Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van olyan, hogy szeret, de...

Van olyan, hogy szeret, de nem mutatja ki?

Figyelt kérdés

Leginkább férfiak válasza érdekelne.

Az anyám azt állítja, hogy az apám szeret engem, és apu valamelyik nap szóvá tette, hogy én miért nem ragaszkodom hozzájuk.

Ez nagyon egyszerű, azért, mert a gyerekkorom merő félelemben telt, állandóan leszidtak mindenért, iszonyúan szigorúak voltak velem, apám sokszor megvertés megalázott a legapróbb dolgokért. (Kitűnő tanuló voltam, versenyeket nyertem, de nekik ez sem volt elég jó.) Nem szeretet alakult ki az apám irányában, hanem inkább féltem tőle, és utáltam azért, amit velem tesz.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy megkaptam tőlük mindent. Sosem voltam elkényeztetve, de sokat utaztunk, és mindenem megvolt. Egyébként ő nem a vérszerinti apám, de kicsi korom óra ő nevelt.

Most már felnőtt vagyok, harmincas éveimben járok, de azt kell mondjam, még soha nem beszélgettünk úgy igazán. Nála a beszélgetés azt jelenti, hogy osztja az észt, hogy szerinte mit és hogyan kellene csinálnom.

A kérdésem az: létezik, hogy valaki szereti a gyerekét, de ennyire jól titkolja? És miért csodálkozik azon, hogy nem jó a viszonyunk?

34N

2017. dec. 19. 09:22
 1/6 anonim ***** válasza:
61%

Ferfiak biztos nehezebben fejezik ki, legalabbis en is. Ha mindent megadott akkor ez egy fajta kimutatasa volt annak hogy o szeret.

Nekem meg nincs gyerek, de en biztos arra fogok torekedni h eletben boldogulni tudo gxereket neveljek ezert lehet kicsit eltero lenne attol ahogy egy no neveli gyereket.

Ez nem azt jelenti ahogy apad csinalta nem kell dicserni, sztem dicserni kell, megerositeseket adni, de a teljesitest is elvarnam a gyerek szintjehez kepest.

Egy szo mint szaz ferfiak egy resze mashogy fejezi ki hogy szeret, es ferfiak lehet nem szeretik annyira gyerekuket mint az anya, de nagyon szeretik csak lehet mashigy es ok azt sokszor azzal fejezik ki hogy biztositjak a csaladnak az eroforrasokat...

2017. dec. 19. 09:55
 2/6 Bubuka508 ***** válasza:
77%
A kérdésedre válaszolva: igen, létezik ilyesmi, van, aki azt tartja, hogy nem szabad kimutatni, hogy a gyerek el ne szemtelenedjen. Viszont az, hogy mindent megadnak a gyereknek, még nem azonos a szeretettel, nem pótolja azt, egyik lehet a másik nélkül. Szüleid ettől még élhetnek tévhitben ezekkel a dolgokkal kapcsolatban, meg kéne beszélni ezt velük. Felnőtt emberként nyugodtan megteheted.
2017. dec. 19. 11:31
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
No vagyok, szoval nem nekem szol a kerdes. Apad bantalmazott lelkileg es fizikailag es most rossz neki, hogy nem fenyezed az egojat. Es el akarja erni, hogy meg te erezd magad rosszul emiatt. Ne hagyd. Az ilyen elsosorban magat szereti, te csak egy eszkoz vagy neki ahhoz, hogy az egoja nojon.
2017. dec. 19. 12:10
 4/6 anonim ***** válasza:
52%
Szeretetnyelvek!
2017. dec. 19. 12:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Egy ilyen apat en is leszarnek!
2017. dec. 19. 15:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek.
2017. dec. 19. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!