Mit tegyek? Vissza költözhetek?
Figyelt kérdés
15 éves vagyok és a szüleim elváltak. Jelenleg anyámnál vagyok bejelentve, de tegnap elküldött apukámhoz lakni. El is jöttem de itt nem szeretnék lakni, hiszen anyámnál vannak a cuccaim, a szobám, ott az iskola. Vissza szeretnék menni, de nem anyum miatt. A ház fele a nevemre van íratva, ezért nem tudna kitenni. Egyébként meg 18 éves koromig köteles eltartani nem? Fizetésem nincsen sőt szerintem munkát sem kapnék ezért fogalmam sincs mit tegyek, mert anyukám nem fog rám főzni, mosni. :(2017. dec. 31. 13:19
11/17 anonim válasza:
De, számít. Mert lehet, hogy az anya a másik rész tulajdonosa és a teljes ingatlanon haszonélvezeti joga van. Az pedig Magyarországon magasabb jog, mint a tulajdonjog, tehát anyuka ki is teheti a tulajdonost. Nem mellesleg mivel kiskorú a tulajdonos -legalábbis a fél ingatlan tulajdonosa - a törvény szerint a szulo rendelkezik vele. Kerdezonk tehát amíg kiskorú, még veletlenul se kérhetne bérleti díjat az anyjától
12/17 kovpet válasza:
"Mert lehet"
Ja, minden lehet. Meg mindennek az ellenkezője is.
És ha kiskorú, akkor a gyámhivatal majd intézi a dolgait, így nem is teheti meg, hogy nem kéri azt, ami jár neki.
13/17 anonim válasza:
Fogd már fel, hogy nincs igazad, kovpet.
Alaphelyzet, hogy az anyanal van elhelyezve a gyerek, ergo az anya kezelheti a gyerek vagyonát. Attól, hogy neked ez nem tetszik és egy hisztis, kamuzo kislanynak adsz igazat, még nem lesz a te elképzelésed valóság
14/17 kovpet válasza:
Ember, arról van szó, hogy a bíróság megváltoztatja az alaphelyzetet. Nyilván nem úgy gondolom, hogy önhatalmúlag átköltözik...
15/17 anonim válasza:
Miért is lettem lepontozva? A csecsemoket még komolyzenei koncertre is magukkal cipelo anyukáknak biztos fáj az igazság..
16/17 anonim válasza:
Miért is valtoztatna meg a bíróság az alap helyzetet? A kérdező az anyjanal akár élni, ahol eddig is. Tehát a locsogasod teljesen ertelmetlen
17/17 kovpet válasza:
HA változtat. 7-es kommentjére reagáltam csak. Ne forgasd ki a szavaim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!