Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy engedjen abba...

Mit tegyek hogy engedjen abba a suliba ahova szeretnek menni?

Figyelt kérdés

(Megprobalom röviden leírni és előre is bocsi ha helytelenül irok)

Én most 8 osztályos vagyok és nem sokára majd meg kell jelölni a sulikat. Mi a baratnommel a Dobos C. Jozsef Vendéglátó-ipari Szakképző iskolába akarunk menni ami Pesten van. Közel is van meg minden. Eddig anyukám engedte de baratnomnek nem engedi az anyukája, hogy oda járjon. Azt akarja, hogy Bernatba menjen ami Vácon van. Most anyanak is megváltozott a véleménye és o se szeretne mostmar, hogy a Dobosba menjek..

Olyanokat mondott baratnom anyukája anyanak, hogy ha én is oda mennek akkor tudna engem vinni kocsival meg ilyenek.. anya biztos ezért akarja nagyon.. de én nem szeretnek oda jarni és már regota a Dobosba akarok menni.

Szerintetek mit mondjak neki, hogy megértsen?

2018. jan. 16. 18:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
17%

Furcsállnám, ha anyukád azért akarna a váci suliba vinni inkább, mert a barátnőd anyukája kocsival vihetne. Mert (bocsánat, ha kiábrándító vagyok) felnőttként nyilván tudja, hogy szinte biztos, hogy nem fogtok 4 éven át járni a barátnőddel…

De ha tényleg ez az indok, akkor kérdezz rá nála, mi lesz, ha fél év múlva szakítotok, és már nem fog furikázni a barátnőd anyukája. :)

2018. jan. 16. 19:26
 2/17 anonim ***** válasza:
48%
Én azt mondanám, hogy összevesztem a csajjal. Így ugrik az egész, hogy közösen tudnátok járni, meg az anyukája elvinne.
2018. jan. 16. 19:28
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi: a helyedben leülnék anyukáddal, és megkérném, mondja el az érveit, miért jobb szerinte a váci suli a bp-inél. És elmondanám, nekem miért szimpibb az utóbbi.

Az értelmes párbeszéd csodákra képes.

2018. jan. 16. 19:29
 4/17 anonim ***** válasza:

Ha nem vagytok vallásosak akkor mondd, hogy ez egy vallási iskola. Kicsit érdeklődj utána ott tanulóktól, mert úgy tudom, hogy elég komolyan veszik a hittant. A Dobos egy fővárosi iskola, ami általában jobb indulás, mint a vidéki iskolák nagy része (ebben a konkrét esetben nem ismerem a viszonyokat). Ehhez képest a gyalog vagy kocsival járás nem számít szinte semmit. (Persze utána nem nyafoghatsz, ha korábban kell kelned...)

Arra számíts, hogy külön suliba járva nagyobb az esélye, hogy szétválik az utatok a barátnőddel - igaz, arra sincs garancia, hogy ha egy suliba jártok akkor együtt maradtok.

Amúgy meg kérdezz rá anyukádnál, hogy mi a valódi ok amiért nem akar Budapestre engedni. Lehet, hogy nem a kényelem (kocsi), hanem valami, amit csak hosszú, őszinte beszélgetéssel tudsz kiszedni belőle. Olyan beszélgetésben, amiben igazán odafigyelsz rá és nem csak azt hajtod, hogy Te mit szeretnél. Sőt, azt említed legkevésbé. Nem mindig úgy értenek meg, ha sokszor vagy másképp mondod amit szeretnél, hanem akkor, amikor figyelsz a másikra. Ez elsőnek nem biztos, hogy logikusnak tűnik mégis így van :D

Lehet, hogy szimpatikus neki a barátnőd és szeretné ha együtt lennétek. Lehet, hogy félt a fővárostól, hogy még kevesebbet tud majd rólad, hogy rossz társaságba keveredsz, stb.

2018. jan. 16. 19:31
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyértelmű, hogy két lányról, tehát barátnőkről van szó.
2018. jan. 16. 19:46
 6/17 A kérdező kommentje:
Hat igen azt is mondta, hogy ha a Dobosba mennek akkor nagyon elzullenek meg ott nem jo gyerekek vannak.. De a Bernatot meg isteníti.. arról meg nem beszeltem vele, hogy mivan ha osszeveszunk baratnommel és nem tudunk egyutt menni.
2018. jan. 16. 19:56
 7/17 A kérdező kommentje:
Amugy lany vagyok azt elfelejtettem oda irni:D
2018. jan. 16. 19:58
 8/17 anonim ***** válasza:
Isten mentsen az ilyen kocsival viszem a gyerekem még a kozépiskolába is,esély sincs normális onnálosodra,sokan általánosba is tomegkozlekednek,de nem is málészájuak,az ilyet egyetmre is kocsival viszik aztán haza..
2018. jan. 16. 20:25
 9/17 A kérdező kommentje:
De amugy igazabol ott nem olyanok a diákok csak azt hiszi..
2018. jan. 16. 20:27
 10/17 anonim ***** válasza:
50%
Nem iskola fuggo az elzullés. Leginkább a szuloi háttér fuggvénye. Normális hátteru gyerek, pl nem vagdossa magát stb.
2018. jan. 16. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!