Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Létezik szerintetek tökéletes...

Létezik szerintetek tökéletes család?

Figyelt kérdés

Szerintem nem létezik. Unokahúgom családjára egy jó ideig azt hittem hogy nagyon tökéletes, de szemtanúja voltam pár dolognak és nem a legjobbaknak... Majd barátnőmét is irigyeltem, hogy milyen jó fejek a szülei, de egyik este meg kisírta magát telefonon nekem, hogy mi is a valóság.

Az enyém se az. Apum meghalt 4 éve, anyum meg minden felkapja a vizet.

Szerintetek létezik tökéletes család? Vitamentes, békés család?

2017. dec. 30. 06:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%
Butaság azt hinni, hogy van tökéletesség. Az csak látszat, illetve minden viszonyítás kérdése, kinek mi a tökéletes. Mellesleg a normális ember nem szokta kiteregetni a szennyest, így az, amit kifele mutogat, csak felszín. Nem tudhatod soha, mi lapul meg mögötte, ki mennyit nyel azért, hogy ne legyen konfliktus, ill. hogy kifele ne látszódjon probléma, és vitamentes, békés család képét mutassák.
2017. dec. 30. 08:28
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Miért, tökéletes ember talán létezik?:-) A család is emberekből áll, akiknek vannak hibáik, és távolról sem mindentudók. Akkor működik jól, ha ezt tudják egymásról, elfogadják, szeretik és támogatják egymást, a nehéz helyzetekben is. És nemcsak a szülők a gyerekeket, hanem kölcsönösen, mindenki egymást, a családot ugyanis minden tagja alakítja.
2017. dec. 30. 09:11
 13/23 anonim ***** válasza:
82%
Ahol látszólagosan minden tökéletesen klappol, ott jó eséllyel durván el van nyomva az egyik fél (ennyit a tökéletes keresztény családról) Ahol nincs konfliktus, ott jón eséllyel valaki beszélni sem mer...
2017. dec. 30. 09:21
 14/23 anonim ***** válasza:
96%

Mivel tökéletes ember sincsen, így nem létezhet.

Aki a külvilág felé a legtökéletesebb család modellt mutatja, azok a veszélyesebbek.

Kölcsönös tisztelet kell egymás iránt és elfogadás. Ha valamelyik hiányzik akkor van a vita.

2017. dec. 30. 09:25
 15/23 anonim ***** válasza:
85%

A legjobb az, ahol senki sem érez a tökéletessége kényszert. Alapvetően mindenki végzi szépen az életben elvárható feladatait, kis hibákért meg nem nyírják egymást feleslegesen.

Pl. férj feleségét parkoláskor megkarcolt alufelniért, egyetemista gyereküket azért mert buliban kicsit bepiált, gimnazista lányukat azért mert egy kicsit rendetlen a szobája, esetleg az új srácáról még nem akar otthon beszélni, férjet meg feleség azért, mert fárasztó nap után otthon csak tunyul és megiszik 2 italt is...

2017. dec. 30. 09:53
 16/23 anonim ***** válasza:
96%
Nekem egyelore tokeletes a csaladom, a problemakat egyutt oldjuk meg, mindenki boldog. A nagy szo az, h meg a kiskamaszaim is elegedettek a csaladjukkal, sokat szeretgetnek minket (neveloapjuk van). Olyan nincs persze, h soha nem emelem fel a hangom mert neha elszakad a cerna, de az csak egy pillanatig tart es tudjak h nem ok nelkul volt. De kituno tanuloak, nem hazudoznak, megbizhatoak es kotelessegtudoak.
2017. dec. 30. 10:32
 17/23 anonim ***** válasza:
96%
Vita surlodás mindenhol van,meglehet beszélni,miénk se tőkéletes,de nem is kell erre törekedni,olyan nincs. De ahol idegenek vannnak egyháztartásban,hazudozás van,egymás lopkodás akár,idegbetegség, mert gyulokik egymást,azokat nem nevezném családnak..
2017. dec. 30. 10:59
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém pedig tökéletes, mert minden tag számára abszolút betölti a funkcióját. Nem a geil hollywoodi giccsben kell gondolkodni.:D
2017. dec. 30. 11:16
 19/23 anonim ***** válasza:
74%

Relativ.

Nekem az lenne a tokeletes, ha elne apam es a mar ovodaskorom ota utalt anyam (egy trauma miatt) megvaltozna. Testvereimmel nincs kapcsolatunk, kovezzetek meg, de penzunk sincs es ez is baj, mert edesapamat sem tudtuk tisztessegesen eltemetni stb.

Tokeletes csaladot viszont csinalni szeretnek. Marmint nem szamomra. A gyermekeim szamara. Minden dolgot, amit en nem kaptam meg, pedig jart volna, megadnam, kuzdeni fogok ertuk.nem ugy, mint anyam, hogy nyavalyog a penzrol, kozben elmehetett volna dolga felol dolgozni. Mindent meg fogok tenni a jovojukert es az anyagi biztonsagert.

2017. dec. 30. 11:17
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem a vita mentesség a lényeg, mert viták mindenhol vannak, hanem a viták kezelésének a módja teszi élhetővé vagy élhetetlenné a családot. Pl. ha tilos a vitában (oda-vissza) a gúnyolódás, alázás, ultimátumok adása, tiszteletlenség, tekintélyelvűség, stb. negatív hozzáállások, akkor ez már önmagában előreviszi a megoldás felé a dolgokat, és élhetővé teszi a társas kapcsolatokat. Évek múltán ebbe besegít az együtt megélt x év amire fentiek miatt jó visszaemlékezni.
2017. dec. 30. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!