Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez csak ez tinihiszti? Nincs...

Ez csak ez tinihiszti? Nincs okom a szomorúságra? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Talán kicsit hosszú lesz, de megpróbálom rövidre fogni.

Nos kezdjük ott, hogy a családomban rengeteg a gyűlölködő manipulatív személy, ezt mindenféle túlzás nélkül mondom.

Ez sajnos nagy hatással is volt rám. Szerintük én, csak egy zabigyerek vagyok aki sosem fogja vinni semmire. Próbáltam ezt nem figyelembe venni, de mindig fájt amikor az osztálytársaimat egy boldog családi környezetben láttam. Kicsit irigyeltem őket. Aztán eldöntöttem, hogy bebizonyítom nekik mennyire nincs igazuk. Matekversenyekre jártam és jó helyezéseket értem el. Aztán kisgimnazistaként bekerültem egy gimnáziumba. Büszke voltam magamra, mert ezzel simán lepipáltam az unokatestvérem akit mindenki ajnározott. De innentől kezdődtek el a problémák. Költözködtünk, anyám az új munkahelye miatt stresszesebb lett és mindent rajtam töltött ki. Ráadásul az osztályban én lettem az egyik célpont a kinézetem miatt. Lány létemre ezeket a problémákat erőszakkal próbáltam megoldani, amire így visszatekintve nagyon nem vagyok büszke.

Szóval mire hetedikes lettem a helyzet úgy nézett ki, hogy a suliban egy megtűrt személy voltam és a többség félt tőlem. Otthon pedig az örökös balhé és ordibálás ment. Az ostoba rokonok pedig még inkább rontottak 1-2 esetben a helyzeten.

És végül nem bírtam tovább az egészet, elkezdtem vagdosni magam. Nem segített rajtam, de furcsa módon megnyugtatott. Persze ahogy másnap végignéztem a karomon undorodtam magamtól, mégsem tudtam abbahagyni.

Közben az osztályban elkezdtem barátkozni egy hozzám hasonló lánnyal, de a vége az lett, hogy csúnyán átvert és cserbenhagyott. Azóta eltelt két év. És közben megírtam két olyan novellát amivel versenyeket nyertem ezenkívül országos történelemdöntőbe jutottam, de mégis rettentően üresnek érzem magam. A helyzet azóta sem javult itthon. Valószínűleg nem is fog ezért kénytelen leszek elköltözni, ha betöltöm a 18-at. A vagdosásról már leszoktam és szégyenlem is magam, hogy ezt csináltam.

És végül a kérdésem az lenne, hogy van okom a szomorúságra? Ez a kérdés csak azért ötlött fel bennem, mert igazából vannak nálam rosszabb helyzetben élő gyerekek én mégis itt pityergek.

2017. dec. 29. 16:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Van. Kitartást!

Ui.: Írj sokat!

2017. dec. 29. 16:05
 2/8 anonim válasza:
100%
Szerintem a szüleid nem veszik észre, hogy mennyire okos vagy. Az osztálytársaiddal ne foglalkozz, ha majd nagyobb leszel akkor majd csak röhögni fogsz rajtuk, hogy WC pucolókként végzik. Sokra fogod vinni majd. Addig nem mondom, hogy zökkenőmentes életed lesz (főleg a szüleid miatt), de ha majd bekerülsz a legjobb egyetemekre (feltéve ha akarod) akkor majd észreveszik. Addig is kitartást. De ezek szerint a szüleid inspirálnak téged, csak nem tudnak róla. És mindenképpen beszélj velük. Mond el nekik, hogy mit gondolsz.
2017. dec. 29. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Van erő benned, hogy a nehézségeket megoldjad. Minél jobban nyomnak a pad alá, annál jobban tudod, hogy nem ott van a te helyed. Szerintem nincs okod a szomorúságra, mert olyan ember vagy, akiben rengeteg a lehetőség.

Nem tinihiszti, amit leírtál, de ne szomorkodj. Ha eddig nem tört össze az emberek gonoszsága, ezután is onnan meríts erőt, ahonnan eddig, az írásból, a saját sikereidből és sok kitartást kívánok.

2017. dec. 29. 16:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Vanni éppen van, de abban is igazad van, hogy sokaknak még rosszabb sora van. Próbáld a meglévő energiáidat hasznos dolgok felé irányítani (tanulás, novellák), és ne haszontalnokba (vagdosás) Egyébként a nehéz személyes sors gyakran forrása a művészi ihletnek, szóval próbáld ezt is előnyödre fordítani. Fel a fejjel, lesz ez jobb is!
2017. dec. 29. 16:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"vagyok aki sosem fogja vinni semmire"

Ez igen! Ez téged meghat...na szép, bravó!

Ha meghatott volna engem sok személy, most nem lennék orvosin. Úgy, hogy első érettségimen megbuktam, kémiából! Végig kettes meg hármas voltam, de nem bírtam feladni, pedig én voltam az osztály szó szoros értelmében a "lúzere", aki soha semmire nem fogja vinni és hiú ábrándokat kerget!...és igen, túl büszke voltam ahhoz, hogy feladjam! Közben meg folyamatosan mentek a beszólogatások, hogy belőlem nem lesz semmi, aztán koppantak!

Az baj nagyon sok emberrel, hogy még el is hiszik, hogy nem érnek semmit! Na, én nem estem bele ebbe a hibába.

2017. dec. 29. 16:24
 6/8 anonim ***** válasza:
40%

Művészlélek vagy, az ilyenek pedig hatványozottan érzékenyek az igazságtalanságokra. Néztem pár művész(zenész, festő, balettáncos...) életéről filmet, amikben tipikusan azt lehet látni, hogy örült elhivatottság kell a nagy művészeti teljesítményekhez, ami egy idő után olyan zavarokat okoz viselkedésükben,hogy kívülállók szemével leegyszerűsítetten örülteknek látszanak.

Pl. a sorkatonákat a mi időnkben úgy szűrték a kiképzés alatt az örültségre, hogy direkt szívattak minket, aki ettől kiborult, az utána mehetett fegyvertelen szolgálatra építő századhoz.

2017. dec. 29. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:
18. után ugye lekoccolsz, nos azt úgy kéne hogy soha az életben többé nem nézel hátra. Akkor ki fogsz tudni teljesedni.
2017. dec. 29. 18:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat és a tanácsokat!
2017. dec. 29. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!