Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy engedjen abba...

Mit tegyek hogy engedjen abba a suliba ahova szeretnek menni?

Figyelt kérdés

(Megprobalom röviden leírni és előre is bocsi ha helytelenül irok)

Én most 8 osztályos vagyok és nem sokára majd meg kell jelölni a sulikat. Mi a baratnommel a Dobos C. Jozsef Vendéglátó-ipari Szakképző iskolába akarunk menni ami Pesten van. Közel is van meg minden. Eddig anyukám engedte de baratnomnek nem engedi az anyukája, hogy oda járjon. Azt akarja, hogy Bernatba menjen ami Vácon van. Most anyanak is megváltozott a véleménye és o se szeretne mostmar, hogy a Dobosba menjek..

Olyanokat mondott baratnom anyukája anyanak, hogy ha én is oda mennek akkor tudna engem vinni kocsival meg ilyenek.. anya biztos ezért akarja nagyon.. de én nem szeretnek oda jarni és már regota a Dobosba akarok menni.

Szerintetek mit mondjak neki, hogy megértsen?

2018. jan. 16. 18:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A Dobost én sem ajánlanám. Nem volt szimpatikus, nagyobbik lányommal annak idején voltunk nyílt napon. Ő végül a Gundelbe ment, ami szintén budapesti suli, de lényegesen jobb. Már ha a a szakma is fontos, nem csak az, hogy a barátnőddel együtt menjetek.
2018. jan. 16. 20:30
 12/17 A kérdező kommentje:
Hat kinek mi.. nekem unokatesom is a Dobosba járt és szerette.. és nem szokott rá a cigire meg nem ivott semmi.. a tanárok is jo fejek
2018. jan. 16. 21:07
 13/17 anonim ***** válasza:

Egy iskola nem attól lesz jó, hogy a gyerek nem szokik rá a cigire meg nem iszik, sőt még attól sem, hogy jófejek a tanárok.

Egy iskola (főleg ilyen típusú) attól lesz jó, szakmailag felkészült tanárok tanítanak benne, emellett a közismereti (érettségi) tárgyakat is normális színvonalon tanítják, vannak követelmények, vannak programok, egyéb lehetőségek és partnerként tud együttműködni a szülő-gyerek-tanár trió.

Ha csak az a cél, hogy a "barinővel" együtt járhass továbbra is suliba és eltéblábolj, akkor persze tök mindegy. Ha anyud részéről meg csak a fontos, hogy a másik suliba valaki be tud vinni kocsival, az sem egy indok.

Te gyerekszemmel nézed, ő meg szülői szemmel. Időnként érdemes a szülő véleményére is odafigyelni, nem mindig mondanak hülyeségeket.

Javaslatom: fogj egy papírt, oszd 4 részre, mindkét sulinak legyen két rovata: pozitív-negatív. Ezt mutasd meg anyudnak és kérd meg, hogy csináljon ő is egy ilyet. Ha kész, akkor hasonlítsátok össze, beszéljétek meg és próbáljatok együtt dönteni. Még van idő, ha nem is túl sok.

Mellesleg több iskolát/tagozatot/szakot is meg lehet jelölni, egyáltalán nem biztos, hogy az első helyre bekerülsz.

Hidd el, meg lehet oldani. Én is benne vagyok, a Gundeles lányom most 11.-es (5 évfolyamos osztályba jár), a húga pedig most 8.-os, vele pont felvételi és középiskola-választás előtt állunk. Szóval eléggé friss élményeim vannak ezekről a dolgokról.

2018. jan. 16. 22:10
 14/17 A kérdező kommentje:
Hat nekem igazabol tok mindegy hogy most baratnovel járnék egy suliba vagy nem.. én ugyis elmennek a Dobosba ha o nem jönne.. csak anya erőlteti:c
2018. jan. 16. 22:23
 15/17 anonim ***** válasza:
Jelöljétek be a dobost és a váci sulit is ,aztán oda jársz ahová felvesznek ,itt csak aban kell megegyeznetek hogy melyik suli legyen az első és melyik a második helyen megjelölt suli.
2018. jan. 17. 05:40
 16/17 anonim ***** válasza:
Váci vagyok, Madáchos. Mellettünk van a Keri. Ha egy tanácsot megfogadsz ismeretlenül: ne gyere Vácra. Minden nap csak a cigiről, az összes tanár sírva rohan az igazgatóhoz, állat és buta "kölykök" járnak oda. Te döntesz a továbbtanulásod érdekében, ne hagyd, hogy bárki is befolyásoljon, mert meg fogod bánni. A másik sulit nem ismerem, de a váci Kerinél biztos, hogy ezerszer jobb.
2018. jan. 17. 15:39
 17/17 anonim ***** válasza:
a cigiről szól*
2018. jan. 17. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!