Miért vannak ilyenen ki akadva a szüleim?
Nos, 17 éves vagyok és a barátnőm 19 éves. Már másfél éve együtt vagyunk, és sajnos ő vidéken él faluban eléggé rossz családi körülmények között és meg nagyvárosban jó körülmények között.
Amikor a barátnőm itt van, nem tudják elfogadni azt a szüleim hogy a barátnőm nem olyan természetű hogy ki megy hozzájuk és kicsit nyíltabb legyen. Ő igy lett nevelve, meghalt az Édesanyukája és ennek ellenére is próbálkozik a szüleimnél ki menni és nyíltabb lenni.
Általában úgy találkozunk, hogy én megyek le hozzá hétvégen, onnan is jövök el suliba és valamikor ő jön le hétköznap hozzám pár napot aludni.
Nos, a szüleim elvárják tőlem mintha 10 éves lennék hogy legyek kint velük többszőr, ne csak mindig a barátnőm.
Ki vannak olyanon akadva, ha mondjuk megkérdezek valamit tőlük, de mindig hozzá teszem ha nem engeded akkor nem baj. Mint pl. ha hétköznap ott szeretnék aludni és onnan suliba akkor már ki akadnak, ha azt veszek a saját pénzemből amit szeretnék és ez nekik hülyeség, ki akadnak... stb.
Úgy kezelnek mintha 10 éves lennék és legyek mindig ott náluk. Legszivesebben a barátnőmhöz költöznék mert ott sokat idegeskedik..
Nos, itt nem arról van szó hogy be akarják fogadni. Itt arról van, szó hogy nem fogadják el azt ő milyen!
Másik meg, hogy ő nem tud ide költözni egyéb okok miatt és még jó hogy én költöznék oda hogy nyugtassam, legyen ott valaki mellette az mellett, hogy ő sokat idegeskedik a családja miatt.
Mi az hogy én gyerekes vagyok?
"én költöznék oda hogy nyugtassam"
Ebből azután majd jól meg lehet élni..,.
Tényleg gyerek vagy.
Bocsi, tényleg nem bántani akarlak, de gyerekes vagy. Mert abszolút nem gondolsz át semmit. Ha odaköltözöl a lányhoz, mi lesz az iskolával? Miből fogsz élni? Vagy úgy gondolod a szüleidnek kell fizetni a kiadásaidat mikor nem velük élsz? Ez nem kollégium, nem a tanulmányaid közben finanszíroznák az életedet.
A szüleid nem problémákat generálnak, hanem megpróbálják kicsit nyitottabbá tenni azt a lányt (ami később nagyban megkönnyítheti a barátnőd életét)- veled ellentétben, aki hagyja hogy begubózzon. Amúgy meg ha odamegy hozzátok, akkor alap hogy nem csak gubbaszt a szobádban, hanem részt vesz legalább egy kicsit a család életében.
"Úgy lett nevelve" Sokan kaptunk otthonról rossz, gátló szokásokat. Ezeket el lehet, el kell hagyni ha az ember jól akar boldogulni az életben. A zárkózott embereknek még munkát találni is nehezebb, hiszen nehezen épít kapcsolatokat.
" ő vidéken él faluban eléggé rossz családi körülmények között és meg nagyvárosban jó körülmények között. "
"Legszivesebben a barátnőmhöz költöznék "
Azonnal rájönnél, hogy milyen lehet "rossz körülmények között" élni majd,
mert ott már nem tartanak majd el a szüleid!!
“Bocsi, tényleg nem bántani akarlak, de gyerekes vagy. Mert abszolút nem gondolsz át semmit. Ha odaköltözöl a lányhoz, mi lesz az iskolával? Miből fogsz élni? Vagy úgy gondolod a szüleidnek kell fizetni a kiadásaidat mikor nem velük élsz? Ez nem kollégium, nem a tanulmányaid közben finanszíroznák az életedet. ”
Bocs, de ez k+rvára nem tartozik a kérdéshez, sem az, hogy a srác gyerekes-e, szóval le lehet állni az észosztással.
Mindegy honnan nézzük, ha visszahúzódó is a csaj akkor mi van?
Komolyan ebből kell problémát gyártani?
Ezt nem tudja egy értelmes szülő (felnőtt ember) kezelni?
Oké, szóvá teszik, megpróbálják kimozgatni a csigaházából, de ha nem vevő rá, akkor mit erőszakoskodnak?
Egy “felnőtt” ember ezt hol nem tudja felfogni, megérteni, kezelni?
Milyen alapon akarják megnevelni a csajt, miközben semmi extrém dologról nincs szó, csak ilyen a természete?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!