Életképtelen apám a nyakamra szakadt, mitévő legyek?
Klasszikus családmodellben élünk. Apa az atyaúristen, mindamellett egy agresszív, alkoholista és be nem számítható állat, aki pitiáner dolgokon is képes dühöngeni. Anya elviselte, a családjával együtt... csak hát egy ilyen ember mellett minden év többnek számít, és egészségügyi szempontból sem egy életbiztosítás.
Talán ez okozta volna a vesztét, ha nem lábal ki a daganatos betegségéből. Jóindulatú, de így is bent kell maradnia pár hétig. Addig meg... nos, nekem kell együtt élnem vele, de már most sem megy.
Egész életében ki volt szolgálva, mert úgy érezte az alanyi jogon jár neki, de legfőképpen azért mert férfi. Az sohasem zavartatta hogy anya mindamellett hogy minden házimunkát elvégez ugyanannyit dolgozik mint ő. Most hogy magára maradt... szánalmas látvány. Kezdve attól hogy alap szinten nem megy neki a főzés, egészen addig hogy még egy partvist sem bír helyesen fogni életképtelen.
De a legvisszataszítóbb benne hogy még most sem látom hogy jobban tisztelné anyát. Mintha látnám hogy visszatér, lábadozik és a házimunka teljesen ránk marad. Igen, ránk. Egy utolsó lázadó lehetek aki aláaknázza a hatalmas tekintélyét, mert nem csinálok meg mindent helyette, de nagyon nehéz. Nehéz együtt élni vele... és nem tudom hogyan vészelem át a beteges heteket, úgy hogy megőrizzem a józan szemet.
Utolsó!
Az a hibás, aki hagyja magát. Ha én holnap kitalálom, hogy innentől kezdve a világon semmit nem vagyok hajlandó itthon csinálni, csak felteszem a lábam az asztalra és innentől mindenki korulottem ugrál, akkor az egy dolog, hogy én egy egomanias bunkó vagyok, az meg egy másik, hogy a partnerem ezt hagyja. Simán azt mondatja, hogy kiscsillag, ez nálam nem játszik, vagy összekapcsolása magad és normális leszel, vagy fogod magad és kisetalsz az ajtón.
A kutya nem kényszerít senkit arra, hogy olyan kapcsolatban éljen, ami neki nem jó. Arra meg pláne nem, hogy egy ilyen kapcsolatba gyereket is szüljön. Ha a kérdező 17 éves lesz, akkor anyuka 17 évig xart a nagyvilágba, jó volt neki így is, Max a kulvilagnak adta a mártírt, hogy neki mi mindent kell csinálnia. Nem, nem kell. Fél lehet állni és ott hagyni a fickót. Ő nem hagyta ott, ergo ő a hibás amiért ilyen csodás életét élnek
Jó kérdés.
Mondanám, hogy kicsit csapj az asztalra, de nem biztos, hogy megoldaná.
Neked most anyud miatt kell tűrnöd a helyzetet és ha hazajön akkor se tudsz rajta mit változtatni. Ha csak annyi, hogy főzni kell, meg néha felmosni az nem gáz, még úgy se, hogyha te csinálod. A lábadozó anyudtól amúgy se kérhetnél ilyet, apud, meg 20 éve után nem fog ráfanyalodni. Mintha a farkasnak mondanád, hogy egyen zöldségeket.
Most nagy súly helyeződött a váladra, így kicsit megingtál.
Amúgy volt a szomszédba egy hasonló család, ott ahogy a lány 18 éves lett elhúzott külföldre dolgozni és boldogan él. De ez a te esetedben kiszúrás lenne anyuddal.
Apudnak van valamilyen munkahelye, csinál valamilyen munkát?
Mondjuk az ilyen embernek jó lenne egy elvonókúra meg valami jó munkahely amivel le foglalná magát, de ilyenre magától sose fog jelentkezni!
Most akkor ezt minek neveznéd, ha nem mártírkodas?
Apad egyértelműen hibás, hiszen egy alkoholista állat. De anyadnak se lett volna kötelező ezt elviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!