Jogos a gyerek akarata ellenére levágatni a haját?
Ha 4 éves kislányról van szó, akinek szép szőke, hullámos, fenékig érő egészéges haja van. Az akarata ellenére lett levágva, mert az anyukának nincs türelme fésülgetni, befonni reggel, a kicsi meg magának nem tudja.
Ha nem kérdezik meg, csak elviszik a fodrászhoz, és ott tudja meg, hogy nem a végeit vágják le, hanem tövig a copfját, fülig érő haja lesz ezután, mert azt maga is meg tudja fésülni.
Előfordul, hogy később emiatt nem tudja majd megnöveszteni a haját? Felnőtként sem?
Mert mondjuk nem nő tovább egy pontnál vagy már nem lesz olyan szép. Vagy ilyen nincs, az csak haj, visszanő?
4 évesen igen.
Miért ne tudná megnöveszteni később? Semmi köze a két dolognak egymáshoz. Jézusom!
A haj visszanő. Akár kopaszra is le lehetne bárkinek a haját nyírni, visszanőne.
Az meg, hogy milyen haja van valakinek, hogy mennyire töredezett vagy éppen erős, vékony szálú, vagy éppen dús, mennyire gyorsan nő, ez mindig a genetikától függ.
Amúgy azért durva ilyet kijelenteni, hogy egy 4 éves gyerek akarata ellenére. Ha mindent megengednénk egy 4 éves gyereknek, hát...De amúgy én sajnálnék biztos egy ilyen szép hosszú hajat. De nekem anyukaként derékig érő hosszú hajam van, szóval elfogult vagyok.:)
Amúgy szerintem anyuka dolga, hogy milyen hajat vágat a gyerekének, de mondjuk nagyon rövidre nem vágatnék egy kislánynak. Legyen olyan csajos, de azért kezelhető is. De ez az én véleményem.
Én annak idején a nővéremmel hetes óvodába jártunk. Mindkettőnknek fenékig érő hosszú hajunk volt. Apám bevitt minket hétfő reggel, és amikor értünk jött mindkettőnknek rövid haja volt. Az óvónő döntése volt, hogy levágják a hajunkat, mert problémás volt.
Azóta 42 évesen mindig hol megnövesztem a derekamig vagy levágatom nagyon rövidre.
4 évesen még tényleg nem gond ha levágják a hajat, mert visszanő. Ebben a korban meg ugye az anya dönt..
Ez meg miféle kérdés? Csúnya-gonosz anyu elhanyagolja a gyereket mert rövid hajat akar? Ne már... Naná hogy jogos, mert az anyuka gondoskodik róla-ő tudja mennyi problémát jelent az a haj. És nyilván nem a négy éves írogat ide hogy csúnya anyu mit csinált.. Miért kérdezed? Ki vagy te a sztoriban?
A haj meg visszanő, nem egy nagy tragédia.
Ami a négy éves akaratát illeti: van amiben tiszteletben kell tartani, van amiben nem. Ha a gyerek a rózsaszín pulcsiját akarja felvenni, egye fene, legyen, De ha a rózsaszín balett-tütüjében akar télvíz idején kint játszani, akkor már nem mérvadó mit akar a gyerek. Ha az anyukának nincs ideje\türelme gondozni a hosszú hajat, le kell vágatni, mert úgysem lesz sokáig jó állapotban.
Nekem ötödikes koromig állig érő hajam volt. Utáltam, de nem volt beleszólásom, nem ettől lettem lelki nyomorék.
Egy gyereknek olyan legyen a haja amilyet a szülei kezelni tudnak.
Érdekes, most le lehet vágatni a hajat?
De ha el lehetne adni, akkor átkozott legyen, ki meg meri tenni?
Mondom, hogy álszent banda vagytok.
LOL
Nem jogos. Ha a gyereknek sem tetszik, akkor vágassák le. De ha a gyerek szereti és nem akarja levágatni, akkor ne.
Ha anyuka nem tudja kezelni, akkor eleve minek hagyta ilyen hosszúra megnőni? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!