Mit tennél ha a gyereked az exférjed új nőjét szólítaná anyának?
elgondolkodnék, hogy valamit a nevelésében baromira elcsesztem, ha a lányomnak fontosabb a pénz és a bulizás, mint a saját anyja.
aztán ha rájöttem, hogy hol siklott ki a dolog, akkor leülnék elbeszélgetni vele, hátha észhez tér.
"Az apa vagy az "uj nõje"is kiirhatta a kérdést."
NEM, mert egyrészt akkor nem az "új nö" lenne a megnevezés, hanem az apa új felesége/élettársa - az ugyanis nem ilyen lenézö stílusú, emellett akkor nem ök lennének a rosszak a történetben.
Egyértelmüen az anya a kérdezö, mert ö akar önigazolást keresni magának.
Szerintem nem az anya szúrta el, ő megpróbálta nevelni a lányt, az apjánál viszont nincsenek vele szemben követelmények, és a gyerek nem látja, hogy neki ez nem jó, csak megy a könnyebb ellenállás irányában. Szerintem ez a helyzet az anyával szemben kiszúrás. Ha pedig a lány átkerül (törvényesen) az apjához, az két hátránnyal járhat az anyára nézve:
- rosszul lesz nevelve a gyerek, követelmények nélkül
- tartásdíjat kell fizetnie, letilthatják a fizetése akár 20-30%-át, mikor nyilvánvaló, hogy apa és új nője erre nem lennének rászorulva. Tehát anya elvesztené a gyereket, minden energiája, amit eddig belefektetett a nevelésébe, kárba veszne, és még fizethetne is, így esélye sem lenne, hogy amikor nála van a lánya ő legyen a jófej, mert nem lesz pénze egy moziba sem elvinni.
Az anyának azt tudom tanácsolni, hogy ha szóba kerül a gyerekelhelyezés megváltoztatása, kösse ki, hogy az apa mondjon le a gyerektartásról és biztosítson megfelelő idejű kapcsolattartást, ellenkező esetben úgy kell megnehezíteni a gyerekelhelyezést, ahogyan csak lehet.Addig is próbáljon bizonyítékokat gyűjteni az apa és az új nő ellen, amiket esetleg felhasználhat, hogy a gyerek erkölcsi, szellemi, stb. nevelése nincs megfelelően biztosítva ott.(Pl.a kérdésben benne van, hogy elengedik bulikba, amik nem neki valók, nem követelik meg, hogy tanuljon.) A másik lehetőség gyermekelhelyezésre, kamaszoknál be szokott válni, hogy egy hét itt, egy hét ott és egyik fél sem kér tartásdíjat. Ha nem laknak messze egymástól, lehet, hogy minden fél számára ez lenne a legjobb.
Ha szigorúan anyagi szempontból jobban megérné a gyereket (pláne egy kamaszt) saját háztartásban nevelni, szvsz sokkal több apuka harcolna érte.:-) Az pedig, hogy a leányzó nevelését elcseszik, apuka gondja, meg a választott új anyué, az ő dolguk megbirkózni vele.
Félreértés ne essék, a szívem szakadna meg, ha velem ezt eljátszaná a gyerekem, de ha ő új anyát óhajt választani, akkor mindent megtennék, hogy túltegyem magam a veszteségen. Visszaút pedig nincs, onnantól nem helyezem az ő érdekét a sajátom elé, csak annyit nyújtok, amit bármelyik, nem túl közeli rokonnak. Meg lehet tagadni az anyját, de akkor az végleges.
"A lany nem kotodik az anyahoz, szerintem ez összetettebb problema annal, mint hogy csak az uj anyukat hibaztassuk azért, hogy ilyen konnyen magához edesgette a gyereket. "
A kiscsaj egy tipikus link kamasz. Semmit ne kelljen csinálni, de pénz legyen dögivel. Ez nem az anya hibája- talán még nem is az apa új nőjéé. ő csak próbál bevágódni a kis libánál. Ez van, a kamaszok egy része ilyen. Sajnos az érzelmeket meg a törődést semmibe veszik, csak a bankszámla meg a zéró elvárás a fontos nekik.
Itt üt vissza hogy a szülők kénytelenek halálra dolgozni magukat a megélhetésére, idő meg nem jut a családra.
#21 és #27 válaszolókkal értek egyet.
Ha a lány most 14 éves és 3 éve váltak el, akkor 11 éves korig együtt nevelték a lányukat. Ha addig normális értékrendet kapott volna és meglett volna a bizalom és szeretet a szülők és a lány között, akkor a gyereket nem lehetett volna engedékenységgel és anyagiakkal ilyen mértékig az anyja ellen fordítani.
Valószínűleg addig is a külsőségek és a flancolás voltak fontosak anyukának, apukának egyaránt. Ilyen lett tehát a lányuk is. Aztán válás óta anyuka ezt nem tudja fenntartani, apuka és új nője viszont igen, a lány tehát hozzájuk húz.
És a történetben a legeslegutolsó dolog az, amit címként kiírt a kérdező, hogy az új nőt szólítja anyának. Sokkal súlyosabb, hogy pl. anyák napján nem akarta az anyját ott látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!