle, hogy tényleg nincs más témája mint ez? Az evésből áll az élete, nem érdekli valami más? Oké, hogy a szülők aggódnak a gyerekért....és néha megkérdezik. De ilyen szinten azért ne hagyd. Azt is megmondatod neki, hogyha havonta 2 alkalomnál többször kérdezi meg akkor ráteszed a telefont. Szerintem gyorsan le fog szokni róla.
2018. jan. 24. 08:49
 13/16 anonim ***** válasza:
61%

Te vagy a buta, ha beszámolsz neki arról, hogy mikor, mit és mennyit ettél.

Maximum közlöd vele, hogy ettél, jóllaktál és a többi nem az ö dolga. De igazán ez sem az, amiröl beszélni kellene.

2018. jan. 24. 09:35
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
Tessék elhajtani a felébe. Van is rajtad 4-5 felesleges kiló, nem kell zabálni. Ha anyám tőlem ilyeneket kérdezgetett volna, akkor maximum kinevetem, aztán megmondom, hogy most akkor beszélgessünk értelmes dolgokról.
2018. jan. 24. 11:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Állítsd le. Én is más városban tanulok, az étrendemet annyiban követi hogy amikor felhívom hogy kell XY kaját főzni, nyilván összeéll neki hogy ma azt eszem. Kb havonta kétszer megkérdezi hogy eszem-e rendesen, olyankor apával nevetgélünk egy jót, hogy fél év alatt már sokszor éhen haltam volna ha nem eszem, és ennyi a téma.

Most fogd ezt meg, mert pár év és a barátnődet fogja hívogatni naponta öször hogy milyen uborkát kell vennie és nehogy nélküle rendezzétek be a lakást.

2018. jan. 24. 17:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Csak mondd azt amit hallani akar, és tegyél rá nagy ívbe mit mond. Elég felnőtt vagy már ahhoz hogy eltudd dönteni hogy neked mi a jó, és mi a nem. Anyád meg előbb utóbb beletörődik hogy már felnőttél.
2018. jan. 27. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!